Mój kącik storczykowy :)

Zablokowany
actus
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 13:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój kącik storczykowy :)

Post »

Faktycznie przyjemnie sie oglada.Super warzke ma.Dziwne ze tak szybko kwiaty zrzuca*.Te hybrydy zazwyczaj bardzo dlugo kwitna
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

Wiesz, kiedy mu pęd wychodził to długo stał na oknie południowym ale go ściągnęłam, więc może to dla niego szok? Za mało światła? A może od przeciągów, one podobno tego nie lubią, a teraz ciepło, więc wszystko pootwierane.. No nic, szkoda :(
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
actus
1000p
1000p

Post »

I tak jest piekny ,ma mnostwo kwiatow .Faktycznie zmiana stanowiska mogla mu zaszkodzic.Ale naprawde jest zachwycajacy.I fotki nie sa niebieskie :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
Mariusz3357
1000p
1000p
Od: 10 paź 2011, o 16:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale ma kwiecia ;:oj ;:oj ;:oj Cudnie zakwitł ;:138
Pozdrawiam Mariusz3357
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj Kaśka.. przecież nikt nie chciał być niemiły z tymi "niebieskimi fotkami" :) Po prostu czasem drobna zmiana w ustawieniach wystarczy, aby cieszyć się ładnymi zdjęciami, bez specjalnej znajomości fotografii, a mówiłaś, że nie znasz się na funkcjach, więc podpowiedziałyśmy, ze winny jest balans bieli :D Nie strosz wąsików mi tutaj ;:168

Mariusz dziękuję bardzo za miłe słowa ;:168 własnie miałby więcej kwiatów, gdyby nie zaczął ich zrzucać :( A jedno rozgałęzienie jest jeszcze zupełnie zapączkowane, więc kwiaty tez się będą dopiero rozwijać.. No ale to pierwsze moje kwitnienie na tym storczyku, więc i tak się cieszę, ze zakwitł :)

Pozdrawiam Ania!
actus
1000p
1000p

Post »

Oj Dufin ,chyba zartujesz :;230 .Ja fochy? Nigdy w zyciu!!! Gdybym tylko takie problemy miala jak ustawienia w aparacie ho ho :D
Awatar użytkownika
stefanek
500p
500p
Od: 14 maja 2012, o 20:50

Post »

;:172
Aniu phalek bardzo ładny, porzucenie pączków mogło spowodować przestawienie
lub nisza wilgotność, otwarte okna i wyższa temperatura.
Powodzenia i sukcesów.
;:3
Pozdrawiam Stefanek
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
sylcia199
500p
500p
Od: 25 paź 2012, o 11:28

Post »

Ale piękne kwitnienie :) Aż szczęka opada ;:oj
Jednak białe mają w sobie dużo uroku :D
Awatar użytkownika
sekunda
50p
50p
Od: 11 kwie 2013, o 11:37

Post »

ulalaaaa ;:215 ale piękny,i tyle kwiatów!
pozdrawiam,Asia
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

stefanek pewnie masz rację, wiele czynników musiało się do tego przyczynić.. Niestety falek, który stoi cały czas w tym samym miejscu i ma tam wilgotność ok 60% cały czas tez zrzucił mi dwa kwiaty :( a może to skutek tego, że rośliny są przeciążone? Nie dość, ze kwiaty to jeszcze listki i korzenie równocześnie produkują i z czegoś musza zrezygnować..

sylcia199 początkowo nie przepadałam za białymi, ale fakt, że warto mieć ze dwa okazy :D Teraz własnie rozkwita mi na ostatnich pączkach inny biały z takimi dużymi kwiatami, choć ma ich znacznie mniej niż ten, ale też pięknie to wygląda :)

sekunda dziękuję że znów zawitałaś do mnie :wit Kwiatów ma faktycznie sporo, ale i jeszcze dużo pączków, dlatego miałam go Wam pokazać gdy rozwinie wszystkie z nich, no ale niestety w tym czasie gdy rozwija nowe pączki to zrzuca stare kwiaty, już mu chyba z 6 opadło ;:222

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2011, o 10:55

Post »

"Liczyłam na większe kwitnienie...", ech..... Ja mam trzy kwiatki i aż mnie w dołku ściska jak widzę twoje "marne" kwitnienie :shock:
Śliczne są te białe, ja też kiedyś ich nie lubiłam, teraz dopiero zaczęłam doceniać :wink:
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kahim "liczyłam na większe kwitnienie" tylko dlatego, ze na większe się zapowiadał ;) Mnóstwo rozgałęzień i pączków, nie przewidziałam, ze zrzuci część kwiatów,a nie dlatego, że jestem pazerna i wiecznie mi mało ;:306

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2011, o 10:55

Post »

A, to ok :;230
Awatar użytkownika
busybees
100p
100p
Od: 21 lip 2010, o 10:22

Post »

wow ten biały to jak kilka storczyków w jednym, czy trzeba je jakoś specjalnie traktowac aby tak zakwitły czy ten typ juz tak ma?
Pozdrawiam i zapraszam
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36640" onclick="window.open(this.href);return false;
Beata.
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko podobno te białe chętnie i obficie kwitną :) Ale w tym samym czasie puszczał nowe pędy inny fioletowy storczyk i też się ładnie rozgałęził, tylko też już zrzuca pierwsze kwiaty ;:124 Myślę, że posłużyło im okno południowe, dostały więcej słonka po zimie, a raczej jeszcze w trakcie zimy i dlatego ładnie wyrosły :) Bo nie dość, ze puściły nowe pędy, to one się jeszcze ładnie porozgałęziały i stare pędy z uśpionych oczek tez puściły odnóżki, więc to chyba zasługa słonka. Później je ściągnęłam z okna bo w lecie strasznie pali i chyba wyszło im to na gorsze :/ Dla porównania mam jeszcze jednego białego ma on takie duże kwiaty, ale wcale się nie rozgałęział, pewnie dlatego, że stał na oknie wschodnim i tu jest malutko światła :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pozdrawiam Ania!
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”