Marpy kwiatki i rabatki cz.IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Marpy kwiatki i rabatki cz.IV

Post »

Telepatycznie byłyśmy u siebie Grażynko w tym samym czasie. ;:168 Poskrzypka została zauważona i spotkał ją zasłużony los a dzisiaj spotkałam drugą i też się z nią rozprawiłam ..pierwszy raz widzę ją u siebie !Dziękuję za odwiedziny! Host dużo już u mnie wyszło! :)
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Igiełko miło,że zajrzałaś do mnie ! Miło,że Ci się spodobała moja fotka! ;:168
Janku - u mnie rzeczywiście jest ciepło ale i bezdeszczowo...na szczęście mam już wodę włączoną na działce to już inne życie jest! Wiosna się śpieszy ale wszystko piorunem przekwita.Dzisiaj już zaczęły opadać płatki magnolii ;:173 Krótki był ten spektakl jej kwitnienia. :?
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziś znalazłam kły host. Nie wszystkich, a u Ciebie już liściaste :D Zawsze mnie to zadziwia i cieszy, kiedy widać takie różnice w klimacie :wink: Przepadły mi chyba dwa powojniki, nie widzę znaków życia. Ale nie tracę nadziei, mogą jeszcze odbić od korzeni. Wykopać zawsze zdążę :?
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewciu - słuszna racja! nie należy się śpieszyć z wykopywaniem roślin bo czasem ich zgon bywa pozorny ! ;:108 Też mam kilka takich roślin na oku ! Powojniki mi przetrwały ładnie z wyjątkiem jesiennej Justy - na razie nie odbiła po zimie...Dawidiana -Casandra również ale przesadzałam więc... :roll: Ale bez niej akurat się obejdę a miejsce na nową roślinę odzyskam. ;:173
Dzisiaj u mnie ma być chłodniej ..a liczyłam,że rodzinka wpadnie na grillowanie ,to ją wykorzystam do różnych zadań... ;:223

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

cdn... :wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Jakby wszystko szybciej rosło w Twoim ogrodzie i hosty maja takie duże kły i trawy jakieś tam kwitną ;:oj Przepięknie :wink:
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewciu - dzięki! ;:196
kilka fotek z mojego ogródka
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

magnolia już obsypuje płatki
Obrazek

cdn. :wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kilka fotek z mojego buszowatego zakątka , który usiłowałam wczoraj odchwaścić z trawek różnistych i podagrycznika,który zaatakował moje kąty ;:223 Przy okazji kilka fotek tam zrobiłam ...Dzisiaj popadało ładnie w nocy podobno rzęsiście .Widzę przez okno niebywale nasyconą zieleń no i kolejny ciepły dzień ma być u mnie dzisiaj niestety może być burza z gradem ...oby nie! ;:185

zapomniałam ,że dokupiłam CW po poprzedniku,którego uśmierciłam a szykowałam się na jego zakup,/SKS ;:131 / bo kwitnie wcześnie dobrze ,że niedawno przywieszkę zauważyłam a wczoraj już pokazał pąki
Obrazek
przy okazji w narcyzach pierwsze kwitnienie u mnie tarczownicy zauważyłam :)
Obrazek

Obrazek
moja ulubiona,najulubieńsza...hako... ;:167
Obrazek
hosty rozwijają liście
Obrazek
taki żółtkowy zestaw
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

krzewuszka
Obrazek

Obrazek

Obrazek

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

Nie tylko ładne ogrody są w Rzeszowie.Oglądałem dzisiaj nadawany przez TVP "Polonia" koncert "Aleksandra Kurzak na rynku w Rzeszowie".To bardzo ładne miasto.
Co to za budynek z balkonem,ratusz ?.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Janku - miło ,że wpadłeś widzisz ,że posucha u mnie jeżeli o odwiedzających chodzi dobrze,że
choć ;:204 -cych trochę jest inaczej trzeba by wątek zamknąć na kłódkę .... ;:306 ale ja z tych naprawdę małomównych jestem , lubię w milczeniu przyglądać się i kontemplować ale i swoje spostrzeżenia mam, nie wszystko mi się podoba :roll: , nie lubię pustej gadaniny o niczym a może nie potrafię :? więc się nie włączam jeżeli nie muszę , obserwuję i taka jest ogólnie mówiąc moja dewiza życiowa można by rzec... :roll: , dobrze mi się ta dewiza w życiu sprawdziła...bezkonfliktowo! :)

Rzeszów wypiękniał ostatnimi laty bardzo .Stał się naprawdę pięknym , nowocześnie urządzonym miastem ostatnio słyszałam o rankingu,że u nas żyje się mieszkańcom lepiej niż we Wrocławiu... :)
Nasz Pan Prezydent Miasta jest dobrym gospodarzem, choć zarzuca mu się ,że zapożyczył miasto ale dobrze wydaje te pieniądze co widać na każdym kroku.. ;:108 sporo się inwestuje w moim mieście i pięknieje z roku na rok... :) a Prezydent gospodarzy nie pierwszą kadencję...
Koncertu o którym mówisz, nie widziałam Janku ale opinię o moim mieście podzielam i dziękuję!
Budynek o którym mówisz, to pewnie Ratusz ale w rynku jest sporo starych kamienic z balkonami,więc pewności nie mam...Rynek jest odrestaurowany i przyznam,że dawno tam nie byłam :oops: ,poruszam się po mieście docelowo autem lub autobusem... a pracowałam długie lata nieopodal Rynku i często przechodziłam tamtędy.. .a mieszkam w innej części miasta i teraz jakoś mi nie po drodze... :roll:

Będąc dzisiaj na działce trochę nowych fotek mam dobrze,że zrobiłam je w południe po przyjściu bo później bym nie zdążyła ...bo goście , grillowanie ale bez ;:304 bo nie ma chętnych .... :wink:

Na fotkach jeszcze trawki-chwasty dają się zauważyć ale po dzisiejszym dniu jest ich mniej, bo ja, synowa i wnuczka trochę poplewiłyśmy i parę wiader chwastów ubyło.. :) .

Dzisiaj popadało późnym popołudniem nawet ulewnie chwilami było ale dzień należy zaliczyć do udanych ... Teraz też się błyska i pomrukuje i co chwile deszcz pada.No i dobrze,bo u mnie kilkanaście dni nie było deszczu... trochę wilgoci dobrze zrobi roślinom i wczoraj posianym przez M w mini-ilości warzywkom :)

Pierwszy RH wystartował !
Obrazek
jedna z paproci
Obrazek
sasankowy standard
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
modrzewnica
Obrazek
ostatnie chyba fotki soulangeany
Obrazek

Obrazek
nigdy nie miałam w tym miejscu tulipanów
Obrazek
bergenie-kwiaty różne
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
czosnki już za momencik
Obrazek
gęsiówka - co roku dosadzam i nie mam a bardzo ją lubię ,kupiłam ponownie :wink:
Obrazek

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Maryniu u Was cieplej a nam leci na głowy trzeci dzień. Deszczyk jednak potrzebny bo ziemia głębiej dalej sucha ;:131 . Twoje paprocie juz tak duże ;:oj i kwitnie rh? Naprawde macie najcieplej w kraju...
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewciu - moje miasto jest ostatnio najcieplejszym miejscem w kraju! :D I w oczywisty sposób przekłada się to na wegetację roślin...choć ostatnio to jakichś super ciepło odczuwalnych dni to nie odczułam to jak jest gdzie indziej??? ;:131

Po wczorajszych ulewach dzisiaj pochmurno , czy da się pojechać na działkę i coś porobić ? ;:219 podobno ma nie padać.

na działce coraz więcej kolorów...
Obrazek
koloru dodają z każdym dniem większe tawułki
Obrazek
wiosenny miszmasz
Obrazek
moje najmłodsze rh
Obrazek

Obrazek
podagrycznik :oops: po południu już go tam nie było ... :) moje dziewczyny się z nim rozprawiły
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
pierwsze nieśmiałe kwitnienie mojej tawuły Grefsheim :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek
pierwsze pojedyncze kukliki
Obrazek
foto-standard :)
Obrazek
jedna ze świecznic
Obrazek

Obrazek
szafirki rozwleczone po wszystkich rabatach
Obrazek

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Twoja Hako już taka duża ;:oj
Moja ledwo z ziemi wystaje.
U mnie niektóre paprotki nie przetrwały zimy. Ale za to pióropusznik jest prawie nie do opanowania. Rozłazi się strasznie. Dzisiaj z nim walczyłam
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu - byłam u Ciebie i widziałam jak wszystko u Ciebie pięknie się rozwija ...hako się troszkę spóźniła to wszystko nadrobi i piękna będzie! :) Walczysz z pióropusznikiem ...mój dość sie trzyma wyznaczonego miejsca i nie mam z nim problemów...jak się gdzieś wychyli nieproszony to od razu jest wzięty za kołnierz i won.Nie ma szans..a gdzie mi przypasuje to dopiero pozwalam mu zostać ;:173

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Najbardziej lubię zaglądać do Ciebie wiosną, bo mogę zobaczyć, co niedługo może zakwitnąć :D Biegam po ogrodzie i szukam, co wychodzi :D
Wczoraj zaczęłam ciąć róże. W maju ;:223 Spóźniłam się o ten miesiąc, kiedy powróciła zima. Teraz nie mogę z niczym zdążyć. W dodatku u mnie nie padało, więc jest dosyć sucho. Marny sezon mnie czeka :(
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Maryniu odwiedzających na pewno masz ,ale jak się zdjęcia obejrzy ,to tak człowieka "zatka" że już nic nie napisze bo ciężko ubrać zachwyt w słowa ;:oj
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”