Ogródkowe rozmaitości cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródkowe rozmaitości cz.6

Post »

Moje oczy już powoli się zaczynają rozbierać ,ale zanim zobaczę kwiat jeszcze trochę potrwa .Na razie widzę biały pąk .Czy Twoja też ma na początku biały pąk ,bo widzę między 2 kwiatami taki żółto czerwony pąk .Czy to od niej .Moje oczy też z angielskiej szkółki załatwiła mi Basia .Twój doktorek Nelka ma więcej kwiatów niż mój jak na razie .Wszystkie chodzimy teraz z aparatami i mogą nas uznać za nawiedzone :;230 .Madame Plantier również piękna .Zapowiadają na cały tydzień deszcze :cry:
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Co drugi dzień! :;230 Nelka, Ty to masz poczucie humoru :lol:
Nie narzekaj na doktorka. Przecież on młody to nie może od razu na 2 m skoczyć, ale przecież kwitnie slicznie ;:138
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nelu, moje róże są jeszcze takie młode - marzę o tym, by choć w części, chociaż niektóre, utworzyły krzaki obsypane kwiatami, jakie można oglądać u Ciebie... tchu brakuje po takich zdjęciach - dziękuję :oops:
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Grażka Mme Plantier pachnie ,a choroby są jej obce ...krzak bezobsługowy ,poza przywiązywanie do podpór... :D
Danka gdyby wszystkie róże szły jak nam się marzy to by było za piękne...parę róż musiałam wykopać i zadoniczkować... nie za bardzo sobie radziły ,a wręcz marniały...może odżyją i dobrze się ukorzenią...z tym mam problem w gliniastej ziemi.
Ewka Marie Dermar u mnie nie przemarzła,został jej po zimie jeden gruby pęd do wysokości 1,5m,i stworzyła się róża pienna..Pierwszy raz zakwitła mi taką ilością kwiatów.Może być dosyć sporym krzakiem ,może osiągać nawet 2 m...
Jadzia Eyes u mnie też miała żółtawe pąki,po otwarciu jest biała ,jak widać ...Pod koniec lata zmienia się na bardziej różową...Nie strasz deszczem...ja słyszałam ,że od środy poprawa pogody... :D
Izka no dobrze...niech będzie co trzeci dzień... :wink: U Ani warto zobaczyć na własne oczy Doktorka...jest niesamowity u niej ,z kolorem kwiatów ,o jakim można zamarzyć,dobre ma tam stanowisko ,w półcieniu ,takie mu całkowicie odpowiada...Dzisiaj fotografowałam tą piękność,może Ania wklei zdjęcia... :D
Aga i Twoje krzaczki urosną ,i to prędzej niż się spodziewasz... :uszy Niektóre mają czwarty sezon,miały czas na rozrost...szczególnie te co pokazuję,one z natury obdarzone są wigorem.. :D
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Posadziłam Doktorka zgodnie z zaleceniami An-ki w półcieniu, mam nadzieję, że będzie mu tam wystarczająco ciemno :wink: Natomiast Marię na razie zamierzam podziwiać w cieplejszych ogrodach.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

No to mnie podniosłaś na duchu.
Zamówiłam i czekam na dostawę.
Ale jak tak, to będzie z niej pociecha. :D
Dzięki . ;:cm
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Ani diktorka mnie nie musisz zachwalać. Przecież widziałam go na własne oczy! :D
Twój tez taki będzie ;:196
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Witaj Nela :wit Przeczytałam, że masz Morgengruss, ale słabo przezimowała..ciekawa jestem jak sprawuje się teraz?Czy choruje w sezonie?
Moje zeszłoroczne przemarzły trochę, ale nie startowały od zera, a teraz mają już pędy do wysokości ok. metra i sporo pączków ;:173 Zastanawiam się jak sobie poradzi ma cienistej pergoli, od północnej strony (słońce do 10-11 i późnym popołudniem) Jakie ma stanowisko i Ciebie? Jaki ma przyrost w sezonie? Zastanawiam się czy osiągnie w tych warunkach pułap 2 metrów w tym sezonie, bo pergola spora i baaaaardzo chciałabym, żeby wreszcie obrosła.. ;:131
Pod drugiej stronie pergoli jest Climbing Rosa, a obok New Dawn :lol: Na nią szczególnie liczę, bo bladawce są bliskie mojemu sercu ;:167
Widziałam, że wlaczysz z bruzdownicami i innym paskudztwem.. ;:134 Ja dzisiaj zauważyłam te okropne stwory na moich Nostalgiach ;:202 Wciąż pod górkę...albo mrozy, albo robale..ehhh ;:124
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Nela, nareszcie sezon różany rozpoczęty. :heja Czyżbym znowu źle posadziła swoja Colett ;:oj
Jestem Twoją Colett zachwycona, faktycznie perełka ;:215 Nie narzekaj na Doktorka, kwiaty są wyjątkowego koloru.
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Nelu ja już od zeszłego roku odchodzę od doniczek, część rozdałam, coś powsadzałam a kilka padło, zostało mi około 25 doniczek z 70. Róż mam 6 piennych w donicach, latem wsadzam z donicami do ziemi a zimą do domku na działce i 2 miniaturki oraz 1 clematis i to wystarczy.Jedna moja rabatka różana została zaatakowana przez coś lepkiego zżerającego liście, musiałam wszystkie poobcinać spryskać i zaczynają puszczać listki ale czy jeszcze w tym roku coś zakwitnie to nie wiem. Na dodatek były to róże które podmarzły zimą więc są z nich łyse miniaturki.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Ewa ...Ania dobrze poradziła ,będzie dobrze rósł,kwiaty tak szybko nie przekwitną... :uszy
Grażka oj będzie pociecha,ale tylko raz w sezonie ,ale warto czekać na taką burzę pachnących kwiatów ...Nawet gdy kwieciakom chce się podcinać mu kwiaty ,to nie widać tych strat przy takiej ilości kwiatów... :wink:
Pączek Route66 powoli się otwiera ,jest niesamowicie ciemna... :shock:

Obrazek

Izka ale teraz jest jeszcze większy i ładniejszy... :D Także przyjeżdżaj... :wit
Kasia Morgengruss ,to było moje oczko w głowie ,dopóki nie przemarzł własnie teraz... :cry:
Dwie zimy dobrze zniosła ,a teraz taka porażka ,sięgała do ponad 2 m i kwiatów mnóstwo...
Ale to przeszłość...Teraz sięga może 0,6 m ma pąki ,ale to już nie to co było...Podejrzewam ,ze mogłam uszkodzić korzeń ,bo wkopywałam niedaleko powojniki... :roll:
Moja ma słońce od 8 do 16...,Twoja ma wiele pączków ,to da sobie rade w takim półcienistym miejscu ,może nawet lepiej ,gdyż kwiaty będą się dłużej utrzymywać na łodydze... :uszy
Trochę chorowała pod koniec sezonu ,jest raczej zdrową różą...
Pędy potrafiła wypuścić dosyć długie...,ale pewnie to uczyni po kwitnieniu...Teraz zbiera sily na wytworzenie pąków... :D
Bruzdownice u mnie chyba już skończyły loty...może powodem jest deszczowa pogoda ,one przede wszystkim działają ,gdy ciepło i słonecznie...Ciekawa jestem twojej Climbing rosy ,ona z Rosarium...?
Majka sezon różany rozpoczęty ,ale nie wiem ,jak utrzymają się rozwijające się kwiaty w taki ciągłym deszczu... :? Colette mnie zaskoczyła w tym roku ,po pierwsze ,że nie zmarzła ,pomimo jej strefy ,a po drugie ,że z każdego międzywęźla wypuściła oczka kwiatowe...I te kwiaty ...pachnące i roztrzepane... :D
Danuś 25 donic to też niemało...ale udało Ci się zredukować dosyć sporo...Ja na razie daję do donic zdechulce...,a potem będę myśleć ,gdzie je umiejscowić ...Niestety róże bez szkodników ,to niemożliwe...Ciągle trzeba kontrolować,pryskać ... w innym wypadku po nich :roll:
Przez kolejne dwa dni nie będzie mnie na forum...jadę zaopatrzona w aparat do Małgosi Kralki ,oglądać jej wspaniałą różankę...Zrobię zdjęcia ,Powsin odwiedzę i po przyjeździe zdam relację ... :wit

To może jeszcze wkleję parę zdjęć róż ,które jeszcze nie zgniły... :wink:
Skromna kompozycja ...ale pewnie się rozrośnie... :wink:
Obrazek

Obrazek Comte de Chambord

Obrazek Reine des Violette

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Louise Odier

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Gertrude Jekyll

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Jacques Cartier

Obrazek Souvenir du Dr Jamain

Obrazek Symphatie

Obrazek Paul's Early Blush sfatygowana przez deszcz

Obrazek Crocus rose

Obrazek otwiera się Cl.Durandii

Obrazek Colette

Obrazek

Obrazek Ritausma

Obrazek pnąca Rudolfina ,

Obrazek

Obrazek Mme Plantier

Obrazek pachnący Kozłek lekarski
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nelu, ta strefa Colette to coś nie halo :?
Moja młódka przezimowała w idealnym stanie, a zima jaka była, każdy wie.
Ona jest po Księżniczce Prerii - róży Bucka, więc znosi dużo więcej, niż HMF podaje.
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

I znowu mi szczęka opadła :roll: Nelu wręcz nie mogę uwierzyć, że u Ciebie kwitnie już tyle róż. Przepięknie jest już w Twoim buszu. I te róże.... Przyłączam sie do ogólnych zachwytów nad Eyes For You. Przepiękna róża ;:108 No i wszystkie pozostałe również. Chylę czoła i jak zwykle podziwiam ;:180
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Route66 i dr Jamain chwytają mnie za serce...coś ostatnio mam fazę na takie ciemne kolory, a mam ich niewiele...ale dzisiaj przyjedzie do mnie Astrid Grafin von Hardenberg :heja
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Piękne róże,Reine muszę koniecznie kupić i Colette to na pewno ;:108
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”