Modraszkowa Łąka

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p
Od: 5 lut 2012, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Modraszkowa Łąka

Post »

:;230 nenufary dla pospólstwa, łoh, trzymajta mnie!! :;230
Ja tam na pasek nawet nie zerkam, i tak nie wiem, kto siedzi u mnie, kto u siebie, bo to przecież na cały dział lista, si? A ja tak nie lubię samotności ;:145
Ja już nawet widzę, że nasionka siane w początkach miesiąca wypełzają na powierzchnię, ale to jeszcze tyyyyle potrwa... To jest naprawdę ćwiczenie świętej cierpliwości, którą ja w ludziach podziwiam, ale sama dotąd nie praktykowałam. Teraz nie ma zmiłuj! :roll:
Ale zapowiadają taką pogodę, że maluchy ruszą z kopyta, na pewno! :tan

A dzisiaj leje od rana i bardzo wdzięczna jestem pogodzie, że mi tak dopomaga! :D

-- 25 kwi 2012, o 12:07 --

A w moich poziomkach na parapecie wyrosły grzyby, wyglądające jak muminkowe hatifnaty!
Każdy ma jakiegoś grzyba :;230 nie będę gorsza od Stokroty!! ;:65
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu są oglądacze-podglądacze, są i czytelnicy w Twoim wątku ;:108 Bądź spokojna. Czasem tylko komentarz stosowny nie przychodzi do głowy :) Ale żeby było miło, napiszę - ciekawie u Ciebie :!:
Ze zdjęć - drzewa i chmury odbijające się w wodzie - pierwsza klasa!
I bogactwo języka - uklony niskie 8-)
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p

Post »

Jacku, dziękuję za wsparcie. Potrzebne.
Troszkę podupadam na duchu, nie jestem dobra w oczekiwaniu na cuda. Wszędzie już podziwiam kwitnące kępy, a u nas w tym roku wszystko spóźnione, teraz to już pewne, bo w ubiegłym roku właśnie 26go przyjechałam kwietnia i wszystko już było w kwiatach! Czeremchy pachniały, tulipany krzyczały kolorami, jak to wytrzymać, no przecież nie obsadzę całego hektara bratkami!! ;:145 och...
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu cóż trzeba więcej jak są kaczeńce......uwielbiam je , to prawdziwe złociste słoneczka . Ukochane kwiaty mojej mamy :D
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p

Post »

No to Wam jeszcze powiem, jakie mam plany na najbliższe dni, gdyż ponieważ iż dziś już na pewno na łące nie zrobię nic. Po pierwsze: będę konsekwentnie drążyć temat szkółki Ropuchowej, do której Tatowy ostatnio chciał, a nie wybrał się. Jest tam jeszcze kilka rzeczy do wyciągnięcia :D
A ponieważ mój portfel tegomiesięczny jest już niezupełnie pełny, a raczej zupełnie niepełny, postanowiłam oddać się całkowicie tworzeniu grządki kapuścianej, która - w przeciwieństwie do słynnego już "warzywnika" - ma być skończoną pięknością! Całość inwestycji nie przekroczy 10 pe-el-en, gdyż nie zamierzam zostać kapuścianym potentatem, a jedynie pokrzepić się myślą, że będę mieć swoją własną kapuścianą głowę na sezon jesienny, kiedy to wysyp grzybów, co o kapustę aż się proszą. Postanowiłam w tym roku spróbować sił z kiszeniem.

Umówiłam się z Panią z bazarku na piątek na sadzonki melisowe, bo wczoraj "wyjszły" już. Mam nadzieję, że Księżyc przymknie jedno oko, że są one kwiatowe a nie liściowe :;230 i będą rosły jak dzikie, bo melisa to konieczność przy moim koszmarnym charakterze:)

Mieli piękne majeranki, będą więc i one. Chcę też zasiać kolendrę, którą uwielbiam latem świeżą i pachnącą w sałatkach a całość uzupełnię nasturcjami, których nie mam w pakiecie i nadal nie wiem, dlaczego.

I nie będzie śmiechów! Bedzie piknie!

-- 25 kwi 2012, o 13:40 --

Agnesiu, w takim razie dopisuję teraz dedykację dla Twojej Mamy, absolutnie jej się nie dziwię! W ubiegłym roku wybraliśmy się na wycieczkę rowerową wokół Babiej Góry i tam to dopiero był kaczeńcowy festiwal! W jednym miejscu miałam wręcz wrażenie, że to jest jakaś plantacja - równiusieńkie pole, na którym nie rosło nic oprócz nich i na dodatek kwitły spektakularnie!! Mimo że padał deszcz cały czas, bałam się, że zdjęcie będzie prześwietlone :wink: Cudo...
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 16:47

Post »

Jejku, ile znowu mam czytania. Staram się trzymać rękę na pulsie... a Ty piszesz, piszesz i piszesz ;:oj . Ja rodzinę przez Ciebie zaniedbam :;230
Namiotowa ekstra, no i to podlewanie nawet Ci wyszło artystycznie :D.
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p

Post »

Ja się po prostu nie mogę opanować, Stokroteczku :;230 Próbowałam, ale to na nic. Po przerwie produkuję jeszcze więcej ;:oj
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p

Post »

A to najnowsze odkrycie nadrzeczne: piżmaczek wiosenny. Nareszcie wiem, jak toto się nazywa :D

Obrazek
Awatar użytkownika
Marysiek
100p
100p
Od: 15 sie 2011, o 18:02

Post »

Ale mi się podoba twoja nowa rabatka na Namiotowej- uwielbiam roślinki rosnące pod drzewami... ;:65 czytać dalej :wink:
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Nie mam dzisiaj nic ciekawego do powiedzenia ale wpadłam popatrzeć i poczytać ;:3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ania szatkująca głowy kapusty już to widzę. Tylko podsyp im gnojku, bo one są żarłoki, inaczej malutkie główki porosną i w szatkownicę nie trafisz. A piżmaczek wiosenny z bułeczką tartą na masełku hy?

A ogóreczki siejesz też ukisić można, a utarte na zupkę na zimę do słoiczków. Buraczki?
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piżmaczek, jak pieszczotliwie. Zupełnie jak te wszystkie owocówki jabłkóweczki i tym podobne. NIgdy nie słyszałam o takim kwiatku.
Uprawa ziółek bardzo mi się podoba, zawsze jest pod ręką coś świeżego i aromatycznego, co można dorzucić do potraw. Też mam kilka, potem suszę i mamy na całą zimę. :)
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Wandziu, dobre ziółko nie jest złe.. :wink: :uszy
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 16:47

Post »

A ten piżmaczek, to jakaś rodzina z piżmakiem? :;230 :;230 :;230
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p

Post »

Wandziu, ja myślałam, że to zawilce, z których opadły płatki... No ale nie widziałam, żeby kwitły (w końcu jestem tam codziennie), a zresztą nad rzeką to dziwne by było... W końcu sprawdziłam - i wiem :D

Stokroteczko, nazwa faktycznie od tego, że pachnie piżmem :shock: Nie wiem, nie sprawdziłam, ale nadrobię. Jutro.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”