U oster

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: U oster

Post »

Oster, Twoje dzieci to "Wołoduchy", hm... czy mam również do czynienia z miłośniczką Chmielewskiej :) ???
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No osterku ale smaczności pokazujesz...I jaka dokumentacja :) Super..
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Lubię takie łopatologiczne wytłumaczenia, bo czasami ciężko mi mózg pracuję i nie chce zaskoczyć :;230
Dziękuję za jasne i przejrzyste foty i opisy ;:180
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p
Od: 9 mar 2011, o 15:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Beatrice pisze:Oster, Twoje dzieci to "Wołoduchy", hm... czy mam również do czynienia z miłośniczką Chmielewskiej :) ???
Beatko :wit :wit witaj, witaj ;:196
No tak, to przez całą młodość była moja ukochana pisarka, nie znałam kobiety ale czułam, że to moja siostra.
Identycznie narwana, porąbana i szalona :;230 . Przeczytałam wówczas wszystkie jej dostępne powieści,
na przeczytanie których trzeba było się zapisać w bibliotece. Książki były wypożyczane na tydzień. Niestety,
jestem realistką, wiem, że teraz nie dam rady jednym ciągiem przeczytać, bo dzieci zgubię po drodze, gdzieś. Chmielewską jak się zaczyna czytać to trzeba być człowiekiem odpowiedzialnym: nie możesz robić nic innego :shock: Dlatego już od jakich dwudziestu lat nie miałam w rękach żadnej jej książki - to zbyt ryzykowne zajęcie ;:14 ;:14 Ale jest ona nadal moją najbardziej ulubioną autorką. Może jak dzieci trochę dorosną....
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

Bogumilka pisze:Dziękuję za jasne i przejrzyste foty i opisy ;:180
Bogusiu! Mówisz-masz :uszy Polecam się na przyszłosć ;:108
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dobra kobietko to już ostatni raz i już Ci głowy nie zawracam............... ;:14 .powiedz mi kochana dlaczego jak piekę biszkopt ślicznie mi rośnie, a potem przed końcem opada :evil: Wiem, że to nie kulinarny wątek, ale masz jakiś sposób na tego biszkopta ;:223
żeby nie było, że ja tu o garach to przesyłam misz-masz..........z czystolandii :wink: Obrazek
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

Planowałam wczoraj uporać się z powidłami, ale nie wyszło, jak to w życiu bywa ;:224
Rano stwierdziłam, że ubyło jakieś 2/3 początkowej ilości. Jest bardzo gęsta i smaczna.
Dzisiaj zawędruje do słoiczków.
Obrazek

Musiałam skorzystać z obecności męża, by pojechać spokojnie zakupy do szkół dzieciom porobić.
No i zrobiłam: zaczynam od zielonych najmniejszych, doczytałam w domu, że to kaktusy, a ja kupowałam z myślą,
że to skalne rojniki (przynajmniej niektóre :oops:) :stały takie biedne, malusie, poprzeceniane na 1,50 za szt.
Obrazek
Czy coś z nich będzie? Ja nie umiem dbać o pokojowe roślinki, zawsze przeleję albo przesuszę. Samo życie.
Nazwy podopisuję, jak je sobie uporządkuję. Muszę zejśc na dół i pospisywać 8-)
Zaraz z rana musiałam porobić fotki, bo potem zapomnę. Wieczorem, kiedy wróciłam - była już noc
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Nie mam żadnej koncepcji, co z nimi zrobię i gdzie powsadzam, ale tak mi się podobały, że nijak nie
dało się przejść obojętnie :oops:
Aż mi wstyd, bo to przecież małe dziecko umie już odraczać nagrodę... a ja musiałam to mieć i już ;:108
Nieuchronnie zbliża się wiek dziecinnienia ;:223
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

Bogumilka pisze:Dobra kobietko to już ostatni raz i już Ci głowy nie zawracam............... ;:14 .powiedz mi kochana dlaczego jak piekę biszkopt ślicznie mi rośnie, a potem przed końcem opada :evil: Wiem, że to nie kulinarny wątek, ale masz jakiś sposób na tego biszkopta ;:223
żeby nie było, że ja tu o garach to przesyłam misz-masz..........z czystolandii :wink: Obrazek
Dobry myk :uszy
Nikt nie zarzuci, że nie o ogrodzie ;:224
Ale zdjątko super, nie doczytałam u Ciebie jeszcze, dlaczego "czystolandia".
Ale przyjmuję za dobrą monetę ;:108
Bogusiu miła!Co do ciast, to ja zielona. Jak potrzebuję ciasta, to proszę moja mamunię :oops:
A jeszcze jak słyszę, że się ktoś narobi i mu nie wyjdzie, to już w ogóle strata czasu. Proste jakieś
z proszkiem i owocami, owszem, ale też raz na pięć lat. Nie mam w kuchni miejsca na rozkładanie się
z pieczeniem. Tak się tłumaczę, jak ktoś chce koniecznie wpędzić mnie w poczucie winy :;230
Ale moja siostra często robi właśnie biszkoptowe, więc ona mi zakomunikowała, że po upieczeniu jeszcze
gorący wali o podłogę :shock: Nie rozumiem takiej metody, ale skoro działa?! :uszy
Znalazłam na tej stronce różne porady na ten temat:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,77,10715 ... _.html?v=2
Może coś pomogą? Daj znać, jak wyjdzie ;:108

Ja też coś, żeby nie było , że... Szkoda że to nie z mojego ogródka; nacykałam idąc alejką
do mamy działeczki
Obrazek Obrazek

Mam nadzieję, że jakoś pomogłam :wink:
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No nie................ takie zakupy a Ty nie wiesz co z nimi zrobić ;:14 Musze poszukać w czystolandii jakiś fotek i Ci podrzucić, nie musisz odgapiać fofę w fotę, ale coś podpatrzeć można ;:224 no nie..............a co do kaktusików to się nie martw, one chyba kochaja sucho hi hi i możesz spokojnie o nich zapomnieć.....................chyba :?: ale pić daj im od czasu do czasu ;:136
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

Zakończyłam działania z powidełkami:
przeciśnięcie przez tłocznię: :;230 co sukcesywnie lądowało w malutkich słoiczkach
Obrazek Obrazek

No i gotowe do wyniesienia do piwnicy:
Obrazek Obrazek

Jeszcze raz taka ilość i wystarczy śliweczek: na razie 3 litry soku i dwa litry powideł.
Awatar użytkownika
Kasia1972
500p
500p
Od: 18 paź 2008, o 19:48

Post »

Osterku, a jaka ilośc śliwek była do tego użyta? Tak pięknie wszystko wytłumaczyłaś, że MUSZĘ zrobic takie powidła! aha, napisz mi jeszcze, czy takie bez cukru są wystarczająco słodkie?
Zakupy roślinne super! Iglaczki będą świetnie u Ciebie wyglądały, poproszę fotkę jak już je posadzisz ;:108
Awatar użytkownika
Kasia1972
500p
500p
Od: 18 paź 2008, o 19:48

Post »

Osterku, napisz mi jeszcze czy długo się przechowują te powidełka? Nic się nie psuje, bo ja mam dosyc ciepłą piwnicę... no chyba, że je jeszcze popasteryzuję dodatkowo?
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Napatrzeć się nie mogę,że przy takiej pracy(marmolada) masz czysto ;:63 u mnie pewnie to już ślad by był na lampie :;230
Szukam w czystolandii coś dla Ciebie i może tu coś podpatrzysz :?: Obrazek Obrazek Obrazek i ostatnie ,bo mnie pogonisz ;:14 coś bardzo czystolandowo ;:224 Obrazek
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58

Post »

Wow ale zakupy..na pewno znajdziesz odpowiednie miejsca dla roślinek :)
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

osterku, ale zakupy........ojej :shock:
ależ teraz bedziesz miała zabawę by to wszystko posadzić no a to planowanie! super! ;:138 ;:138
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”