Ogródek AGNESS cz.12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Elzbieta1962
50p
50p
Od: 28 sie 2011, o 18:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.12

Post »

Aguś... musisz koniecznie do mnie wpaść.....i wybrać hosy...
Pozdrawiam
Ela
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dorotko kochana jesteś dziękuję za propozycję, ale nie będę Wam sprawiała kłopotu....pakowanie, wysyłanie.... zamówię sobie w jakimś sklepie internetowym, tym bardziej, ze chcę kupić kilka sztuk , bo i sąsiadka prosiła też o zakup :D

Izuś na pewno będzie pięknie :D Twoje działeczka jest śliczna, więc i każda powstająca rabata będzie zachwycała. Wiadomo, że nie ze wszystkiego jesteśmy zadowoleni, ale przesadzanie to coś, co ogrodnicy kochają 8-) :lol:

Reniu wielkie dzięki za linka ;:196 ... widzę fajne roślinki i chyba właśnie tam zamówię :D

Maryniu u mnie wrzosy jak do tej pory ładnie rosną, przeciwnie jest z wrzoścami, zawsze przemarzały pąki a po ostatniej zimie straciłam wszystkie krzewiki. Wrzosy już zaczęły kwitnąć. Bardzo szybko w tym roku... w ogóle jakoś kwiaty tak się spieszą....
Piszesz, że RH zakwitł ??? :shock: to miła niespodzianka :D U mnie ślicznie kwitną krzewuszki, sporo kwiatów, więcej niż przeważnie w jesiennym kwitnieniu :D

Eluś z wielką przyjemnością ;:196 Napiszę PW odnoście szczegółów :D
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Agnieszko zdjęcia ogrodu z szerszej perspektywy są super. No i wrzos mnie aż przeraził. Wczoraj na spacerze po swoim polu też nalazłam naturalna kępke wrzosa, zostawię go tam, bo jak przesadzę to zmarnuję, a jest go w naturze coraz mniej, bo pszczół nie ma.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko takie naturalnie rosnące wrzosy to cudny widok....może zrób w tym miejscu wrzosowisko :D bo jak sam krzaczek wyrósł to musi być świetne miejsce dla tych krzewinek i będą się tam świetnie czuły :D

Dziś może dla odmiany po widokach całego ogródka troszkę portrecików :D A, że dawno nie pokazywane to....
.....na tapetę wskakują żurawki :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
grazka24
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2010, o 13:21

Post »

Agnieszko czy to już jesień :( .Ale Twoje wrzosy są piękne i takie delikatne .I te żurawki do których nie mogę się przekonać :;230 , ale są takie różnobarwne i urokliwe na Twoich fotkach ;:108
lidka1102
200p
200p
Od: 22 mar 2009, o 16:08

Post »

Jestem, jestem ,melduję się u Ciebie Agnieszko z pozdrowieniami i- będę się upierać- PRZEDjesiennymi :D . Cudne żurawki, zwłaszcza ta na piątym zdjęciu! Żurawki to również moja słabość, nie ma większych od nich ogrodowych kameleonów! Te barwy! Eh i wrzosy, u mnie również się szykują.. coż.. jeszcze trochę i będziemy schodzić z naszych działeczek i ogrodów i znowu tłumnie wspominać piękne letnie widoki. Twój ogród Agnieszko z pewnością będzie bił rekordy odwiedzić!
Widzę, że mały modrzew dzielnie sobie radzi, cieszę się :wink:
mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=42468" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
grazka24
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2010, o 13:21

Post »

Ale powiało pesymizmem :( .Nie wyganiajmy jeszcze lata ;:108 .Może nie jest takie udane,ale to nasze lato ;:138 .Zacznijmy je chwalić to się poprawi :lol: .Jedyny plus jak na razie, to że nie trzeba ;:136 bo deszczyku nam nie skąpi :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko ja żurawki lubię bardzo i sadzę w każdy wolny kącik :lol: Do jesieni jeszcze daleeeeko :D u mnie cały czas było upalnie i strasznie sucho, dopiero 2 dzień pada, z czego naprawdę bardzo się cieszę, bo rośliny dosłownie smażyły się na rumiano a ziemia przesypywała sie przez palce jak pył..... podlewałam na okrągło, po 6-7godzin co 2gi dzień.....wreszcie i z chmurki podleje i roślinki nawodnią się do syta :D

Lideczko powiem Ci szczerze, że ja nawet mimo zaczynających kwitnienie wrzosów nie widzę wcale jesieni 8-) :lol: Po prostu kwiatuchy się pospieszyły :lol: Żurawki bardzo lubię :D na 5 fotce to Brass Lantern jest naprawdę śliczna.....jedna z moich ulubionych :D
Modrzew pięknie rośnie, troszkę w upały młode igiełki mu się przypalały, ale ogólnie jest super, a ja bardzo się cieszę, ze go mam :lol:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Żurawki chyba wszystkim się podobają.
Ja też mam ich trochę.
Twoje bardzo widać zadbane.......ech.......nie ma jak lato. ;:170
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
MonaeS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2010, o 22:02

Post »

agnieszko twoj ogród zachwyca mnie barokowym bogactwem form i kolorów. to przyklad jak wspaniała jest natura. Nie ma roślin ktore nie pasowaly by do siebie, a na przykładzie twojego ogrodu widać jek ze sobą współgrają.Ja też jestem miłośniczką żurawek i jak to dobrze,że tych odmnian jest tak dużo, zawsze jest o czym marzyć.
Na jakie hortensje jeszcze polujesz?Może ja jeżdząc w okolice Końskowoli wyszukam je dla ciebie.
lidka1102
200p
200p
Od: 22 mar 2009, o 16:08

Post »

absolutnie nie przywołuję jesieni,brrr..ale od św. Anki chłodne noce i poranki i tego nie da się już zmienić :D Oby nasze ogrody jak najdłużej cieszyły nasze oczy, a słonko nie szczędziło ciepła
mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=42468" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko w tym roku troszkę podzieliłam żurawek po tym jak mrówki zniszczyły mi Electrę, miałam tylko jedną kępkę, ogromną i piękną, tak bardzo mi się podobała i straciłam tę odmianę.....nie mogę odżałować....teraz postanowiłam, że każdą swoją odmianę będę dzieliła, żeby były 2-3 krzaczki, aby nie było takich przykrych niespodzianek...

Aniu mój ogród faktycznie nie należy do minimalistycznych....minimalizm lubię we wnętrzach, a w ogródku przepych :lol: Wiosna i wczesne lato aż kipi kolorami, teraz jest spokojniej, obrazki są bardziej stonowane i spokojne, wśród zieleni najwięcej jest bieli hortensji :D
Bardzo Ci dziękuję za propozycję zakupu hortensji ;:196 ale dziś właśnie zamówiłam sobie w sklepie internetowym :D

Lideczko pewnie, ze nie przywołujesz jesieni, tylko zauważasz jej zwiastuny, które chcemy, czy nie chcemy już się pojawiają.... Wieczory i ranki są chłodniejsze zauważalnie, noce też już zimne...
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Aguś mam do podzielenia żurawki i boję się do nich zabrać...nigdy nie robiłam tego....
..dobrze że pada deszcz wreszcie odżyją ,były takie marniutkie i u mnie mimo podlewania...a to wiem teraz kto wcina moje żurawki ...mrówki a to zbuje...nawet chyba też młodą i to najładniejszą hostę... ;:131
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Ja bym powiedziała, że teraz to nawet dni są chłodne :roll: .
To przejściowe, jeszcze będzie ciepło.
A wrzosy? - zawsze były najlepsze do zasuszania te sierpniowe, we wrześniu już były niezbyt ładne.
Żurawki mam nadal z głowy, nic a nic mnie nie kręcą, niezmiennie i jest mi z tyn dobrze ;:oj .
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Aguś dorodne te Twoje żurawki. Powiedz mi, jak je rozmnażasz?
Pozdrawiam Hala
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”