Wiejski ogród przed sezonem cz. 34

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Wiejski ogród przed sezonem cz. 34

Post »

Ewelinko dziękuję to zdjęcia fruczaka sprzed paru lat, miałam wtedy aparat co robił taki super zdjęcia, ale go nie szanowałam bo robiłam zdjęcia w ogrodzie i odmówił posłuszeństwa :wink: Pozdrawiam ;:168

Krysiu i ja mam taki zamiar ;:215 teraz wysiałam parę, a w kwietniu jak zwykle parę. Te siane w kwietniu nie zawiązują dojrzałych nasion, a może teraz się uda :lol: Jak do gliny dodasz kompostu to będzie ok! albo zwykłej ziemi workowej. Miałam parę lat temu świeżo przekopaną grządkę po trawniku i wtedy ziemia była pulchna a kwiaty cleome jak krzaki ...aż musiałam je we wrześniu powyrywać, bo zarosły róże ;:306
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Marysiu dziękuję ;:196
Frukacz pięknie pozował!!! ;:138
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 mar 2014, o 14:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu, nie bezpośrednio na kaloryferze, trzeba coś podłożyć, u mnie sprawdzają się katalogi z biur podróży, solidny podkład. :D Ja dostałam od Darii mix kolorów, biały też tam pewnie będzie, śliczny jest, ale na razie niech wykiełkują!!
Zdjęcie fruczaka niesamowite, aż chciałoby się go dotknąć i pogłaskać.

Pozdrawiam Irena
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Cuda kolorowe ;:138 Maryś czy kleome rozsiewa się już same czy corocznie sadzisz? Oj już siedzimy w zapachach i kolorach a patrząc na ten brudny śnieg tym bardziej tęsknię za wiosną ... lub swieżym śniegiem ;:303
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marysiu za furczaka wielkie ;:138 już kilka zdjęć tej ćmy widziałam na FO ale twoje są wyjątkowe... furczak jak żywy ;:215
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, mnie też zachwyca zdjęcie fruczaka, ;:63 ale nie tylko, bo ogromnie mi się podoba zaprezentowana przez Ciebie pelargonia. ;:333 Jest doprawdy niesamowita! ;:215
Moja niedziela monotonna i nudna ;:205 . Nawet młodsi na obiadek nie przyszli. Ciągle jeszcze chorują. ;:174
Mimo że dzisiaj jest dobry dzień do siania kwiatów, nawet nie zajrzałam do pokoju, w którym przechowuję nasiona. Jak to nazwać?
Kleome już siejesz? Nie za wcześnie? :roll: Ja jeszcze poczekam.
W ubiegłym roku wcześniej wysiane padły mi, a później - i to dopiero w kwietniu - w zimnym inspekcie wyrosły i kwitły, nawet wydały nasiona.
Teraz to już całkiem zgłupiałam. ;:202 Siać? ;:218 Nie siać jeszcze? ;:223 Kołomyja prawdziwa. ;:oj
Może gdyby za oknem pojaśniało, zaczęłabym myśleć logicznie.....

Dobrego tygodnia, Marysiu i udanych upraw. ;:196
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Marysiu aparat zepsuł się ogrodowych zdjęć? Przy moim też coś się spuło, już nie wyłapuje ostrości jak kilka lat temu ;:174
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Basiu tamto lato należało do nas :D

Irenko mam nasiona z paru źródeł m.in od Marty ale wysiałam świeże kupione z Polanu i też mix!
Ok! tak zrobię z nasionami :D chciałabym żeby mi coś wyszło z tej tunbergii ;:215 Twojego żeniszka też posiałam, ale dokupiłam takiego o ślicznych bordowych kwiatach :D

Ewciu w oczywiście u innych cleome się rozsiewa, ale na mojej glinie widziałam raz siewkę tylko nie zakwitła ;:185
Śnieg może i brudny ale ja się cieszę że leży jeżeli miałyby te mrozy przyjść :wink:

Ewciu ewarost nie powiem lubiliśmy się, a z sympatii zawsze coś fajnego wyjdzie ;:180 Tamto lato on tańczył dla mnie!

Lucynko martwi mnie Twój marazm! uszy do góry ;:138
Dzień taki sobie, ale u mnie młodzi byli i nawet się nie spieszyli, posiedzieliśmy pogadali ...miło było ;:162
Twoim życzę szybkiego dojścia do formy ;:215
Nie wiem czy za wcześnie czy nie ale posiałam, a w kwietniu posieję też :D
Weź Ty się do kupy! energiczna Kobieto ;:196

p.s.nie posłałam Ci mojej pelargonii?

Olu niestety glina i czuły sprzęt fotograficzny nie potrafią długo ze sobą współżyć. Coś wlazło w obiektyw zaczęło zgrzypieć aż aparat odmówił współpracy, a już raz go naprawiałam za 200 zł i pan dziwił się gdzie ja go trzymałam ;:oj to drugi raz nie poszłam i aparacik spisałam na straty. Był to tylko compact Olympusa, ale robił rewelacyjne zdjęcia :wink:

to tu jeszcze inny koleś z zawisakowatych ;:333

Obrazek

i fruczak w kolejnych pozach

Obrazek

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Fruczak rewelacja! ;:333 W każdym ujęciu! ;:63
Marysiu, ;:oj to Ty aparat na glinie trzymałaś? :shock:
Ja swojemu specjalne etui zafundowałam, co by mi się nie zniszczył. ;:7 No bo to prezent od dzieci i byłoby mi wstyd się przyznać do złego traktowania. ;:306 ;:306
Nie, pelargonii od Ciebie nie dostałam, więc gdybyś miała kawałek na zbyciu, to ja na to jak na lato. :tan
Nie wiem, co musiałoby się stać, by mnie z marazmu wyrwało, ;:223 ale spoko: mobilizuję się i na jutro przyrzekłam sobie ruszyć tyłek i coś nie coś wysiać. ;:131 Może mi się uda.
Dziękuję w imieniu młodszych. ;:196
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Marysiu, super foto Fruczaka! ;:138 Pierwszy raz widzę takie stworzonko, albo słabo się przyglądałem na działce :) ładne to trochę jak mini ptak :)
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

No toś Maryś przegła pałke ... jak mówi synowa Kiepskiego :;230 taki sprzęcior zepsuć ... furczaki ci tego nie wybaczą ;:306 A tak swoją drogą kilka razy widziałam naocznie to stworzonko ale nie zauważyłam, że mają różne wdzianka :D To takie nasze "kolibry"
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Marysiu, ale ten "tylko compact" rewelacyjne zdjęcia!!! "Koliberka" zrobić w locie, żeby tak pięknie było skrzydła widać jest naprawdę trudno!
Piękny owad! :)
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Marysiu zdjęcia na poziomie profesjonalnym. ;:215 Tak uchwycić owada w ruchu ;:oj . Marysiu co to za odmiana pelargoni?
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Marysiu, dziękuję za zdjęcia fruczaka. Już łatwiej będzie mi go zobaczyć jak tylko się być może u mnie pojawi.
Pelargonia cudna.
Jak dotąd nie udało mi się trafić na dobre nasiona Cleome, a tak bardzo mi się podoba ta roślina. Ale będę dalej próbować, podobnie jak z kobeą - albo wyjdzie albo nie :oops:
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,we wspomnieniach ścieżka wydaje mi się szersza jak obecnie,fruczak rewelacyjnie uchwycony,to majstersztyk ,piękne te białe Cleome ,u mnie były 1 rok od Ciebie właśnie ,a potem znikły,natomiast fioletowe i różowe mają się dobrze,same sie wysiewają ,a potem rosną ,nic z nimi nie robię ,nie musi być makaron domowy ,mogą być sklepowe nitki :uszy ,pozdrawiam ,życzę radosnego poniedziałku i dużo słonka,buziaczki ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”