Ogród Soczewki cz2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mmgosik
50p
50p
Od: 9 lis 2010, o 12:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Soczewki cz2

Post »

:wit Piękne te róże ! Cały czas broniłam się przed nimi, bo kocham róże, ale wydawało mi się, że za krótko są dekoracyjne w ogrodzie !! Patrząc na Twój ogród jednak przekonałam się, że będę musiała je upchnąć u mnie też :tan Gdzie kupujesz takie piękne okazy ? Może przez internet ?
Pozdrawiam Gosia
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

W związku z tym, że mam miejsce tylko na jedną różę, na razie planuję i wymyślam. :lol:
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Gosiu a kto Ci powiedział , że one krótko zdobią ogród? Według mnie to jedne z tych roślin które cieszą oczy przez prawie cały sezon. Swój spektakl zaczynają już pod koniec maja, cały czerwiec. W lipcu odpoczywają i to nie wszystkie. W sierpniu znowu zaczynają by kwitnąc aż do późnej jesieni. Ponadto nie kwitną wszystkie w jednym terminie i dzięki temu możemy długo cieszyć się ich kwiatami.Rok temu na wiosnę miałam 5 róż w ogrodzie w tym 3 Flamentanz, Heandel i Corse i nawet przez myśl mi nie przeszło by cokolwiek dokupywać. Ja nawet nie zdawałam sobie sprawy, że może być tak wiele pięknych odmian.
Po zrealizowaniu jesiennych zamówień będę miała ponad 50 róż i chociaż trudno mi jeszcze w to uwierzyć ale do 100 bez problemu w najbliższych sezonach dobiję. A miałam być powściągliwa i rozważna ;:224

Igo nie zazdroszczę, wybrać tylko jedną wśród tak bogatej oferty trochę trudno. A może jeszcze znajdziesz wolne miejsce?
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Monika
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tyle róż :shock:
Ja planuję raptem 2 z R. i podobno mają przyjść 3 od Sipa.
Teraz mam z kim zamówić, ale wiosną pewnie się do Was przyłączę.
Czy wykopujesz trawkę Rubrum na zimę?
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Wiosenną listę mam jeszcze dłuższą :D
Myslisz, że powinnam ta bordową trawę wykopać? Myślałam, że samo okrycie jej wystarczy
Pozdrawiam Monika
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Moniczko, bardzo mi sie podoba teraz, to co zrobiłaś z latarenką w ogrodzie. Trawka, kamyki to wygląda super.
Róże kwitące, pięknie wyglądają w ogrodzie. Czytam, że już masz plany na zamówienia wiosenne :;230 :;230
Awatar użytkownika
mmgosik
50p
50p
Od: 9 lis 2010, o 12:20

Post »

:wit 100 róż ;:224 to będzie widok !!! Śliczna ta rabata z latarenką i trawkami !
Pozdrawiam Gosia
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monia, myślę, że nie przetrwa zimy, no ale może :roll:
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Majko niestety lista wybranych róż zrobiła się jak dla mnie trochę za długa i musiałam ją podzielić na dwie części.Wygrał zdrowy rozsądek. Nie tylko zaważyła kwestia finansowa ale również fakt, że trzeba te róże później powsadzać i o kopczykować na zimę. A ja bardzo nie lubię pracować w ogrodzie gdy jest zimno. Po drugie wieczory wtedy zaczynają się wcześniej a ja wracając do domu o 18 nie za wiele będę mogła zrobić. Zostaje tylko sobota i to nie zawsze wolna.
Gosiu 100 cóż to jest Właśnie przeczytałam , że Aszka tylko w tym roku powiększyła swoją kolekcję o ponad 100. Tak na prawdę na razie wcale ich tak mocno nie widać Sądzę, że dopiero po 3 latach gdy się rozrosną będę mogła się nimi zachwycać.
Margo wcale mi się nie podoba co napisałaś, ale jak będzie trzeba to ją wykopię. Tylko gdzie ja ją będę trzymała?
Pozdrawiam Monika
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

Moniko,mnie też odstrasza zimno i jak tylko mogę nie wychodzę do ogrodu.Dlatego oznaczyłam miejsca gdzie zakopie te kilka jesiennych i jak przyjdą szybko zakopię.I tak przeraża mnie okrywanie ich jak już pogoda zimowa się ustabilizuje.To czepianie kolców w zimnie jest ...nieprzyjemne.Latem mniej boli.Też czytałam,że Red Baron może nie przetrwać zimy i dlatego go nie kupiłam pomimo niewątpliwej urody.Piwnica będzie zastawiona oleandrami i agawami.Wolę wiosnę bo wszystko wynoszę ;:3
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Owiniętą w garażu.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Witaj Soczewko dzisiejszy niedzielny poranek spędziłam w twoim kolorowym pachnącym różami ogródku. I żałuję, że nie trafiłam do ciebie wcześniej, bo bardzo u ciebie sympatycznie. Teraz będę już na bieżąco.
Ach te twoje róże. Zaraz zjem śniadanie i wyjdę do ogródka szukać dla nich miejsca, choć niedawno szukałąm miejsc dla traw, mojego ostatniego odkrycia. NIedługo chyba przyjdzie pora na pozbywanie się tego i owego :wink:

Czytam o ostatnim twoim nabytku: Fairy. A właśnie w sobotę zamierzam kupić trzy krzaczki różowej, aby posadzić je na obrzeżu rabatki. Czy istnieją też białe Fairy?
Będę podglądać twoje róże i towarzyszące im rośliny i czerpać inspirację z twoich kompozycji.
Wybieram się także do Skierniewic :wit
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Czemu myślicie, że trawka bordowa się podda zimie? Przecież trawy dobrze u nas zimują (no, chyba za wyjątkiem Pampasowej) :roll: Właśnie się przymierzam do jej zakupu i nieco się zmartwiłam. Ma taką piękną barwę i kwiatostany - nie widać aż tak na zdjeciach, ale są śliczne.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

A ja myślę, że jednak Rubrum da radę, u mnie Hameln pięknie przezimował ;:108 Wszystko zależy jednak od lokalnych warunków :roll:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”