Ravioli w paski, czyli kuchnia na kolorowo

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
Zablokowany
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ravioli w paski, czyli kuchnia na kolorowo

Post »

super Dorotko ;:138
to chwal się co planujesz pysznego zrobić ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dorotko jak Twoje zdrowie ? miałyśmy razem pomidory wybierać do siania, a tu co Ty chorujesz, a ja znowu posiałam przypadkowo.
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Z gorączka nie ma żartów - do łózeczka i wypocić... ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Dorotko długo nie zaglądasz na Forum.... mam nadzieję, ze wszystko u Ciebie w porządku ;:196
Serdecznie gratuluję Ci ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
cantati
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2012, o 17:00

Post »

Witajcie Kochane ;:167 ;:167 ;:167
Trochę mnie nie było, musiałam się pozbierać i opanować choróbska, ale mam nadzieję, że już powoli zacznie się wszystko układać. Póki co szpitale zaliczone, choróbska przegonione - oby na dłuuugo :)
Impreza urodzinowa przesunięta, na nie wiem jeszcze kiedy, bo teraz Siostra ze swoimi bobasami choruje ;:145 Pewnie w Święta dopiero poświętujemy...

Eluś ;:196 mam nadzieję, że już będą tylko dobre wiadomości!

Asiu ;:196 planować dopiero będę, i chyba już świątecznie :D

Marysieńko Kochana! ;:196 Już siałaś pomidoraski? Ja jeszcze... Tzn. zapodałam do paletki po kilka nasionek doniczkowców, ale z resztą czekam chyba dopiero na po Świętach - mam możliwość posadzenia tylko w gruncie, nie mam folii :( Gdybyś chciała jakieś nasionka z tych moich to pisz, bardzo chętnie Ci wyślę ;:167

Aniu WK ;:196 gorączka przepędzona, powoli wracam do życia :D

Aguś ;:196 już tak, już coraz bardziej w porządku :) Bardzo Ci dziękuję, serducho zobaczyłam dopiero jak przeczytałam Twojego posta ;:oj

Dziewuszki Kochane, tęskniłaaam za Wami!!!!!!!!!!!!
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Dorotko bardzo się cieszę, ze u Ciebie już wszystko dobrze, że choróbska przepędzone ;:196 Fajnie, ze już jesteś, brakowało Ciebie ;:196
Awatar użytkownika
cantati
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś, mnie Was również ;:196 ;:196 ;:196 Teraz mam w planie dużo przyjemnych chwil na poczytanie Waszych wątków, muszę zaspokoić ciekawość co u Was przez ten czas się działo :wink:
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Dorotko ;:196 dobrze że już jesteś ...jestem ciekawa jakie ciasto będziesz piekła na Święta...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:tan DOROTKA wróciła ;:138 ;:196 ;:196 ;:114 ;:1 ;:cm

martwiłam się ;:168 ;:167

najwazniejsze,że jesteś ;:167 ;:167

pomidoraski i papryczki też już wysiałam,ale na platki kosmetyczne(drugim przykryłam,żeby było cieplej i wilgotno)i pomidorki już się klują :tan tylko co dalej??? napisz mi słonko na pw ;:196

całuski ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Super, ze już jesteś! Choroby mam nadzieję postraszyłaś tak, ze już w tym roku nie wrócą? :wink: A jak poczytasz sobie wątki, to wstaw przepis na coś dobrego, żeby tej wiosny jakoś doczekać :wink:
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

:wit dobrze że już wyzdrowiałaś ;:196
Awatar użytkownika
cantati
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Kobietki ;:cm

Misiu ;:196 jeszcze nie wiem ;:131 Ale dzisiaj muszę nieco już świątecznie poplanować, bo czasu coraz mniej ;:oj
Dopiero dom zaczęłam odkopywać... Połowę okien jeszcze mam do umycia, łazienkę i kuchnię do odsprzątania. Pokoje już :) Do czasu, aż Syn wstanie i wybebeszy któryś kosz z zabawkami....
Albo postanowi pobawić się klockami ;:224
Asiula ;:196 jak tylko pokażą kiełki, od razu mykaj do ziemi, najlepiej każde osobno do paletek. Pomidory w osobnej paletce i papryki w osobnej, bo pomidory dużo szybciej kiełkują i rosną, szybciej trzeba im obniżyć temperaturę bo się wyciągną. PW zaraz Ci wyślę ;:168
Pati ;:196 wstawię na pewno :D Mam ochotę na jakieś ciasto a Młody męczy o muffinki :D W wątkach mam takie zaległości, że chyba z tydzień będę nadrabiać ;:oj Ale to same przyjemności :D
Różyczko ;:196 Oby cieplutka wiosna jak najszybciej się zadomowiła, to przegoni wszystkie zarazki ;:3
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Witam po niebycie ;:196 wśród zielonych i lubiących mniam :D
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Widaj nasze chorowaśne biedactwo. Dobrze, że juz dobrze - siejecie pomidory na płatki bawełniane...a co potem?
Awatar użytkownika
cantati
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ilonko ;:196 Wiosna mam nadzieję już niebawem się objawi i zacznie zielone się pokazywać, ech, jak tęsknię za tymi widokami... A "mniam" jutro wstawię, ciacha jakiegoś na weekend mi się chce :D Dzisiaj doczytałam zaległości w części drugiej Twojego wątku, jeszcze 36 stron części trzeciej przede mną :D Wieczorkiem z kawusią przysiądę i może dogonię :D Zaległości mam u Was straszliwe ;:oj

Aniu WK ;:196 już dużo lepiej, dzięki :)
Co do podkiełkowywania, to bardzo dobry sposób jeśli ktoś ma możliwość stałego doglądania - nasionka nie mogą przeschnąć, waciki muszą być cały czas wilgotne, trzeba je albo okryć folią i często wietrzyć by nie spleśniały, albo co kilka godzin uzupełniać szybko parującą wodę. Jak tylko pokażą się kiełki, od razu trzeba nasionka przenieść do paletek z odkwaszonym torfem lub ziemią do siewu i przykryć ok. 0,5 cm piasku, perlitu lub mieszanki torfu z piaskiem lub perlitem. I pilnować wilgotności. Ważne, żeby ziemia, do której wkładamy nasionka była w temperaturze pokojowej, nie zimna np. prosto z piwnicy. Paletki można więc napełnić wcześniej i zrosić, postawić niedaleko kaloryfera.
Ja raczej nie będę podkiełkowywała pomidorków, planuję ok. 250 odmian :oops: i za bardzo boję się pomyłki, poza tym nie mam za bardzo czasu niestety :(
Próbowałam podkiełkowywać papryki (też przyszalałam z odmianami, będzie coś ok. 90 bo się w ostrych zakochałam :oops: ), ale u mnie nie ma szans. Młody wszędzie włazi, wszędzie zagląda, biega, odbija piłkę, gra w ping-ponga i codziennie wymyśla nowy sposób na maltretowanie mojej rozsady ;:219 ;:219 ;:219 Obawiałam się, że w momencie będę miała mix paprykowy na podłodze, więc szybko zrezygnowałam z podkiełkowywania i włożyłam wszystko do paletek. Rosną sobie póki co, a ja mam nadzieję, że nie dostaną piłką do nogi po łebkach :twisted:
Pozdrawiam, Dorota
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”