Janku - miło ,że wpadłeś widzisz ,że posucha u mnie jeżeli o odwiedzających chodzi dobrze,że
choć

-cych trochę jest inaczej trzeba by wątek zamknąć na kłódkę ....

ale ja z tych naprawdę małomównych jestem , lubię w milczeniu przyglądać się i kontemplować ale i swoje spostrzeżenia mam, nie wszystko mi się podoba

, nie lubię pustej gadaniny o niczym a może nie potrafię

więc się nie włączam jeżeli nie muszę , obserwuję i taka jest ogólnie mówiąc moja dewiza życiowa można by rzec...

, dobrze mi się ta dewiza w życiu sprawdziła...bezkonfliktowo!
Rzeszów wypiękniał ostatnimi laty bardzo .Stał się naprawdę pięknym , nowocześnie urządzonym miastem ostatnio słyszałam o rankingu,że u nas żyje się mieszkańcom lepiej niż we Wrocławiu...
Nasz Pan Prezydent Miasta jest dobrym gospodarzem, choć zarzuca mu się ,że zapożyczył miasto ale dobrze wydaje te pieniądze co widać na każdym kroku..

sporo się inwestuje w moim mieście i pięknieje z roku na rok...

a Prezydent gospodarzy nie pierwszą kadencję...
Koncertu o którym mówisz, nie widziałam Janku ale opinię o moim mieście podzielam i dziękuję!
Budynek o którym mówisz, to pewnie Ratusz ale w rynku jest sporo starych kamienic z balkonami,więc pewności nie mam...Rynek jest odrestaurowany i przyznam,że dawno tam nie byłam

,poruszam się po mieście docelowo autem lub autobusem... a pracowałam długie lata nieopodal Rynku i często przechodziłam tamtędy.. .a mieszkam w innej części miasta i teraz jakoś mi nie po drodze...
Będąc dzisiaj na działce trochę nowych fotek mam dobrze,że zrobiłam je w południe po przyjściu bo później bym nie zdążyła ...bo goście , grillowanie ale bez

bo nie ma chętnych ....
Na fotkach jeszcze trawki-chwasty dają się zauważyć ale po dzisiejszym dniu jest ich mniej, bo ja, synowa i wnuczka trochę poplewiłyśmy i parę wiader chwastów ubyło..

.
Dzisiaj popadało późnym popołudniem nawet ulewnie chwilami było ale dzień należy zaliczyć do udanych ... Teraz też się błyska i pomrukuje i co chwile deszcz pada.No i dobrze,bo u mnie kilkanaście dni nie było deszczu... trochę wilgoci dobrze zrobi roślinom i wczoraj posianym przez M w mini-ilości warzywkom
Pierwszy RH wystartował !

jedna z paproci

sasankowy standard

modrzewnica

ostatnie chyba fotki soulangeany

nigdy nie miałam w tym miejscu tulipanów

bergenie-kwiaty różne

czosnki już za momencik

gęsiówka - co roku dosadzam i nie mam a bardzo ją lubię ,kupiłam ponownie
cdn...