Ogród Andzi
- RomciaW
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Andzi
Ale naplotłaś tych koszyczków super
Ja nie mam takich problemów
bo u mnie takie iglaczki zaraz by wyszły
Moje oczko .........

Romko
tęsknię za takimi widokami, a to moje dzisiejsze widoki
Od samego rana pługi odśnieżały drogę miejscami są usypane trzy metrowe górki, nareszcie można przejechać. Dzisiaj termometr pokazał 9 stopni i świeciło
, wyszłam na dwór z przyjemnością, dobrze że dzień coraz dłuższy. Obsypałam śnieg z iglaków, sprawdziłam tez róże wszystkie gałęzie mają przemarznięte. Magnolii nie okryłam w tym roku i o dziwo wszystko jest ok. Pączki wyglądają na nienaruszone.

Od samego rana pługi odśnieżały drogę miejscami są usypane trzy metrowe górki, nareszcie można przejechać. Dzisiaj termometr pokazał 9 stopni i świeciło

-
maryla73ab
- 1000p

- Od: 26 sie 2008, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale zima Aniu u Ciebie,kiedy ta wiosna do nas zawita 
Aniu ale na pięknie umilasz zdjęciami czekanie na wiosnę
Widzę wspaniałe plany... oj u mnie też duuużo pracy będzie... mam wolne do końca marca i myślałam że sporo porobię ale końca zimy nic a nic nie widać
powyginane pędy wierzb wyglądają fantastycznie
powyginane pędy wierzb wyglądają fantastycznie
A i pod wrażeniem jestem tych koszyków, gdzie się nauczyłaś je robić? one są na prawdę z papieru
to forum gromadzi elity, same utalentowane osoby ;)
Marylko
już nerwowo nie wytrzymuję, za oknem biało i biało. Przeglądam wątek o oczkach wodnych, naszła mnie chętka na powiększenie oczka. Szukałam jakie rośliny można posadzić w strefie płytkiej i głębokiej. Przeglądam też nasiona kwiatów i bylin. Kupię nasiona host, lawendy, nasiona roślin do oczek wodnych i jakieś jednoroczne, zobaczę czy cokolwiek zejdzie
Alu koszyki pokazała mi pani w bibliotece. Przyjechał ktoś i pokazywał dzieciakom ze szkoły różne rzeczy, między innymi,,papierową wiklinę''. Pierwsze koszyki wychodziły strasznie krzywe ale po kilku sztukach nabrałam wprawy. Przez zimę zrobiłam kilkanaście sztuk, koleżanki córki przyniosły gazety i lakierobejcę i im naplotłam. Cztery sztuki czekają na pomalowanie, różne wielkości. Najwięcej czasu pochłania skręcenie rurek, z gazety typu anonse wychodzi dwie sztuki duży i mniejszy. Koszyk wychodzi wiotki ale lakier zawarty w farbie jak wyschnie to wszystko usztywnia. Fajnie wyglądają przepasane wstążką. Ostatnio zrobiłam do domu duży kosz na różne bibeloty córki, wszystko tam wrzuciła i aby słychać grzechot jak coś szuka. Nareszcie kosmetyki nie walają się na szafce
Wpisz w wyszukiwarkę, Papierowa wiklina' a potem- Grafika- zobaczysz jakie fajne różności ludzie robią.
Alu koszyki pokazała mi pani w bibliotece. Przyjechał ktoś i pokazywał dzieciakom ze szkoły różne rzeczy, między innymi,,papierową wiklinę''. Pierwsze koszyki wychodziły strasznie krzywe ale po kilku sztukach nabrałam wprawy. Przez zimę zrobiłam kilkanaście sztuk, koleżanki córki przyniosły gazety i lakierobejcę i im naplotłam. Cztery sztuki czekają na pomalowanie, różne wielkości. Najwięcej czasu pochłania skręcenie rurek, z gazety typu anonse wychodzi dwie sztuki duży i mniejszy. Koszyk wychodzi wiotki ale lakier zawarty w farbie jak wyschnie to wszystko usztywnia. Fajnie wyglądają przepasane wstążką. Ostatnio zrobiłam do domu duży kosz na różne bibeloty córki, wszystko tam wrzuciła i aby słychać grzechot jak coś szuka. Nareszcie kosmetyki nie walają się na szafce
- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Aniu
popodziwiałam Twoje ogrodowe i nie tylko ... koszyczki bomba
- podziwiam

- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Ania-kupiłam dziś "Małego artystę" i tak są fajne koszyczki z papierowej wikliny....fajne
te Twoje tez super,chyba sie nauczę robić
tylko czy na to wszystko czasu starczy..... 
- RomciaW

Halinko cieszę się że koszyczki Ci się podobają
zakończyłam już wyplatanie, poszukam czegoś nowego może coś z origami. Robiłam w tamtym roku bukiet z narcyzów, pasuje zrobić nowy w żółtym wiosennym kolorze :P
Grażynko możesz wstawić na pw jak wyglądają koszyczki z tej gazety
Romko śliczny kolorek begonii
Pozdrowienia dla wszystkich oglądających wątek

Grażynko możesz wstawić na pw jak wyglądają koszyczki z tej gazety
Romko śliczny kolorek begonii
Pozdrowienia dla wszystkich oglądających wątek

- RomciaW

Miłe widoczki
Kiedy to nastąpi Aniu
Powiedz mi kochana kiedy siać ten powojnik od Ciebie 
Aniu- u mnie tak sypie że... .
..dopiero odśnieżone było i nie znać - dobrze że małolaty ferie mają to jutro z rana niech łapią za szufle i mięśnie wyrabiają.U Ciebie pewnie nie lepiej? 
- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Aniu-wstawię Ci we wtorek lub środę....bo nie mam jej w domu
ale śliczne widoczki u Ciebie

ale śliczne widoczki u Ciebie
Romko kilka nasion wcisnęłam w ziemię w doniczkę z fiołkami ale zrobiło się ciasno i zabrałam do drugiej doniczki, sama zobacz zaczynają rosnąć. Wciśnij kilka sztuk do doniczki z ziemią i zobaczysz czy zejdą

Aga ja już nie mogę patrzeć na ten śnieg, dobrze że przestało sypać ale całe podwórko do odśnieżania. Dobry pomysł, też zgonię towarzystwo niech szufluje
Grażynko
fajnie, czekam :P

Aga ja już nie mogę patrzeć na ten śnieg, dobrze że przestało sypać ale całe podwórko do odśnieżania. Dobry pomysł, też zgonię towarzystwo niech szufluje
Grażynko

Aniu piękne zdjęcia, masz mnóstwo pięknych i ciekawych roślinek... śliczny ten barwinek biało obrzeżony, nie widziałam takiego... a ta kępa irysów niskich ...cudowne...mam go na liście zakupów nawet 
Pogięta wierzba tez ładnie się prezentuje, ja mam malutką pogiętą leszczynę, też mam nadzieje, że ładnie i fikuśnie się rozrośnie
pozdrawiam serdecznie i życzę ciepłego oczekiwania na wiosnę...
Pogięta wierzba tez ładnie się prezentuje, ja mam malutką pogiętą leszczynę, też mam nadzieje, że ładnie i fikuśnie się rozrośnie