Ogródek AGNESS cz.12
- Elzbieta1962
- 50p
- Od: 28 sie 2011, o 18:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek AGNESS cz.12
Aguś... musisz koniecznie do mnie wpaść.....i wybrać hosy...
Pozdrawiam
Ela
Ela
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dorotko kochana jesteś dziękuję za propozycję, ale nie będę Wam sprawiała kłopotu....pakowanie, wysyłanie.... zamówię sobie w jakimś sklepie internetowym, tym bardziej, ze chcę kupić kilka sztuk , bo i sąsiadka prosiła też o zakup
Izuś na pewno będzie pięknie
Twoje działeczka jest śliczna, więc i każda powstająca rabata będzie zachwycała. Wiadomo, że nie ze wszystkiego jesteśmy zadowoleni, ale przesadzanie to coś, co ogrodnicy kochają
Reniu wielkie dzięki za linka
... widzę fajne roślinki i chyba właśnie tam zamówię
Maryniu u mnie wrzosy jak do tej pory ładnie rosną, przeciwnie jest z wrzoścami, zawsze przemarzały pąki a po ostatniej zimie straciłam wszystkie krzewiki. Wrzosy już zaczęły kwitnąć. Bardzo szybko w tym roku... w ogóle jakoś kwiaty tak się spieszą....
Piszesz, że RH zakwitł ???
to miła niespodzianka
U mnie ślicznie kwitną krzewuszki, sporo kwiatów, więcej niż przeważnie w jesiennym kwitnieniu
Eluś z wielką przyjemnością
Napiszę PW odnoście szczegółów 

Izuś na pewno będzie pięknie

Reniu wielkie dzięki za linka

Maryniu u mnie wrzosy jak do tej pory ładnie rosną, przeciwnie jest z wrzoścami, zawsze przemarzały pąki a po ostatniej zimie straciłam wszystkie krzewiki. Wrzosy już zaczęły kwitnąć. Bardzo szybko w tym roku... w ogóle jakoś kwiaty tak się spieszą....
Piszesz, że RH zakwitł ???

Eluś z wielką przyjemnością

- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Agnieszko zdjęcia ogrodu z szerszej perspektywy są super. No i wrzos mnie aż przeraził. Wczoraj na spacerze po swoim polu też nalazłam naturalna kępke wrzosa, zostawię go tam, bo jak przesadzę to zmarnuję, a jest go w naturze coraz mniej, bo pszczół nie ma.
- AGNESS
Marzenko takie naturalnie rosnące wrzosy to cudny widok....może zrób w tym miejscu wrzosowisko
bo jak sam krzaczek wyrósł to musi być świetne miejsce dla tych krzewinek i będą się tam świetnie czuły
Dziś może dla odmiany po widokach całego ogródka troszkę portrecików
A, że dawno nie pokazywane to....
.....na tapetę wskakują żurawki

Dziś może dla odmiany po widokach całego ogródka troszkę portrecików

.....na tapetę wskakują żurawki

- grazka24
- Od: 19 maja 2010, o 13:21
Agnieszko czy to już jesień
.Ale Twoje wrzosy są piękne i takie delikatne .I te żurawki do których nie mogę się przekonać
, ale są takie różnobarwne i urokliwe na Twoich fotkach 

Jestem, jestem ,melduję się u Ciebie Agnieszko z pozdrowieniami i- będę się upierać- PRZEDjesiennymi
. Cudne żurawki, zwłaszcza ta na piątym zdjęciu! Żurawki to również moja słabość, nie ma większych od nich ogrodowych kameleonów! Te barwy! Eh i wrzosy, u mnie również się szykują.. coż.. jeszcze trochę i będziemy schodzić z naszych działeczek i ogrodów i znowu tłumnie wspominać piękne letnie widoki. Twój ogród Agnieszko z pewnością będzie bił rekordy odwiedzić!
Widzę, że mały modrzew dzielnie sobie radzi, cieszę się

Widzę, że mały modrzew dzielnie sobie radzi, cieszę się

mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=42468" onclick="window.open(this.href);return false;
- grazka24
- Od: 19 maja 2010, o 13:21
Ale powiało pesymizmem
.Nie wyganiajmy jeszcze lata
.Może nie jest takie udane,ale to nasze lato
.Zacznijmy je chwalić to się poprawi
.Jedyny plus jak na razie, to że nie trzeba
bo deszczyku nam nie skąpi 

- AGNESS
Grażynko ja żurawki lubię bardzo i sadzę w każdy wolny kącik
Do jesieni jeszcze daleeeeko
u mnie cały czas było upalnie i strasznie sucho, dopiero 2 dzień pada, z czego naprawdę bardzo się cieszę, bo rośliny dosłownie smażyły się na rumiano a ziemia przesypywała sie przez palce jak pył..... podlewałam na okrągło, po 6-7godzin co 2gi dzień.....wreszcie i z chmurki podleje i roślinki nawodnią się do syta
Lideczko powiem Ci szczerze, że ja nawet mimo zaczynających kwitnienie wrzosów nie widzę wcale jesieni
Po prostu kwiatuchy się pospieszyły
Żurawki bardzo lubię
na 5 fotce to Brass Lantern jest naprawdę śliczna.....jedna z moich ulubionych
Modrzew pięknie rośnie, troszkę w upały młode igiełki mu się przypalały, ale ogólnie jest super, a ja bardzo się cieszę, ze go mam

Lideczko powiem Ci szczerze, że ja nawet mimo zaczynających kwitnienie wrzosów nie widzę wcale jesieni

Modrzew pięknie rośnie, troszkę w upały młode igiełki mu się przypalały, ale ogólnie jest super, a ja bardzo się cieszę, ze go mam

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Żurawki chyba wszystkim się podobają.
Ja też mam ich trochę.
Twoje bardzo widać zadbane.......ech.......nie ma jak lato.
Ja też mam ich trochę.
Twoje bardzo widać zadbane.......ech.......nie ma jak lato.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- MonaeS
- Od: 22 mar 2010, o 22:02
agnieszko twoj ogród zachwyca mnie barokowym bogactwem form i kolorów. to przyklad jak wspaniała jest natura. Nie ma roślin ktore nie pasowaly by do siebie, a na przykładzie twojego ogrodu widać jek ze sobą współgrają.Ja też jestem miłośniczką żurawek i jak to dobrze,że tych odmnian jest tak dużo, zawsze jest o czym marzyć.
Na jakie hortensje jeszcze polujesz?Może ja jeżdząc w okolice Końskowoli wyszukam je dla ciebie.
Na jakie hortensje jeszcze polujesz?Może ja jeżdząc w okolice Końskowoli wyszukam je dla ciebie.
absolutnie nie przywołuję jesieni,brrr..ale od św. Anki chłodne noce i poranki i tego nie da się już zmienić
Oby nasze ogrody jak najdłużej cieszyły nasze oczy, a słonko nie szczędziło ciepła

mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=42468" onclick="window.open(this.href);return false;
- AGNESS
Grażynko w tym roku troszkę podzieliłam żurawek po tym jak mrówki zniszczyły mi Electrę, miałam tylko jedną kępkę, ogromną i piękną, tak bardzo mi się podobała i straciłam tę odmianę.....nie mogę odżałować....teraz postanowiłam, że każdą swoją odmianę będę dzieliła, żeby były 2-3 krzaczki, aby nie było takich przykrych niespodzianek...
Aniu mój ogród faktycznie nie należy do minimalistycznych....minimalizm lubię we wnętrzach, a w ogródku przepych
Wiosna i wczesne lato aż kipi kolorami, teraz jest spokojniej, obrazki są bardziej stonowane i spokojne, wśród zieleni najwięcej jest bieli hortensji
Bardzo Ci dziękuję za propozycję zakupu hortensji
ale dziś właśnie zamówiłam sobie w sklepie internetowym
Lideczko pewnie, ze nie przywołujesz jesieni, tylko zauważasz jej zwiastuny, które chcemy, czy nie chcemy już się pojawiają.... Wieczory i ranki są chłodniejsze zauważalnie, noce też już zimne...
Aniu mój ogród faktycznie nie należy do minimalistycznych....minimalizm lubię we wnętrzach, a w ogródku przepych

Bardzo Ci dziękuję za propozycję zakupu hortensji

Lideczko pewnie, ze nie przywołujesz jesieni, tylko zauważasz jej zwiastuny, które chcemy, czy nie chcemy już się pojawiają.... Wieczory i ranki są chłodniejsze zauważalnie, noce też już zimne...
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Aguś mam do podzielenia żurawki i boję się do nich zabrać...nigdy nie robiłam tego....
..dobrze że pada deszcz wreszcie odżyją ,były takie marniutkie i u mnie mimo podlewania...a to wiem teraz kto wcina moje żurawki ...mrówki a to zbuje...nawet chyba też młodą i to najładniejszą hostę...
..dobrze że pada deszcz wreszcie odżyją ,były takie marniutkie i u mnie mimo podlewania...a to wiem teraz kto wcina moje żurawki ...mrówki a to zbuje...nawet chyba też młodą i to najładniejszą hostę...

-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
Ja bym powiedziała, że teraz to nawet dni są chłodne
.
To przejściowe, jeszcze będzie ciepło.
A wrzosy? - zawsze były najlepsze do zasuszania te sierpniowe, we wrześniu już były niezbyt ładne.
Żurawki mam nadal z głowy, nic a nic mnie nie kręcą, niezmiennie i jest mi z tyn dobrze
.

To przejściowe, jeszcze będzie ciepło.
A wrzosy? - zawsze były najlepsze do zasuszania te sierpniowe, we wrześniu już były niezbyt ładne.
Żurawki mam nadal z głowy, nic a nic mnie nie kręcą, niezmiennie i jest mi z tyn dobrze

Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- hala67
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Aguś dorodne te Twoje żurawki. Powiedz mi, jak je rozmnażasz?
Pozdrawiam Hala