Kwiecisty ogród Doroty cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kwiecisty ogród Doroty cz. 7

Post »

Jagódko nie ma problemu, zaraz ci napisze na pw. wybieram się do Zatora po nawóz więc tak przy okazji.
Ja już trochę posiałam lobelie , heliotrop, petunie, zobaczymy co wyjdzie. A wiesz, ze myślałam o tobie dziś jak podlewałam sadzonki pelargonii.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dorotko temat rozchodników zapisuję w notesie ale gdybyś mogła popatrzeć w swoje zasoby zdjęć i dać mi w wątku lub na pocztę zdjęcia zbliżenia kwiatów byłabym niezmiernie wdzięczna.
Muszę do Ciebie wpaść wieczorem bo coś mi się zdjęcia nie wyświetlają .
Do miłego
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Dorciu ...i ja o Tobie często myślę ...a pelargonie lada dzień muszę sadzić do skrzynek - będą wcześniej rozkrzewione . To jesteśmy umówione ?
Wybieram się na zakupy do ogrodniczego - niczym sójka za morze - i wybrać się nie może :;230 . Róże mi się już zaczynają śnić ...kolejne chcę zamówić ...ale tylko sześć pozycji .
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziewczyny ale nas korci już grzebać w ziemi, już kupiłam nieco nasion, ziemię - pewnie też powinnam coś posiać.
Zrobiłam już też "małe" zakupy: mieczyki, sporo dalii, lilie, nowe zamówiłam, coś z róż - jak zwykle M zdziwiony odwiedzinami kuriera - ale wiecie jak to jest: o to dla mnie? skąd? i tam takie ble, ble.... hahaha
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu brak zdjęć w wątku bardzo mnie denerwuje, sama sobie nie poradzę , a syn nie ma czasu, może jak przyjedzie w sobotę coś ruszymy i poprawimy wszystko. Serwer nie działa już dłuższy czas, musimy znaleźć lepszy.
Zdjęcia rozchodników postaram się poszukać w moim archiwum.

Jagódko zaraz odbiorę pw, bo tak myślę że to od Ciebie. Moje pelargonie nie takie duże, niedawno je uszczykiwałam, czekam aż zaczną się rozkrzewiać. Mam nadzieję, że wystarczy mi ich i nie będę dokupywała. Ze mną tak jest chciałabym wszystko, ale coś mnie powstrzymuje ;:306 Róż w tym roku zamówiłam 4 szt i na ten sezon wystarczy.

Aniu to ja przed chwilą wzięłam łopatę i cebulki szafirków przesadziłam w inne miejsce, już bym coś porobiła na rabatkach, ale przecież przyjdzie jeszcze zima. Spaceruję po ogrodzie oglądam planuję, myślę intensywnie, a co z tego wyniknie czas pokaże.
Zakupy w tym roku są bardzo przemyślane, na razie tylko lilie i róże. Wyskakują co raz inne pilniejsze wydatki, wczoraj zepsuła się mi pralka i spłuczka, tydzień temu siadł czajnik, a jeszcze wcześniej duża awaria pieca do ogrzewania, jakieś fatum :( w ogóle wczorajszy dzień był jakiś zwariowany, już naprawdę wolę łopatą kopać w ziemi.
Pozdrawiam Dorota
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Dorotko,czasem tak sie wszystko psuje po kolei,to prawo serii ja teraz robię nowe rabaty,cieszę sie ,że coś nadrobię do wiosny i zawsze będzie mniej,pozdrawiam gorąco ;:168
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marto tylko to prawo serii jest denerwujące i uderza w portfel. Coś ostatnio wszystko się przeciwko mnie obróciło. Oby do niedzieli, a później mam nadzieję wszystko wróci do normy.
W ogrodzie nic na razie nie robię, jedynie rankiem spaceruję wśród rabatek oglądam, planuję. Ciemierniki pięknie rozkwitają, co dzień więcej pąków wychodzi spod ziemi. Deszczyk pada więc na początek sezonu zapas będzie wody. Każdy nadchodzący dzień jest dłuższy, ptaki rankiem pięknie śpiewają, wiosna coraz bliżej.

Na parapetach malutkie poruszenie, zauważyłam pierwszy kiełek heliotropu :heja Zdjęcia w moim wątku dalej niewidoczne chyba serwer padł na dobre, mam nadzieję że w sobotę syn coś podziała i zdjęcia powrócą na swoje miejsce.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
badzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lip 2011, o 19:41
Kontakt:

Post »

Na Twoim parapecie już poruszenie a na moim dopiero 13 lutego stanie papryczka na wacikach do skiełkowania.

Serwerem nie martw się, ogród nie ma teraz nic do pokazania bo śpi. Pomyśl co by było gdyby tego psikusa wywinął Ci wiosną, latem.
bietka1964
200p
200p
Od: 19 mar 2013, o 16:19

Post »

Tak bardzo Wam zazdroszczę że możecie codziennie pospacerować między rabatami.Moja działka jest 60 km od domu.
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53

Post »

No to ja też się przeszłam po ogrodzie i ... podsadziłam pierwiosnkim bo na nowej zaszłorocznej grządce się zapadły, przycięłam winogrona, wpadłam na pomysł gdzie ma być piękny i wygodny warzywnik. W tym celu będzie trzeba przesadzić 5 agrestów, 3 derenie i 4 zeszłoroczne jabłonie ;:223

No i dziś przyszła zima. Ale to chyba dobrze. Ja się zawsze boję braku śniegu i potem suszy.

korzo_m, ale majeranek to już chyba posieję.
123katex
1000p
1000p
Od: 22 maja 2013, o 20:16

Post »

Ty już Dorotko posiałaś heliotropa, a u mnie jeszcze w torebce śpi, może w tym tygodniu go posieję.
:wit
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Witaj Dorotko niedzielnie.U mnie w nocy napadało sporo śniegu z czego bardzo się cieszę,bo po wczorajszym obchodzie ogrodu miałam obawy.Prawie wszystkie ubiegłoroczne cebulowe na wierzchu i strach,że znowu przedadna.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wando paprykę planuję wysiać tak jak zawsze w ostatnich dniach stycznia, u mnie temperatura nie za wysoka, kiełkowanie przez to spowolnione.
Mam tyle zaległych zdjęć z jesieni, więc chciałabym je pokazać przed nowym sezonem, a wątek bez nich jest taki pusty nieciekawy, może dzięki nim będzie więcej gości. Już jest wszystko naprawione (na jak długo to się okaże) Nowa opcja wklejania też załatwiona, także wiosną nie będzie tak źle ze zdjęciami.

bietka 1964 znam ten ból, bo też kilka lat temu miałam działkę daleko, jedynie wolne dni mogłam na nią pojechać. Kwiecia do flakonów przywoziłam wtedy dużo, tak bardzo chciałam zatrzymać piękne widoki widoki. Dziś ogród pod nosem, a kwiatów we flakonie jak na lekarstwo, żal mi zrywać, bo mogę wyjść na ogród i podziwiać. Także widzisz takie są uroki działki w oddali.

Aniu widzisz tak nas cieszą te plany przedwiosenne. U mnie również od wczoraj śnieg zagościł, ogród pięknie wygląda ;:215 dostał kołderkę śnieżną, będzie miał dzięki temu ochronę przed mrozami i później trochę wody.

Kasiu bo mnie tak łapki swędziały ;:306 dziś wysiałam następną partię kwiatuszków, a niech sobie rosną. Już oczami wyobraźni widzę skrzynki i donice obsadzone własnymi sadzonkami ( oczywiście jak się udadzą).

Małgosiu u nas też wczoraj pięknie zaśnieżyło, mam nadzieję że ta kołderka się utrzyma przed zapowiadanymi przymrozkami. Również mam obawy bo jak pamiętasz i ja kilka lat temu straciłam wiele roślin.

Chcę wykorzystać działający serwer więc wkleję moje trawki, jestem nimi zachwycona

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
badzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lip 2011, o 19:41
Kontakt:

Post »

Ja też.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wando trawy w moim pierwszym zamyśle miały rosnąć na jednej rabatce, tak zrobiłam, dziś stwierdzam, ze zrobiłabym inaczej, posadziłabym je wśród bylin. Rabatka wiosną późno zabierała się do życia, więc posadziłam miedzy trawkami cebulowe, ale one ładnie kwitły przez dwa sezony, później znikły. Największy błąd jaki zrobiłam to było posadzenie trawy żubrówki ;:222 tak się naczytałam o jej zaletach zapachowych, chciałam mieć po kilku latach dostałam. Dziś to jest dla mnie trawa przekleństwo, gorsze od perzu, rozłazi się niemiłosiernie, włazi miedzy inne trawki, walczę z nią każdego sezonu, ale nie daję rady, jest cwańsza, co rusz w innym odległym miejscu widzę kiełki. Ograniczenie donicą też nie pomogło.
Pozdrawiam Dorota
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”