U oster
- Beatrice
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 maja 2009, o 21:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: U oster
Oster, Twoje dzieci to "Wołoduchy", hm... czy mam również do czynienia z miłośniczką Chmielewskiej
???

- aagaaz
- 1000p
- Od: 7 maja 2011, o 10:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No osterku ale smaczności pokazujesz...I jaka dokumentacja
Super..

Lubię takie łopatologiczne wytłumaczenia, bo czasami ciężko mi mózg pracuję i nie chce zaskoczyć
Dziękuję za jasne i przejrzyste foty i opisy

Dziękuję za jasne i przejrzyste foty i opisy

- oster
- 1000p
- Od: 9 mar 2011, o 15:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
BeatkoBeatrice pisze:Oster, Twoje dzieci to "Wołoduchy", hm... czy mam również do czynienia z miłośniczką Chmielewskiej???

No tak, to przez całą młodość była moja ukochana pisarka, nie znałam kobiety ale czułam, że to moja siostra.
Identycznie narwana, porąbana i szalona

na przeczytanie których trzeba było się zapisać w bibliotece. Książki były wypożyczane na tydzień. Niestety,
jestem realistką, wiem, że teraz nie dam rady jednym ciągiem przeczytać, bo dzieci zgubię po drodze, gdzieś. Chmielewską jak się zaczyna czytać to trzeba być człowiekiem odpowiedzialnym: nie możesz robić nic innego

- oster
- 1000p
Bogusiu! Mówisz-maszBogumilka pisze:Dziękuję za jasne i przejrzyste foty i opisy

Dobra kobietko to już ostatni raz i już Ci głowy nie zawracam...............
.powiedz mi kochana dlaczego jak piekę biszkopt ślicznie mi rośnie, a potem przed końcem opada
Wiem, że to nie kulinarny wątek, ale masz jakiś sposób na tego biszkopta
żeby nie było, że ja tu o garach to przesyłam misz-masz..........z czystolandii

żeby nie było, że ja tu o garach to przesyłam misz-masz..........z czystolandii

- oster
- 1000p
Planowałam wczoraj uporać się z powidłami, ale nie wyszło, jak to w życiu bywa
Rano stwierdziłam, że ubyło jakieś 2/3 początkowej ilości. Jest bardzo gęsta i smaczna.
Dzisiaj zawędruje do słoiczków.

Musiałam skorzystać z obecności męża, by pojechać spokojnie zakupy do szkół dzieciom porobić.
No i zrobiłam: zaczynam od zielonych najmniejszych, doczytałam w domu, że to kaktusy, a ja kupowałam z myślą,
że to skalne rojniki (przynajmniej niektóre
) :stały takie biedne, malusie, poprzeceniane na 1,50 za szt.

Czy coś z nich będzie? Ja nie umiem dbać o pokojowe roślinki, zawsze przeleję albo przesuszę. Samo życie.
Nazwy podopisuję, jak je sobie uporządkuję. Muszę zejśc na dół i pospisywać
Zaraz z rana musiałam porobić fotki, bo potem zapomnę. Wieczorem, kiedy wróciłam - była już noc

Nie mam żadnej koncepcji, co z nimi zrobię i gdzie powsadzam, ale tak mi się podobały, że nijak nie
dało się przejść obojętnie
Aż mi wstyd, bo to przecież małe dziecko umie już odraczać nagrodę... a ja musiałam to mieć i już
Nieuchronnie zbliża się wiek dziecinnienia

Rano stwierdziłam, że ubyło jakieś 2/3 początkowej ilości. Jest bardzo gęsta i smaczna.
Dzisiaj zawędruje do słoiczków.

Musiałam skorzystać z obecności męża, by pojechać spokojnie zakupy do szkół dzieciom porobić.
No i zrobiłam: zaczynam od zielonych najmniejszych, doczytałam w domu, że to kaktusy, a ja kupowałam z myślą,
że to skalne rojniki (przynajmniej niektóre

Czy coś z nich będzie? Ja nie umiem dbać o pokojowe roślinki, zawsze przeleję albo przesuszę. Samo życie.
Nazwy podopisuję, jak je sobie uporządkuję. Muszę zejśc na dół i pospisywać

Zaraz z rana musiałam porobić fotki, bo potem zapomnę. Wieczorem, kiedy wróciłam - była już noc

Nie mam żadnej koncepcji, co z nimi zrobię i gdzie powsadzam, ale tak mi się podobały, że nijak nie
dało się przejść obojętnie

Aż mi wstyd, bo to przecież małe dziecko umie już odraczać nagrodę... a ja musiałam to mieć i już

Nieuchronnie zbliża się wiek dziecinnienia

- oster
- 1000p
Dobry mykBogumilka pisze:Dobra kobietko to już ostatni raz i już Ci głowy nie zawracam................powiedz mi kochana dlaczego jak piekę biszkopt ślicznie mi rośnie, a potem przed końcem opada
Wiem, że to nie kulinarny wątek, ale masz jakiś sposób na tego biszkopta
![]()
żeby nie było, że ja tu o garach to przesyłam misz-masz..........z czystolandii![]()

Nikt nie zarzuci, że nie o ogrodzie

Ale zdjątko super, nie doczytałam u Ciebie jeszcze, dlaczego "czystolandia".
Ale przyjmuję za dobrą monetę

Bogusiu miła!Co do ciast, to ja zielona. Jak potrzebuję ciasta, to proszę moja mamunię

A jeszcze jak słyszę, że się ktoś narobi i mu nie wyjdzie, to już w ogóle strata czasu. Proste jakieś
z proszkiem i owocami, owszem, ale też raz na pięć lat. Nie mam w kuchni miejsca na rozkładanie się
z pieczeniem. Tak się tłumaczę, jak ktoś chce koniecznie wpędzić mnie w poczucie winy

Ale moja siostra często robi właśnie biszkoptowe, więc ona mi zakomunikowała, że po upieczeniu jeszcze
gorący wali o podłogę

Znalazłam na tej stronce różne porady na ten temat:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,77,10715 ... _.html?v=2
Może coś pomogą? Daj znać, jak wyjdzie

Ja też coś, żeby nie było , że... Szkoda że to nie z mojego ogródka; nacykałam idąc alejką
do mamy działeczki

Mam nadzieję, że jakoś pomogłam

No nie................ takie zakupy a Ty nie wiesz co z nimi zrobić
Musze poszukać w czystolandii jakiś fotek i Ci podrzucić, nie musisz odgapiać fofę w fotę, ale coś podpatrzeć można
no nie..............a co do kaktusików to się nie martw, one chyba kochaja sucho hi hi i możesz spokojnie o nich zapomnieć.....................chyba
ale pić daj im od czasu do czasu 

- oster
- 1000p
- Kasia1972
- 500p
- Od: 18 paź 2008, o 19:48
Osterku, a jaka ilośc śliwek była do tego użyta? Tak pięknie wszystko wytłumaczyłaś, że MUSZĘ zrobic takie powidła! aha, napisz mi jeszcze, czy takie bez cukru są wystarczająco słodkie?
Zakupy roślinne super! Iglaczki będą świetnie u Ciebie wyglądały, poproszę fotkę jak już je posadzisz
Zakupy roślinne super! Iglaczki będą świetnie u Ciebie wyglądały, poproszę fotkę jak już je posadzisz

- Kasia1972
- 500p
- Od: 18 paź 2008, o 19:48
Osterku, napisz mi jeszcze czy długo się przechowują te powidełka? Nic się nie psuje, bo ja mam dosyc ciepłą piwnicę... no chyba, że je jeszcze popasteryzuję dodatkowo?
- aagaaz
- 1000p
- Od: 7 maja 2011, o 10:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wow ale zakupy..na pewno znajdziesz odpowiednie miejsca dla roślinek 

osterku, ale zakupy........ojej
ależ teraz bedziesz miała zabawę by to wszystko posadzić no a to planowanie! super!

ależ teraz bedziesz miała zabawę by to wszystko posadzić no a to planowanie! super!