Maryniu, przykry widok taka zmrożona magnolia, dobrze chociaż, że zdążyłaś się nią nacieszyć.
Przedwiośnie bardziej zdradliwe niż zima, mnie podmarzły niektóre powojniki na wysokości 1m. a przy ziemi w porządku.
Ogrody coraz bardziej mienią się kolorami a hosty strzelają rakietami, jest coraz ciekawiej i barwniej, będzie i pachnąco, gdy bzy rozsieją swe aromaty.
Kochana, wspaniałych radosnych Świąt i cudownej pogody aż do majowego weekendu.
Iza cieszę się,że regularnie odwiedzasz mój wątek zaznaczając swoją obecność miłym komentarzem! stasia_ogrod miejmy nadzieję że do zimnych ogrodników przymrozki nam odpuszczą!
Drugą kolejną noc moje rośliny spędziły na balkonie choć kilka lilii,które także tam mam od kilku tygodni już tam weranduje na stałe.Wczoraj pogoda była ostatnie przedświąteczne prania doskonale wysychały ale działki nie odwiedziłam.. Dziękuję za życzenia i z serdecznością odwzajemniam!
rabata po oczyszczeniu z podagrycznika otrzymuje nowy image
Ale masz dobrze z tym deszczem
U mnie susza masakralna
Podlewanie działa na całego.
I nawet nie widać perspektyw na deszcz
Wiosna u Ciebie zachwycająca
Witaj Maryniu,ogród coraz piękniejszy ,a Ty cudownie nam go pokazujesz,fajnie ,że miałaś troszkę deszczyku,u mnie teraz nic nie padało,bardzo suchutko mamy ,ale może coś się odmieni,pozdrawiam i pięknych rodzinnych Świąt Wielkiej Nocy życzę
Izo a ja się cieszę sympatycznymi dla mnie komplementami! Czekam na zapowiadane Twoje zdjęcia z działki!Miłego Świętowania! Gosiu miło,że zajrzałaś do mojego wątku ! Owszem, u mnie działka całkiem niedawno była podlana deszczem a i opady na świąteczne dni są przewidywane w prognozach. Ale nocą jeszcze wciąż zdarzają się przymrozki.Moja magnolia przemarzła ale na bieżąco cieszę oczy magnoliami w różnych kolorach na moim osiedlu..Są w tej chwili w pełnej fazie kwitnienia... przy budynkach przymrozek ich nie sięgnął...
Martusiu faktycznie całkiem niedawno nawiedził nas nocny zdrowy deszczyk i póki co jest ok.Bardzo jestem wdzięczna za odwiedziny i miłe opinie! Serdeczności świąteczne dla Ciebie!
Witaj . Dawno mnie nie było bo ostatnio czasu mi brakuje na cokolwiek ale dzisiaj chwilkę przed święceniem jajek postanowiłam posiedzieć i podziwiać ogrody znajomych osób. u Ciebie cudna wiosna i genialne fotki . Zaskakujące są Twoje ujęcia . Przy okazji wszelkiej dobroci Bożej życzę, zdrowia i smacznego jajka . Pozdrawiam .
Maryniu piękne te Twoje kwitnienia , no a ostatnie zdjęcie bajka po prostu, jak piękny obraz , deszczu troszkę zazdroszczę, no ale dobrze, że u Ciebie popadało, będziemy podziwiać kolejne piękne zdjęcia, roślinki się napiły
Piękne szafirki! Moje w tym roku postanowiły zastrajkować - jedne nie zakwitły, drugie zakwitły mizernie a najpiękniej zakwitły te, które nie wiadomo skąd pojawiły się na ścieżkach
Pozdrawiam świątecznie
lemonka ,ewelkacha88,iwona0042,Krychna,Frate,dziękuję Wam za odwiedziny i ciepłe słowa
Chwilę odpoczęłam od FO i odwiedzającym wątek dałam trochę wytchnienia od siebie!
Czas szybko goni i rośliny w oka mgnieniu rozwijają się nawet trudno zauważyć wszystkie fazy rozwoju...Miałam okazję wczoraj poużywać sobie swobodnie na działce z aparatem,w spokoju i bez zbędnej krępacji.Niestety i podlać musiałam co nieco mimo iż przed kilkoma dniami było całkiem mokro ..,
magnolia nie całkiem przemarzła
moja ukochana tawuła szara
świdośliwa
Pięknie Dobrze, że miałaś okazję pobyć na działce i swobodnie zdjęcia porobić. Paprocie mają śliczne te pastorały. Moja chyba nie odbije, dam jaj jeszcze czas, ale chyba padla bo liście są cztery chyba, zwiędnięte a pastorałów nie ma. Maryniu, a co to za żółte kwiatki z pyszczkami do dołu?