Od przybytku głowa nie boli......

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Od przybytku głowa nie boli......

Post »

Z tymi daliami koło tarasu, to dobry pomysł, też je bardzo lubię i przy okazji lilii zamówiłam trzy sztuki, tylko trzy, bo prawdę mówiąc nie wiem gdzie je upcham, ale jak co roku coś na pewno wymyślę, po za tym mam problem z ich przechowywaniem, więc zaczęłam je traktować bardziej jako jednoroczne, tym bardziej, że aż tak drogie nie są. Co prawda wykopuję i wywożę je do piwnicy do mamy, ale ze stratami i tak się liczę, a jak przeżyją, będzie ich więcej :heja .
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Krysiu, byłam na zakupach liliowych :wink:
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Krysiu :wit
Wpadłam z rewizytą i doczytałam, że mamy za sobą takie same przykre przeżycia, chociaż ja 2 miesiące później.
Ty pewnie już się trochę otrząsnęłaś, a ja wciąż nie daję rady. :cry:

Trzymaj się kochana. ;:168 Będę zaglądać. :)
ewazawady
500p
500p
Od: 7 kwie 2011, o 14:20

Post »

Krysiu :wit ,
idę nadrabiać zaległości u Ciebie. Zajrzyj na PW.
Pozdrawiam
Ewa
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Krysiu ;:196 Przyszłam zajrzeć czy już wiosna u Ciebie ???i czy już coś siejesz ??? a tu Ciebie nie ma ;:oj ;:oj
Obudź się bo wiosna i ;:3 ;:3 pięknie świeci :wit :wit
Miłego dnia ;:168
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

TERENIU....... ;:196 ;:196 za przebudzenie...ale tak na prawdę to bywam tutaj.....czasu na pisanie już brakuje ale wiem co tutaj się dzieje......
...u mnie prawdziwa wiosna, dzisiaj zdjęłam gałązki choinki z ciemierników, niech sobie radzą......od czwartku planuję urlop i biorę się za robienie sadzonek z pelargonii...wysiewam lobelię....łubiny...ale kto mi odpowie czy łubiny to rośliny jednoroczne czy mnie się takie trafiły, na opakowaniu piszą, że to jednoroczne a ja zawsze pamiętam je jak rosły przy torach kolejowych i to każdego roku się objawiały....

ewazawady.....byłam na pw. ;:196 za namiary na pewno coś u nich upatrzę......mogę tylko Tobie zazdrościć, że masz takie szkółki w zasięgu ręki.....u mnie z tym gorzej....nawet w sklepie ogrodniczym nie ma wyboru nasion w sprzedaży, ale w pełni rozumiem też właścicieli....sprowadzają to co im nie zalega na półce....
...jak wypatrzysz nowinki to podaj na pw.......

ILONKA....dalie już zamówione i zanim taras będzie robiony one mają mi umilać życie.....ja swoje nie traktuję jako jednoroczne bo mam miejsce na ich spoczynek zimowy....
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Krysiu, ja łubiny pamiętam u mojej cioci rosły zawsze ... może dlatego, że się wysiewają?
U mnie w brico mnóstwo nasionek, jedyne które zauważyłam z nowości to OGÓREK OZDOBNY, wyglądał jak małe ozdobne dynie i pisze na opakowaniu, że można właśnie do ozdoby jest :wink: nawet niektóre z kolcami.

Co zabieram się za mój nowy wątek to Madzia się budzi ;:oj ale myślę, że jeszcze chwileczkę i otworzę.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Krysiu ;:196 ja wysiewałam łubiny i kwitły mi następnego roku jak dwuletnie, mam nadzieję że w następnym roku też zakwitną.
Wygooglałam jednak jednoroczne też są :( No to wysiej i zbierz nasionka ;:168
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JUSTYNKO....MARYSIU.......łubiny za mną chodzą już parę lat...ale zawsze coś, aż teraz wpadły mi w rękę i będę sial....ale nie będę siała w doniczki...zaraz jak tylko ziemia się rozmrozi to je wpuszę w glebę....nich sobie kiełkują......

zaszalałam......przed chwilką przelalam pieniżki za różyce........ale się będzie działo :;230
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Krysiu ja podchodziłam już dwa razy do łubinu jak i do floksów...nie udał się...
powodzenia ... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Ja również bardzo lubię łubin, niestety jak mało co nie bardzo chce się u mnie zaaklimatyzować, owszem nowa sadzonka kwitnie przepięknie, ale w następnym roku łubinu brak, jeśli są to jakieś mikrusie sadzonki, więc doszłam do wniosku, że on jest dwuletni, jeśli sprzyja mu miejsce będzie się siał i kwitł co roku, a że u mnie rósł w "kamienisku" nie miał na to szans. Jeśli spotkam przypadkiem ładną sadzonkę to chyba jeszcze raz zaryzykuję i posadzę, ale w innym miejscu, jeśli jeszcze je znajdę ;:306. Krysiu ja również dzisiaj zapłaciłam za róże i za lilie, oczywiście nie mogłam się opanować i jeszcze cosik domówiłam ;:131 , oj będzie się działo jak to wszystko zakwitnie, ale najpierw to będę latać po działce w poszukiwaniu wolnego miejsca ;:223
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ILONKA....ja to nie muszę biegać po ogrodzie....gdzie przystanę tam mam miejsca do nasadzeń, więc na początek bezproblemowo będę działać....ale znając swoje zapędy ogrodnicze szybko luki zapełnię....choćby jednorocznymi.....

MISIU...spróbuję z łubinami, pewno w przyszłym sezonie kwiatowym dojdę do przemyśleń ale na ten czas i on mi dobrze zrobi na mojej glinie.....choć nie wiadomo czy ją zaakceptuje...czy w ogóle powschodzi.....

;:196
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Krysiu , a warzywniak też będziesz miała ?
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

OLUSIA....tak.....a na czym rosołek ugotuję :;230 ja i mój eM to jesteśmy rosopicinie będę przecież do marketu ani na ROD biegać po włoszczyznę...........ciekawe czy młodzież wie co to takiego wło.............. :;230

OLUSIA...na Gardenię się wybierasz...jakoś tak mi umknęła w tym roku, przed chwilką forum mnie obudzilo..... ;:196
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Tak myślę o sobocie.......
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”