Od przybytku głowa nie boli......
- ilona2715
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Od przybytku głowa nie boli......
Z tymi daliami koło tarasu, to dobry pomysł, też je bardzo lubię i przy okazji lilii zamówiłam trzy sztuki, tylko trzy, bo prawdę mówiąc nie wiem gdzie je upcham, ale jak co roku coś na pewno wymyślę, po za tym mam problem z ich przechowywaniem, więc zaczęłam je traktować bardziej jako jednoroczne, tym bardziej, że aż tak drogie nie są. Co prawda wykopuję i wywożę je do piwnicy do mamy, ale ze stratami i tak się liczę, a jak przeżyją, będzie ich więcej
.

- chinanit
- Od: 6 lip 2013, o 14:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Krysiu
Wpadłam z rewizytą i doczytałam, że mamy za sobą takie same przykre przeżycia, chociaż ja 2 miesiące później.
Ty pewnie już się trochę otrząsnęłaś, a ja wciąż nie daję rady.
Trzymaj się kochana.
Będę zaglądać. 

Wpadłam z rewizytą i doczytałam, że mamy za sobą takie same przykre przeżycia, chociaż ja 2 miesiące później.
Ty pewnie już się trochę otrząsnęłaś, a ja wciąż nie daję rady.

Trzymaj się kochana.

Z pozdrowieniami, Maria
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
-
- 500p
- Od: 7 kwie 2011, o 14:20
Krysiu
,
idę nadrabiać zaległości u Ciebie. Zajrzyj na PW.

idę nadrabiać zaległości u Ciebie. Zajrzyj na PW.
Pozdrawiam
Ewa
Ewa
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Krysiu
Przyszłam zajrzeć czy już wiosna u Ciebie ???i czy już coś siejesz ??? a tu Ciebie nie ma
Obudź się bo wiosna i
pięknie świeci
Miłego dnia

Obudź się bo wiosna i

Miłego dnia

-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
TERENIU.......
za przebudzenie...ale tak na prawdę to bywam tutaj.....czasu na pisanie już brakuje ale wiem co tutaj się dzieje......
...u mnie prawdziwa wiosna, dzisiaj zdjęłam gałązki choinki z ciemierników, niech sobie radzą......od czwartku planuję urlop i biorę się za robienie sadzonek z pelargonii...wysiewam lobelię....łubiny...ale kto mi odpowie czy łubiny to rośliny jednoroczne czy mnie się takie trafiły, na opakowaniu piszą, że to jednoroczne a ja zawsze pamiętam je jak rosły przy torach kolejowych i to każdego roku się objawiały....
ewazawady.....byłam na pw.
za namiary na pewno coś u nich upatrzę......mogę tylko Tobie zazdrościć, że masz takie szkółki w zasięgu ręki.....u mnie z tym gorzej....nawet w sklepie ogrodniczym nie ma wyboru nasion w sprzedaży, ale w pełni rozumiem też właścicieli....sprowadzają to co im nie zalega na półce....
...jak wypatrzysz nowinki to podaj na pw.......
ILONKA....dalie już zamówione i zanim taras będzie robiony one mają mi umilać życie.....ja swoje nie traktuję jako jednoroczne bo mam miejsce na ich spoczynek zimowy....

...u mnie prawdziwa wiosna, dzisiaj zdjęłam gałązki choinki z ciemierników, niech sobie radzą......od czwartku planuję urlop i biorę się za robienie sadzonek z pelargonii...wysiewam lobelię....łubiny...ale kto mi odpowie czy łubiny to rośliny jednoroczne czy mnie się takie trafiły, na opakowaniu piszą, że to jednoroczne a ja zawsze pamiętam je jak rosły przy torach kolejowych i to każdego roku się objawiały....
ewazawady.....byłam na pw.

...jak wypatrzysz nowinki to podaj na pw.......
ILONKA....dalie już zamówione i zanim taras będzie robiony one mają mi umilać życie.....ja swoje nie traktuję jako jednoroczne bo mam miejsce na ich spoczynek zimowy....
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Krysiu, ja łubiny pamiętam u mojej cioci rosły zawsze ... może dlatego, że się wysiewają?
U mnie w brico mnóstwo nasionek, jedyne które zauważyłam z nowości to OGÓREK OZDOBNY, wyglądał jak małe ozdobne dynie i pisze na opakowaniu, że można właśnie do ozdoby jest
nawet niektóre z kolcami.
Co zabieram się za mój nowy wątek to Madzia się budzi
ale myślę, że jeszcze chwileczkę i otworzę.
U mnie w brico mnóstwo nasionek, jedyne które zauważyłam z nowości to OGÓREK OZDOBNY, wyglądał jak małe ozdobne dynie i pisze na opakowaniu, że można właśnie do ozdoby jest

Co zabieram się za mój nowy wątek to Madzia się budzi

Pozdrawiam - Justyna
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Krysiu
ja wysiewałam łubiny i kwitły mi następnego roku jak dwuletnie, mam nadzieję że w następnym roku też zakwitną.
Wygooglałam jednak jednoroczne też są
No to wysiej i zbierz nasionka 

Wygooglałam jednak jednoroczne też są

-
JUSTYNKO....MARYSIU.......łubiny za mną chodzą już parę lat...ale zawsze coś, aż teraz wpadły mi w rękę i będę sial....ale nie będę siała w doniczki...zaraz jak tylko ziemia się rozmrozi to je wpuszę w glebę....nich sobie kiełkują......
zaszalałam......przed chwilką przelalam pieniżki za różyce........ale się będzie działo
zaszalałam......przed chwilką przelalam pieniżki za różyce........ale się będzie działo

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Krysiu ja podchodziłam już dwa razy do łubinu jak i do floksów...nie udał się...
powodzenia ...
powodzenia ...

- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Ja również bardzo lubię łubin, niestety jak mało co nie bardzo chce się u mnie zaaklimatyzować, owszem nowa sadzonka kwitnie przepięknie, ale w następnym roku łubinu brak, jeśli są to jakieś mikrusie sadzonki, więc doszłam do wniosku, że on jest dwuletni, jeśli sprzyja mu miejsce będzie się siał i kwitł co roku, a że u mnie rósł w "kamienisku" nie miał na to szans. Jeśli spotkam przypadkiem ładną sadzonkę to chyba jeszcze raz zaryzykuję i posadzę, ale w innym miejscu, jeśli jeszcze je znajdę
. Krysiu ja również dzisiaj zapłaciłam za róże i za lilie, oczywiście nie mogłam się opanować i jeszcze cosik domówiłam
, oj będzie się działo jak to wszystko zakwitnie, ale najpierw to będę latać po działce w poszukiwaniu wolnego miejsca 

-
ILONKA....ja to nie muszę biegać po ogrodzie....gdzie przystanę tam mam miejsca do nasadzeń, więc na początek bezproblemowo będę działać....ale znając swoje zapędy ogrodnicze szybko luki zapełnię....choćby jednorocznymi.....
MISIU...spróbuję z łubinami, pewno w przyszłym sezonie kwiatowym dojdę do przemyśleń ale na ten czas i on mi dobrze zrobi na mojej glinie.....choć nie wiadomo czy ją zaakceptuje...czy w ogóle powschodzi.....

MISIU...spróbuję z łubinami, pewno w przyszłym sezonie kwiatowym dojdę do przemyśleń ale na ten czas i on mi dobrze zrobi na mojej glinie.....choć nie wiadomo czy ją zaakceptuje...czy w ogóle powschodzi.....

- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Krysiu , a warzywniak też będziesz miała ?
-
OLUSIA....tak.....a na czym rosołek ugotuję
ja i mój eM to jesteśmy rosopicinie będę przecież do marketu ani na ROD biegać po włoszczyznę...........ciekawe czy młodzież wie co to takiego wło..............
OLUSIA...na Gardenię się wybierasz...jakoś tak mi umknęła w tym roku, przed chwilką forum mnie obudzilo.....

OLUSIA...na Gardenię się wybierasz...jakoś tak mi umknęła w tym roku, przed chwilką forum mnie obudzilo.....

- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Tak myślę o sobocie.......