Ogród w sercu Borów - cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Teniak
200p
200p
Od: 13 sty 2013, o 14:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w sercu Borów - cz. 2

Post »

Ulka napisałam do Sławki wczoraj.

Miłego dnia na tarasie życzę i kawki smacznej oczywiście w miłym towarzystwie. ;:196

Burz nie było,deszczu zero ale ochłodziło się trochę.

U nas teraz wszędzie tylko liście widać,nawet nie grabię...poczekam aż wszystkie spadną z drzew. ;:306

Pozdrawiam.Teresa
.
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Rośliny tarasowe prześliczne, ale pewnie już znalazły się w piwnicy, gdzie będą czekać na wiosnę.
Gratuluję serduszka ;:167 ;:196
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 23:30

Post »

Lidziu witaj :wit
Właściwie Lidziu, to zaczęłam w sobotę przenosić rośliny, trochę wczoraj, dzisiaj też, i jeszcze pewnie następne 2 dni będę przenosić. Jaszcze nie ma mrozów, ale na wszelki wypadek zapaliłam 3 znicze na tarasie, będzie może 2 - 3 stopnie cieplej. Nazbierało się tych donic sporo, a nie wystarczy tylko poprzenosić, trzeb oczyścić z suchych liści, sprawdzić w jakiej kondycji są poszczególne roślinki, ale to jest super zajęcie. Jeszcze trochę i będzie odpoczynek.
Dziękuje za gratulacje ;:167 , pozdrawiam Cię i ;:196
Awatar użytkownika
Teniak
200p
200p
Od: 13 sty 2013, o 14:09

Post »

Ulka i ja gratuluję serduszka. ;:196
U nas prawie zima,spadło trochę śniegu i jest bardzo zimno.

Pa.Teresa
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu witaj, dziękuję ;:196
i u nas było wczoraj biało, temperatura na minusie. Umęczyłam się dzisiaj wnoszeniem doniczek, ale udało się wszystko pownosić, teraz tylko muszę poustawiać na właściwym miejsc, chyba też mam zbyt dużo wszystkiego, ale z czego zrezygnować. Na wiosnę muszę koniecznie zrobić selekcję.
Pozdrawiam, pa
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2013, o 19:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ulka przyjdzie wiosna i minie myśl o selekcji roślinek. Zawsze szkoda cokolwiek wyrzucić. Dużym plusem jest jak pozostali domownicy tolerują rośliny i nie przeszkadza im ich nadmiar. U ciebie to musi być azyl i szybciej mija ci chandra zimowa jak przebywasz w ich obecności. Pelasia od ciebie była trzy razy ukorzeniana. Dwa razy podgniwała od dołu i marniała to ją skracałem od dołu i ponownie do nowej ziemi aż w końcu się udało ;:333 . Patrzę na twoje pelasie i jestem zachwycony. Obiecałem ci też pelasie bo myślałem że jeszcze takich dwóch co ja mam nie masz jak się później okazało wstawiłaś fotki takich samych. I co ja mam ci dać ;:145 . Ja do Ciebie i Tereni to pikuś. Jestem ciekaw jak ty ustawisz tyle doniczek? Półek to ty masz tam pewnie sporo. Serdeczności i ciepełka życzę Tobie i Tereni(Teniak). Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
sangwinaria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2011, o 14:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Uleńko podziwiam za bieganie z donicami . Ja jakieś 3 lata temu pozbyłam się doniczkowych . Teraz zachwycam się bylinami . Ale miło popatrzeć na twoje okazy z wielu lat
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Jestem pełna podziwu dla Uli za te piękne doniczkowe i piękny wypielęgnowany ogród ;:333
Wszystko jest tak wypieszczone i gustowne , A jeszcze śliczne ptaszki ,raj na ziemi .
Ula wielkie buziaki ;:cm
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam i dziękuję za odwiedziny
Przemku, selekcja jest konieczna, bo brakuje miejsca, ale nie będę roślin wyrzucać, to byłby grzech. Myślałam o założeniu wątku sprzedażowego, lepiej tanio sprzedać lub wymienić na coś do kolekcji.
Dobrze, że przesłałam Ci tak długą sadzonkę, że miałeś z czego podcinać, ale ważne że jest. Na pelargonie właśnie brakuje mi miejsca, a półek zbyt mało, więc wszystkie parapety w chłodniejszych pokojach obstawione, a domowników dużo nie mam, tylko ja i druga połowa i jakoś się dogadujemy :D
Przemku, jeśli będziesz miał jakąś inną pelargonię , to nawet nie pytaj czy chcę - pakuj do koperty i ślij :D. Nowy sezon już niedługo.

Zosiu, no to Cię podziwiam, że miałaś tyle silnej woli i zrezygnowałaś z doniczkowych, ja jakoś nie mogę, ale już postanowiłam, że nowych nie będę gromadzić, no jeśli chodzi o pelargonie to z nich nie zrezygnuję i też z tych starszych innych egzemplarzy też nie. dziękuję za miłe słowa. U Ciebie pięknych kolorów dostarczają chryzantemy.

Alicjo, Tobie też dziękuję za tak miły wpis, tych ptaków to u nas jest sporo; nie tylko gołębie, ale też papugi, kanarki i inne takie różności. Alu, każdy ogród jest piękny, a zwłaszcza dla swojego właściciela. Ja do Ciebie też zaglądam, właściwie to tak zawsze na szybko i śladu nie zostawiam, odwiedzam wątki tz. dla mnie zaprzyjaźnione, pooglądam i do następnego, a pisać to się zbytnio nie chce.
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2013, o 19:36

Post »

Ulka nie ma problemu jak zdobędę jakąś nową odmianę to ślę do ciebie. Pomyśl faktycznie o wątku sprzedażowym bo może i mi coś wpadnie w oko.A wpadnie na pewno ;:215 ;:138
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Ula nadrobiłam zaległości u ciebie. Ale wspaniale kwitną rośliny u ciebie, super,że masz możliwość je przechować :wit
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Ula ja też z pisaniem na bakier ,myślę ,że jesteśmy zmęczone . Przyjdzie wiosna ,a z nią więcej życia w nas wstąpi :D
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam :wit
Patrycjo, z miejscem dla roślin to pewnie wszystkie mamy problem, zawsze za mało, trzeba upychać rośliny. Trochę żałuję, że pownosiłam z tarasu, wszystko mogło jeszcze stać, ale jak minie grudzień to jeszcze dobre 2 miesiące i może już będę wynosić

Alicjo, to prawda co napisałaś, przyjdzie wiosna a z nią kolejne nowe wyzwania, dużo pracy, radość z pierwszych kwiatów, ale niech czas nie płynie zbyt szybko, bo życie nam mija. Ja dzisiaj cały dzień pracowałam, po obejrzeniu "Roku w ogrodzie" przeglądałam pelargonie, pousuwałam pożółknięte liście, spisałam do zeszytu, chociaż nie wszystkie, jutro dokończę. Od 10 - tej robiłam porządki w ogrodzie, właściwie do ciemnego. Myślę, że u mnie już minęły te szare dni, gdzie nic się nie chciało robić, po pracy było: obiad, kawa, kocyk i poduszka, a wieczorem trochę na forum. Jutro też trochę popracuję, muszę zrobić przegląd w piwnicy, sprawdzić jak się mają doniczkowe. Ze znajomymi już zaplanowany wyjazd 25 lutego na Gardenię do Poznania i sezon 2016 będzie otwarty.
Pozdrawiam Was obie i ;:196
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich odwiedzających :wit
Prawie miesiąc nic nie napisałam, ale kiedy za oknem szaro, zimno to jakoś nic się nie chce. W miniona sobotę u nas pięknie zaświeciło ;:3, więc praca przy roślinach to sama przyjemność. Nie wiele się dzieje, więc pojawiający się najmniejszy pączek kwiatowy sprawia radość, a dostrzegłam go przy begonii
Obrazek

Olbrzymia Begonia Immense w promieniach słońca też wygląda ładnie
Obrazek

Obrazek

Begonia tripartita (kaudeksowa) przybiera przy podstawie - tworzy kaudeks
Obrazek

Niewielkie listki Begonii dregei też cieszą oko
Obrazek

Kwitnie też Impatiens niamniamensis
Obrazek
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Cudowne, nic tylko siedzieć, patrzeć i podziwiać, a heracleifolia ma cudnie owłosione łodyżki :wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”