Witam serdecznie w niesamowicie upalny dzień. Noc była burzowa i obfita w deszcz. Od rana "duchota" nie pozwala normalnie funkcjonować, zatem co chwilę " zanurzam się" w basenie. Ale ulga!
Teraz dokańczanie obiadku / pomidorowa na wczorajszym rosole , karkówka duszona z ziemniaczkami, mizeria , marchewka z groszkiem , ogórek małosolny, co kto woli ?/
Marzenko!/ manenka/ zakochałam się w hortensjach

One widoczne w moim ogrodzie, ze względu na swoje rozmiary. Będę kolekcję powiększała o te, które przypadły mi do gustu.
Felu!miło mi Ciebie gościć i dziękuję serdecznie za pochwały pod adresem mojego ogrodu i mojej pracy. Sadzonki pomidorów co roku kupuję u miejscowego ogrodnika . W tej chwili nie napiszę Ci jaka to odmiana , ale obiecuję ,ze dowiem się . Spośród wielu oferowanych przez niego odmian nabraliśmy przekonania właśnie do tych : mięsiste, mało ziarenek , plenne. Zapraszam w kazdej wolnej chwili. Dzisiaj wieczorem do niego zadzwonię
Marysiu! dobrze,ze nie jestem na poważne zakręcona różyczkowo. Owszem podobają mi się , mam sporo młodych krzaczków, sporo też nie przyjęło się, zatem podchodzę do nich z dystansem. Jedno wiem,, te marketowe i bez licencji z miejscowych szkółek bardziej sprawdziły się niż te z licencją. Teraz na dobre mnie kręcą magnolie, hortensje , jeżówki , krwawniki , trawy./ no i jeszcze trochę innych/.
Aniu!/ann_30/Ja mam juz sporo krzaczków 4 olbrzymie ogrodowe i 12 bukietówek , ale na moje pół hektara to jak "kropla w morzu". Te najbardziej okazałe rosną tuż przy domu , zatem cieszą moje oczy przez cały dzień.
Przede wszystkim zadbałam o właściwe przygotowanie podłoża, zasilam nawozem do hortensji i obficie podlewam , bo przecież to kwiat wody.
Marzenko!/ sosenki/ nie musisz rewanżować się , wystarczy dobre słowo. Ty mi też zrobiłaś przysługę
Zdecydowanie z wysyłką poczekamy do września , w te upały zmniejszają się szanse przyjęcia się.
Fajnie ,ze wybierasz się do Gdańska. Popluskacie się . Mi też żal zostawiać ogród , dlatego jedziemy dopiero we wrześniu, mniejsze prawdopodobieństwo strat w ogrodzie

Pozdrawiam serdecznie!