Ogródek AGNESS cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2009, o 15:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Carla-pwd pisze:Marcinku ja chce "ukraść nasionka" z innych działek tlyko cholera nie wiem jak rozpoznać, czy cą już dobre do tej kradzierzy :):P
Carlo, jak zaczną się rozpadać pióropusze to znaczy, że czas najwyższy :wink:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Basiu sasaneczki naprawdę warto mieć, bo są piękne :D Jeśli masz ochotę mogę Ci wysłać nasionka ze swoich.

Lilu bardzo dziękuję :D sasanki uwielbiam, i sadzę je gdzie tylko się da :roll: :lol: Jeśli masz ochotę bawić się w wysiewanie, to wyślę Ci nasionka.

Carlu :D już Grześ i Marcin odpowiedzieli na Twoje pytanie, a nasionka wysiej, bo naprawdę warto mieć te śliczne roślinki :D

Dorotko
dziękuję, bardzo mi miło, że podobają Ci się moje roślinki, niestety tulipanki już prawie wszystkie przekwitły, już pozostały tylko gdzieniegdzie pojedyncze egzemplarze :roll:

Pokażę czereśnie, które już pięknie dojrzewają , jeszcze 2-3 dni i będą gotowe do zrywania :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Zakwitły pierwsze kwiatki na liliowcu

Zaczyna kwitnąć jedna z wejgeli

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Witaj Aga !
Ale pychotka te Twoje czereśnie !
Coś szybko ! U moich sąsiadów dopiero zielone kuleczki.
Imponujące twoje liliowce !
Czytam w Twoim wątku o sasankach, tylko błagam, nie dzielcie ich ! Sasanek nie da się podzielić, ze względu na budowę systemu korzeniowego.
Nie wiem , jak oni je namnażają w szkółkach.
Pozdrowionka.

:D :P
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zawilce wielkokwiatowe jeszcze świetnie się trzymają :D

Duet zawilców z niskimi iryskami i ostatni tegoroczny tulipan

Śniedki, rumiany, chabry i ....... :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
nigella
1000p
1000p
Od: 1 kwie 2009, o 23:36

Post »

Nie wygłupiaj się z tą czereśnią! Najpierw jej nie poznałam myśląc, że to jakaś nowa roślina. Ale za wcześnie na takie
owoce. Czereśnia! Narobiłaś nam apetytu, ptakom zapewne również. :lol: :lol: :lol:
Masz ją blisko domu, może łatwiej wtedy upilnować? Uroczo coś się niebieści?
Pozdrawiam, nigella
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Wpadłam na czereśnie ,kwiatuszki pooglądałam i miłego dnia życzę!
POZDRAWIAM.
Maryna. :roll: ;:106
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
LILA 51
1000p
1000p
Od: 14 maja 2008, o 21:48

Post »

Agnieszko, bardzo chętnie przyjmę od Ciebie nasionka sasanek.
Twoja czereśnia ma dużo owoców, a moja zmarzła jak kwitła jak większość moich drzew owocowych. U mnie tylko jabłoń ocalała i brzoskwinia od przymrozków.
pozdrawiam Lila
Zapraszam
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pell mam dwa drzewka czereśni, rosnące obok siebie, jedne już prawie dojrzałe, drugie jeszcze zieloniutkie, dojrzewają, kiedy te pierwsze się kończą. Bardzo bym chciała posadzic jeszcze taką późną, owocującą w sierpniu, ale niestety nie mam już miejsca. A co do sasanek, w szkółkach wysiewają :D i cóż ja swoje dzielę :wink: robiłam to już wielokrotnie i zawsze się udawało, jest to ryzykowne z związku z tym palowym korzeniem, ale na prawdę możliwe. Wydaje mi się, że to jest niezły sposób, na przedłużenia życia sasankom, ponieważ one podobno po kilku latach zamierają, ja tego nie stwierdziłam, bo dzielę stare, duże kępy i w ten sposób odmładzam :D

Nigello zapraszam więc na czereśnie :lol: :lol: One faktycznie rosną blisko domu, przy samym tarasie, w zeszłym roku straszliwie przyciągały wrony :roll: w tym coś ich jeszcze nie widac :wink:

Marysiu dziękuję :D i również życzę miłego , pogodnego dnia :D

Lilu, zapisuję nasionka dla Ciebie :D Szkoda Twoich czereśni, mi się z nimi jakoś udaje :D mrozy przyszły jak już były zawiązane owocki i na szczęście drzewka sa oblepione :D W tym roku to jakoś w ogóle szczęśliwie moje roślinki przetrwały przymrozki, żadnych strat nie było :D
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19

Post »

A ja tylko oglądałam zdjęcia u Ciebie i przyznaje sie podpisów nie czytałam ;:164 i byłam przekonana że to jarzębina -kurde ale o tej porze jarzębina , myśle zerkne jeszcze raz popatrze -a tu masz niespodzianka CZEREŚNIA ;:13
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś chcąc nie chcąc sasankową królową się stałaś :lol: .
A i czeresienek skubnełam,za 2 tygodnie oddam ze swoich :wink: .
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś. Też wpadłam na czereśnie. Do siebie zapraszam na truskawki. Moje czereśnie są późniejsze. Jak nie będzie robali /w sobotę pryskałam/ to wreszcie będę mogła pojeść. Pięknie Ci wszystko kwitnie.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Na taką czereśnię :shock: :shock: :shock: to na pewno bedą miałay ochotę szpaki... takie dwunożne i niekoniecznie skrzydlate :lol: :lol: :lol:

Agniesiu, pięknie jest u Ciebie, naprawdę pięknie - to już nawet nie późna wiosna tylko wczesne lato :)
Z tym dzieleniem kęp sasanek to mnie zadziwiłaś... jak moje będą takie duże to też muszę spróbować. Na razie czekam aż pedzelki będą gotowe do siania... słyszałam, że po zerwaniu nasionka trzeba od razu sadzić, bo jak przeschną mogą w następnym roku nie wzejść...
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś-111, zgadza się czereśnia :wink: :lol: jeszcze nie całkiem dojrzała, jeszcze 2-3 dni i bedzie pychotka :lol:

Aguś -72 no dziękuję bardzo, :wink: :lol: , ależ mnie ukoronowałaś :wink: :lol: , sasaneczki naprawdę uwielbiam, chyba najbardziej ze wszystkich wiosennych, chociaż pozostałe też są prześliczne :D ą na czeresienki serdecznie zapraszam :D

Aduś co do robali w czereśniach, to zaobserwowałam, ze w tych późniejszych, faktycznie mogą się pojawic, a we wczesnych nigdy nie ma. Musi to chyba miec związek z procesami życiowymi tego owada i z wylęgiem tych paskud.

Ewuś co do dwunożnych szpaków to masz rację :lol: :wink: Na szczęście jest tak dużo owoców, ze można wszystkich obdzielic :D
Ewuniu, a co do sasanek, faktycznie najlepiej jest wysiewac je jak najwcześniej, wtedy pięknie wschodzą i do jesieni są już śliczne dorodne roślinki, które w następnym roku późną wiosną można przesadzac już w stałe miejsca :D Odnośnie przesadzania sasanek, to opinie są negatywne, ze względu na palowe korzenie, co może utrudnic ponowne przyjęcie się, ale tak jak ja pisałam wcześniej- ja przesadzam :lol: - i naprawdę robiłam to nie jeden raz- i zawsze pięknie się przyjmowały i świetnie rosną :roll: :lol:
Awatar użytkownika
gagawi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No to ja się wpraszam na czeresienki ;:13
Pyszne, nawet z robaczkiem...hihihi
Grażyna W
Mój ogródek
regulamin
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Agnieszko czereśnie wczesne nie maja robaczków dopiero te odmiany późniejsze ,dlatego zaczynam pozbywać sie późnych a wsadziłam wczesną tylko ile lat na nią muszę czekać . w poprzednim ogrodzie miałam tą wczesną i problemy były ze szpakami ale i tak dużo zostawało dla nas.
Genia
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”