Marylko 
już nerwowo nie wytrzymuję, za oknem biało i biało. Przeglądam wątek o oczkach wodnych, naszła mnie chętka na powiększenie oczka. Szukałam jakie rośliny można posadzić w strefie płytkiej i głębokiej. Przeglądam też nasiona kwiatów i bylin. Kupię nasiona host, lawendy, nasiona roślin do oczek wodnych i jakieś jednoroczne, zobaczę czy cokolwiek zejdzie
Alu koszyki pokazała mi pani w bibliotece. Przyjechał ktoś i pokazywał dzieciakom ze szkoły różne rzeczy, między innymi,,papierową wiklinę''. Pierwsze koszyki wychodziły strasznie krzywe ale po kilku sztukach nabrałam wprawy. Przez zimę zrobiłam kilkanaście sztuk, koleżanki córki przyniosły gazety i lakierobejcę i im naplotłam. Cztery sztuki czekają na pomalowanie, różne wielkości. Najwięcej czasu pochłania skręcenie rurek, z gazety typu anonse wychodzi dwie sztuki duży i mniejszy. Koszyk wychodzi wiotki ale lakier zawarty w farbie jak wyschnie to wszystko usztywnia. Fajnie wyglądają przepasane wstążką. Ostatnio zrobiłam do domu duży kosz na różne bibeloty córki, wszystko tam wrzuciła i aby słychać grzechot jak coś szuka. Nareszcie kosmetyki nie walają się na szafce

Wpisz w wyszukiwarkę, Papierowa wiklina' a potem- Grafika- zobaczysz jakie fajne różności ludzie robią.