Ogród Marty cz.VIII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty cz.VIII

Post »

Martusiu ;:196 gdzie Ty się podziałaś ??? :( zawsze chociaż na chwilkę zajrzałaś
Pozdrawiam Cie serdecznie i zdrówka życzę ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witajcie moi drodzy,tak mnie jakoś robota pogoniła i już wieczór na nic nie wystarcza mi siły ,usypiam na siedząco ;:306 te moje wyjazdy ,chodzenie po lasach i ogrodzie ,reszta w domu daje się odczuć wieczór i już nie cierpię na bezsenność,myślę ,że mi wybaczycie,już niedługo siądę na moich czterech literach,bo idzie zima,spiżarnia pełniuśka ,więc mogę siedzieć spokojnie :uszy .

Iwonko,las jest piękny jak go maluje natura,a grzybki smakowite,pozdrawiam ;:168

Gosiu Pepsi,ja też uwielbiam las,to dlatego takie bratnie dusze się tutaj spotykają ,pozdrawiam :wit

Marysiu,kuruj się ,żebyś była zdrowa i mocna ,gdybyś była pewna grzybków to na pewno byś zbierała,rydze i kurki też są blaszkowe,ale trzeba je po prostu znać ,ja też się uczyłam u specjalistów leśnych :uszy ,pozdrawiam ;:196

Krysiu,grzybki są pyszne ,a las w jesieni taki cudowny i jest przyjemne z pożytecznym :uszy warto bywać w lesie zwłaszcza w jesieni,ja nie zbieram żadnych gołąbków,bo nie bardzo się na nich znam ,to co nazbierałam to są siwe gąski,pozdrawiam ;:196

Soniu,uwielbiam las i jego dary i jakoś wtedy dużo mam siły i chodzę bez końca,pozdrawiam ;:168

Tereniu,myślę ,ze spotkamy się w tym pięknym świętokrzyskim ;:303 ,pozdrawiam i do zobaczenia;:196

Anetko,lasy i wioski w lasach są takie romantyczne ,społeczność niewielka i wszyscy są bardzo przyjaźni,a widoki lasów ,pól ,łąk niesamowite ,pasące się krowy ,psy szczekające przy każdym domu,toż to sielskie życie i wielka siła tradycji,czytam ,ze będziesz w moich stronach ,ja mam do Bochni koło 70 km ,juz troszkę wieje ,ale u nas na południu da się wytrzymać ,pozdrawiam gorąco ;:196

Maryniu,miło,że jesteś ,uwielbiam siedzieć na wsi i spacerować po lasach ,zapuszczam się głęboko :uszy podobają się zdjęcia leśnych klimatów to się cieszę ,ja jestem zauroczona tymi lasami,grzybów trzeba dobrze szukać niestety ,bo w tym roku nie rosną na drogach ;:109 ,ale jak się jest cierpliwym to się znajdzie ,nawet najbardziej schowane,pozdrawiam ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sabinko,gołębi nawóz możesz dać na kopczyki na wierzch jak już zamarznie ziemia ,azot wywietrzeje i już go nie będzie tak dużo a pozostałe ważne dla roślin składniki zostaną i na wiosnę będzie gotowe nawożenie ,w jesieni nie zasila się roślin azotowymi nawozami ,ale w czasie ujemnych temperatur nawóz azotowy nie działa i nie jest przyjmowany przez rośliny ,nie możesz go układać na roślinach ,ale obok i na kopczykach możesz po trochę obłożyć i wystarczy na wiosenne nawożenie,a potem jak ruszy wegetacja to tak jak dobrze zrozumiałaś dla kwitnących mało azotu ,dużo potasu,,pozdrawiam ;:168

Gosiu Margo,ja często też używam granulek w zamian za nawozy rozpuszczalne w wodzie ,jak nie mam czasu,ale ważne są proporcje składników NPK ,żeby rośliny pięknie kwitły,pozdrawiam :wit

Tereniu,uwielbiam łączyć przyjemne z pożytecznym ,nie lubię robić czegoś na próżno,można się zachwycać piękną przyrodą ,odpoczywać i napełniać spiżarnię :uszy czy u Was nie było grzybków,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Kasiu,na tej działce po prawej stronie za drzewami jest nasz mały leśny domek ,ja też nie znałam gąsek bo u nas nie rosną ,ale od ludzi lasu wszystkiego można się nauczyć ,u nas są za to rydze a tam nie ma i wszystko pięknie się uzupełnia,pozdrawiam ;:196

Aniu,zielonki też zbieramy ,ale teraz jest ich już mało a więcej jest siwej ,bardzo mi miło,że zaglądasz ,wiem ,że masz teraz bardzo mało czasu,i nie można wszystkiego ogarnąć ,jak zupełnie ogród uśnie to będą wspomnienia ,ja też je lubię i u siebie i u Was,jest więcej czasu w zimie i z wielką pasją ogląda się ogrody,pozdrawiam gorąco ;:196

Grażynko,ja też myślałam ,że grzybów w ogóle nie będzie w tym roku,a jednak co nieco jest ,bardzo mało było prawdziwka ,a w innych latach to na drogach leśnych rosły co krok i pełno wokoło :tan ale jak się tak chodziło i chodziło to coś się nazbierało,spiżarnia w każdym razie pełna,pozdrawiam :wit

Dorotko,w moim ogrodzie jest dużo iglaków ,drzew i krzewów liściastych ,na kraju owocówka gdzieniegdzie a dołem wszystko uzupełnione bylinami ,drzewa i krzewy liściaste gubią się w lecie ,bo są zielone teraz przez nabieranie barw wszystko się wyłania i widać ile jest gatunków i odmian ,chryzantemy jeszcze pięknie kwitną przetrzymały przymrozki a teraz ciepło i zakwitają następne ,miło,że sie podoba ogród,ciesze sie ,że pobiegłaś na grzybki,czasem wystarczy godzina i wraca sie z pełnym koszem ,my tak jeździmy na rydze,bliziutko,i za godzinę 2 kosze we dwójkę i już mnie kusi jechać :uszy ,a potem dopiero robota ,niestety wszystko jest bardzo czasochłonne i tu jest problem ,sarniaki to bardzo rzadkie grzybki ,pozdrawiam ;:196

Tereniu,już jestem ,tak się nie mogę wyrobić przez te moje ciągłe wyjazdy ,a w domu zaległości no i zaprawy :uszy ,pozdrawiam i buziaczki;:196
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Marto, ja już wszystko mam "obcykane" ;:306 Miałam weekendowe szkolenie nawozowe. Poczytałam to co mi napisałaś, poczytałam podpowiedzi od Stasi, pojechałam do rodziców, podpytałam i tam.. wróciłam do domu skonfrontowałam to wszystko u wujka google i teraz to już wszystko wiem :lol: . Dzisiaj kupiłam Plantafoskę i rozsypałam po rabacie, wzruszyłam trochę ziemię, popołudniu podlał deszcz.. Mogę odetchnąć spokojnie :D ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam na parę jesiennych obrazków z ogrodu,kwitną chryzantemy ,bo jeszcze ciepło

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

rozczochrana przez śnieg ,bo wysoka chryzantema od Tereni TerDob,też bedzie kwitła
Obrazek

resztki dyń przykryte na noc kocykiem ,żeby nie zmarzły
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martusiu u ciebie jeszcze cudownie ,chryzantemy pięknie kwitną i dekorują ogród.W twoim ogrodzie jest tyle roślin ,że jedno wypełnia drugie i super uzupełniają się nawzajem .A do tego te kolory liści ,super widoki :)Dyń też sporo urosło ,jest ich trochę :)
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Martuś .. Gdyby nie te przymrozki to ogrodami cieszyłybyśmy sie bardzo długo :D
Chryzantemy pięknie się prezentują ;:333 Dynie też przystojne .
Dziękuje Ci za odpowiedź na temat trytomy ;:196
Pozdrawiam i zdrówka życzę ;:167 ;:167 ;:167
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Martuś ;:196 śliczne chryzantemy ;:215 ;:215
Ale masz dyń ;:oj ;:oj
Do zobaczenia ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Martusiu! zapracowana mróweczko ;:168 ale w ogrodzie tulipany posadzone, dynie zebrane i porządki zaawansowane.
Czy mi się zdaje czy dyń trochę mniej :wink: Cóż taki rok. U mnie pada cały dzień a gościa mam mieć i jak tu spacerować po ogrodzie ;:65 Śliczne masz te chryzantemki, pewnie to nie były pojedyncze sadzonki i rozkrzewiły się uroczo. Czyli znowu wyprawa na grzyby się szykuje? Dobrego dnia i poprawy pogody ;:196
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto powtórzę, ale Twoje chryzantemy dalej piękne, zachwycają kolorem na tle zaczynającego się, wszechogarniającego brązu .
Dyni i tak masz dużo ja się dochowałam 3 to i tak sukces przy takiej suszy jak miałam. Mówisz sarniaki rzadkie, spotykałam je w zeszłym roku, ale nie zbierałam , teraz znalazłam kilka sztuk, nie wiem jak dużo się daje do smaku. Dla mnie rydze to rarytas, niestety u mnie niespotykany, chyba że nie znalazłam. Mało w tym roku byłam na grzybach , zapasy jeszcze mam z tamtego roku, ale sama przyjemność zbierania najważniejsza. Uwielbiam zbierać grzybki. ;:196
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Martuś, witam Cię serdecznie. ;:196
Wycieczki leśnie, zbory grzybów, piękny ogród, dynie, chryzantemy. Jeszcze sporo uroków w Twoim ogrodzie. Jest co pojeść i co podziwiać. ;:138
Serdeczności zostawiam. ;:196
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Resztki dyń ? ;:oj
Ładne mi resztki, toż to cała sterta smakowitości.
Pewno do wiosny nie zabraknie na różne pyszności. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Martuś, podziwiam ogromne kępy chryzantem. Śliczne są.
Dynie uwielbiam. Zajadam się zupkami, część pomroziłam, zrobiłam dżem dyniowo - pomarańczowy. Ale nie ze swojej...moja mnie zaskoczyła i nie rosła.Bo posiałam ozdobną i normalną...pomyliłam doniczki i ozdobną zostawiłam sobie, jadalną wydałam w dobre ręce. :D
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Martuniu, chryzantemy wielkiej urody, piękne, jak zresztą wszystkie Twoje rośliny. Mnie w tym roku zachwycił miskant od Ciebie, cudnie się wykłosił.
I te smakowite dynie ;:oj
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie,dziękuję za cudowne wpisy i odwiedziny ,przepraszam ,że nie odpisuję ,ale jutro wczas rano znowu wyjeżdżam w świętokrzyskie i troszkę muszę się przygotować do wyjazdu ,jak już przestanę jeździć to obiecuję to wszystko nadrobić ,okazało sie ,że mój mąż nie zupełnie zabezpieczył domek na zimę,bo o czymś zapomniał ,więc jedziemy i przy okazji na grzybki :uszy ,jutro wieczorem wracamy ,do usłyszenia,pozdrawiam Was gorąco ;:cm
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”