Karolciu -
No właśnie, z tym zapachem róż to różnie bywa

Bo z moich obserwacji wynika, że najczęściej nie pachną
A te u Ojców Cystersów no to po prostu ? zapachowy obłęd !!
I strasznie się cieszę, że trafił do Ciebie mój apel

żebyś częściej gościła na FO z fotkami.
Co do dowcipnej draceny, to obwiążę ją czerwoną kokardką i w najbliższym czasie pójdzie jako prezent do ? mojej mamy,
bez wdawania się w szczegóły
Mnie jedna dracena wystarczy, a tą kupiłam z litości, i obiecuję sobie, że żadnych więcej "litościwych zakupów" nie zrobię !!
Ewciu -
Taaa, ta dracenka jest bardzo mądra

Efektem tej jej mądrości jest przeprowadzka do mojej mamy ?
Ależ Ty jesteś spostrzegawcza !! Tak, w fikusie coś tam było extra, a przybyło jeszcze więcej !!
Najpierw był mini fikus, mini sansewieria i dracena, a teraz jest ? mini fikus, mini sansewieria, kilka odmian crassuli,
jakieś dwa sucholubki i dwa gatunki stapelii !!
Wierzch donicy fikusa jest, przepraszam ? był strasznie goły, tylko sucha ziemia.
Wykorzystałam tą suchą ziemię dla sucholubków ? kolejna mega-oszczędność miejsca na parapecie
A teraz wygląda to tak
A z żurawkami zrobię to samo co Ty - wszystkie są w malutkich doniczkach, więc włożę je do jednej wielkiej wyścielonej styropianem, a na górę gałęzie czy coś ...
Tulap ? no mnie o to nie pytaj

ja się na różach kompletnie nie znam !! Ja je tylko podziwiam i obwąchuję
Ale dokładnie tak jest ? tam są wyłącznie krzaki żółtych róż, a gdzieniegdzie pomiędzy żółtymi ? odcienie różu

cudo !!
I to samo się stało z oleandrem, który dałam mojej mamie.
Dałam - bo był żółty, nie bardzo mi się podobał, a u niej po paru tygodniach zmienił kolor i wybarwił się na taki,
którego bezskutecznie poszukiwałam po ogrodniczych całe lato ? na łososiowy !!
Pierwsza fotka ? kolor sprzed 2 miesięcy, druga ? aktualne kolorki
Mati -
Jak ja się cieszę, że masz taką frajdę !! A te róże są naprawdę obłędne !!
Kasiu ?
Od 2 dni czuję ten zapach !! No cóż, do moich różnych zielonych dziwactw, to znaczy do tego, że np gadam z moimi roślinkami
doszły mi jeszcze ... omamy zapachowe