Mój ogród na fotografii w wiosenno -letniej odsłonie cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród na fotografii w wiosenno -letniej odsłonie cz.7

Post »

Piękne hortensje,prawdę mówiąc sama nie wiem która ładniejsza ;:138 Ja mam tylko dwa małe krzaczki ale też już kwitną co bardzo mnie cieszy :tan Czy jakoś specjalnie o nie dbasz,żeby tak obficie kwitły?
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Bogusiu jakie piękne hortensje i jakie fajne fotki im porobiłaś ;:138 . Za roślinki przeogromne ;:196 , jak mogę się zrewanżować?
Też uwielbiam podróżować, ale odkąd zaczęłam uprawiać ogród, to czas się jakoś skurczył. Jednak wybieramy się nad morze, co prawda do Gdańska i plaża tam taka sobie, ale woda jest woda i mamy się tam gdzie zatrzymać. Więc chętnie korzystamy z zaproszenia. Tym bardziej, że to ciocia, która zaraziła mnie kwiatami i to dzięki niej sadzę, sieję, pielę i dzielę się z Wami swoimi osiągnięciami. Potem doszło FO i tak się wszystko kręci.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam serdecznie w niesamowicie upalny dzień. Noc była burzowa i obfita w deszcz. Od rana "duchota" nie pozwala normalnie funkcjonować, zatem co chwilę " zanurzam się" w basenie. Ale ulga!
Teraz dokańczanie obiadku / pomidorowa na wczorajszym rosole , karkówka duszona z ziemniaczkami, mizeria , marchewka z groszkiem , ogórek małosolny, co kto woli ?/

Marzenko!/ manenka/ zakochałam się w hortensjach ;:108 One widoczne w moim ogrodzie, ze względu na swoje rozmiary. Będę kolekcję powiększała o te, które przypadły mi do gustu.
Felu!miło mi Ciebie gościć i dziękuję serdecznie za pochwały pod adresem mojego ogrodu i mojej pracy. Sadzonki pomidorów co roku kupuję u miejscowego ogrodnika . W tej chwili nie napiszę Ci jaka to odmiana , ale obiecuję ,ze dowiem się . Spośród wielu oferowanych przez niego odmian nabraliśmy przekonania właśnie do tych : mięsiste, mało ziarenek , plenne. Zapraszam w kazdej wolnej chwili. Dzisiaj wieczorem do niego zadzwonię ;:108
Marysiu! dobrze,ze nie jestem na poważne zakręcona różyczkowo. Owszem podobają mi się , mam sporo młodych krzaczków, sporo też nie przyjęło się, zatem podchodzę do nich z dystansem. Jedno wiem,, te marketowe i bez licencji z miejscowych szkółek bardziej sprawdziły się niż te z licencją. Teraz na dobre mnie kręcą magnolie, hortensje , jeżówki , krwawniki , trawy./ no i jeszcze trochę innych/.
Aniu!/ann_30/Ja mam juz sporo krzaczków 4 olbrzymie ogrodowe i 12 bukietówek , ale na moje pół hektara to jak "kropla w morzu". Te najbardziej okazałe rosną tuż przy domu , zatem cieszą moje oczy przez cały dzień.
Przede wszystkim zadbałam o właściwe przygotowanie podłoża, zasilam nawozem do hortensji i obficie podlewam , bo przecież to kwiat wody.
Marzenko!/ sosenki/ nie musisz rewanżować się , wystarczy dobre słowo. Ty mi też zrobiłaś przysługę ;:108 ;:180
Zdecydowanie z wysyłką poczekamy do września , w te upały zmniejszają się szanse przyjęcia się.
Fajnie ,ze wybierasz się do Gdańska. Popluskacie się . Mi też żal zostawiać ogród , dlatego jedziemy dopiero we wrześniu, mniejsze prawdopodobieństwo strat w ogrodzie :;230 Pozdrawiam serdecznie! ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
fela07
50p
50p
Od: 20 kwie 2013, o 13:55

Post »

Bogusiu dziękuję za szczere chęci ale do wiosny jeszcze daleko a o nazwę to jak nie zapomnisz to przy okazji zapytasz, nie chciałam Ci sprawiać dodatkowego kłopotu. Znośnej pogody życzę bo ja nie lubię takich upałów:)
pozdrawiam serdecznie - Fela
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Felu! żaden kłopot . Dzisiaj niesamowicie duszny dzień. Chyba zanosi się na burzę, zrobiło się ciemno, zerwał się okropny wiatr.
Zdążyłam zrobić fotki swoim ślicznotkom po nocnej ulewie, przed kolejnymi opadami.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Witaj Bogusiu

Chyba i u mnie popada , ma się na burze.

Piękne masz dalie ,zupełnie inne niż moje. Za to chryzantemy w tym roku szybko rozkwitają ,może i dobrze bo nacieszymy oczy. :wit
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu! :wit u mnie juz pada, właściwie leje i okropna burza.
Te najpiękniejsze dalie to nabytki od Grzegorza , tu z FO. Czekam na kolejne kwitnienia.Sporo mi przez ciepłą zimę zmarnowało się./ wyschły/. Muszę znowu u niego zamówić. Muszę koniecznie wyłączyć komputer , bo pioruny walą.
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj :wit Bogusiu jakie piękne dalie i lilie śliczne ,kobea pięknie się prezentuje .
Roślinki ;:215 .Pozdrawiam serdecznie ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

No tak a u mnie nie spadła kropla deszczu i trzeba podlewać ;:108 Hortensje u mnie też szaleją a astry już się też rozkwitają ,kwiaty też bardzo krótko kwitną bo mimo podlewania jest sucho i gorąco ;:108
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Bogusiu,nadrobiłam zaległości wakacyjne ,długo mi zeszło,bo jadłam, kąpałam się i nazbierałam pomidorów i bakłażanów bo to moje ulubione,a kwiaty w ogrodzie fantastycznie wyglądają ,kocham dalie a Ty tyle ich masz,ja też powiększam kolekcję ,już zamówiona,pozdrawiam i całuski posyłam ;:196
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani ! witam Was serdecznie wraz z rześkim porankiem . Słońce na razie przymglone, ale zapowiada się kolejny upalny, duszny dzień.Roślinki solidnie napojone , cieszą oczy swoim pięknym kwieciem.
Alu! :wit miło,ze odwiedziłaś mój ogród. Najbardziej cieszy mnie kobea , ;:303 bo w tamtym roku wcale nie zakwitła.
Lilie po deszczu , zwłaszcza te jasne, brązowieją. ;:168
Elu!u mnie solidnie padało dwie noce , ale oprócz "rozłożenia hortensji " Annabell " , mieczyków i gaillardii- wszystko ok.
Zgadza się - zywot kwiatków bardzo krótki. Obserwowałam kobeę - rano rozwinął się kwiat , a po upalnym dniu wieczorem spadł/ rośnie od strony południowej/ ;:168
Martuniu!cieszę się ,że odwiedziłaś i nie nudziłaś się ;:108 :;230 Dalie , to były pierwsze moje kwiaty , które sadziłam w ogrodzie, gdy jeszcze nie połknęłam ;:306 "ogrodowego bakcyla". Pozostałam im wierna , tym starym, babcinym odmianom/ teraz już sama jestem babcią- od 11 lat/ :;230 i powiększam kolekcję od Grzegorza tu z FO. Czekam na kwitnienie tych najnowszych nabytków , sporo wyschło mi tej nietypowej zimy, choć trzymałam w trocinach i zraszałam ;:168
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

:wit
A u mnie niestety nadal sucho.Ta chryzantema jakoś mnie nie dziwi bo w tym roku wszystkie rośliny mają przyspieszoną wegetację.Ja już wykopałam cebulę a i śliwki węgierki zaczną niedługo dojrzewać.Oby tylko zima nie przyszła zbyt wcześnie :roll:
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Daliowo liliowo chryzantemowy zawrót głowy cudne zdjęcia :) nie wiem co bardziej mnie urzeka czy lilie czy dalie bo są przecudne ;:oj
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Bogusiu, mówisz, że u Ciebie pada, u nas potworna susza, wszystko pragnie deszczu, a tu tylko woda z węża ogrodowego ratuje co nie co, ale pięknie kwitną Ci hortensje, moje kwitną ale nie tak obficie, myślę, że właśnie przez brak deszczu, pozdrawiamy ;:196
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu! u mnie tak mokro w ogrodzie,ze chodząc w klapkach, wychodzę 'utytłana" po kostki ;:306 Na szczęście w kilku miejscach w ogrodzie mam kran , więc co chwilę myję nogi razem z klapkami. Dobrze,ze przypomniałaś - tez jutro zbiorę cebulę, bo może gnić.
Celinko! ja zdecydowanie stawiam na dalie, lilie tez urocze , ale tak wysokie porosły,ze po ulewnych deszczach poprzewracały się ;:108
Iwonko!miałam do Ciebie pisać na pw./ zamknęłaś wątek/ Hortensje potrzebują dużo wody, mimo ,ze sporo przez dwie noce padało , to wysokie temperatury w dzień źle wplywają na te "kwiaty wody" My także posyłamy pozdrowienia ;:168

Dzisiaj po pracowitym , mimo upału dniu, dla tych gości , którzy po raz pierwszy przybędą do mojego ogrodu oraz dla tych , którzy
goszczą od dawna - /dla przypomnienia /perspektywa moich włości. Sami zobaczcie ,nawet w upały mogę z powodzeniem pracować w cienistych zakątkach.
Zapraszam!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”