Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.5

Post »

Co tam ogród na rozstajach.
Ja wolę twój ogródek.
I też czekam na zdobycze, ciekawe co nowego przytargałaś.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mimo wszystko wolę kolorowe bratki a szczególnie bratki samosiejki. :wink:
Takie czarne wyglądają dziwnie.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Izo a skąd przywiało tego bratka ? faktycznie niespotykany kolorek sie trafił.
Na Niecierpka uważaj bo ja się czaję na sadzonkę ... :;230
Przez kilka lat miałam tą odmianę - cudne maleńkie różyczki intensywnie wybarwione na tle zieleni wyglądały prześlicznie. Od tamtej pory nie spotkałam i nie mam żadnego. Rosły u mnie w doniczkach jak i w gruncie. W okresie wielkich upałów na chwilkę zmniejszała się intensywność kwitnienia ale potem nadrabiały i tak było do końca .
Przez cały sezon robiłam sadzonki bo takie było zapotrzebowanie.

Obrazek
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Izo co to za ogród na rozstajach - do zwiedzania?
A miałaś się odezwać jak będziesz w Trójmieście :?
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Czarne rośliny może nietypowe, ale mnie nie kręcą, wolę czerwone i niebieskie oraz w innych kolorach :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
ElzbietaaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2008, o 14:57

Post »

Wydaje mi się, że w kompozycjach florystycznych czarne kwiaty były by ciekawym elementem
ale w ogrodzie czerń kojarzy się raczej z chorobą grzybową :roll:
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Izuniu, przepiękna kolekcja liliowców!!
U mnie Omoshiro kosztuje 17 zł, więc 50 to cena mocno przesadzona :shock: :shock:
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Bratki w koloze czarnym to niesamowita ciekawostka. Czy naprawdę są w realu czarne? KIedyś kupiłam czarne tulipany, lecz w zeczywistości były bardzo ciemno bordowe, ale czysto czarnego kwaitu nie widziałąm nigdy. Trochę smutne są, ale gdyby rosły razem z białymi lub z jakimś innym kolorem, byłoby interesjąco.
Jeśli chodzi o liliowce, to dziękuję za rozpoznanie u mnie pomyłki. Summer Wine faktycznie jest zupełnie inny niż pokazany przeze mnie. Musiało nastąpić jakieś przekłamanie na linii producent i końcowy odbiorca.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

u nas Osmohiro po 28 zł, latem zawsze powojniki u nas są droższe bo tak 16-18 zł, Monika ma rację 50 zł to przesada.

Wandziu ja powiem mam tulipany niby czarne ale to są bardzo ciemny granat, wygląda jak aksamitna czerń - może znajdę fotkę to wkleję - jest piękny ale nie pamiętam w tej chwili nazwy.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Dziękuję wszystkim za tak liczne odwiedziny :!: Bardzo mi miło, że zaglądacie ;:108
Niestety Agusiu nie miałam ze sobą aparatu - wyszłam tylko na krótki spacer przewietrzyć psa :wink: Te surfinie wyglądały jednak tak interesująco ( szczególnie te z dodatkiem żółci), że jeśli kiedyś spotkam je w sprzedaży to kupię sobie. Niestety u mnie na rynku był w tym roku bardzo mizerny wybór surfinii. A widziałam na Forum jakie fajne nowe odmiany dziewczyny pokupowały.
Witaj Ula - nowy gościu! Dziękuję za miłe słowa! Jeśli spodobało Ci się u mnie to zapraszam do częstszych wizyt.
Małgosiu - róże okrywowe to dobry pomysł. Ja na razie nie wiem gdzie bym je mogła posadzić, ale coś wymyślę.
Grażynko - wielkie dzięki! Miło się czyta takie słowa :oops: Muszę jednak obiektywnie stwierdzić, że tam jest naprawdę pięknie i każdy znajdzie coś ciekawego dla siebie. Jest co podziwiać! Niestety mój aparat ma problem z szerszym planem. Najlepsze wychodzą nim portrety. A zdobycze to chyba dopiero pokażę jak je posadzę. Jak dotąd stoją na balkonie :oops:
Aniu - ja też uwielbiam bratki. Może właśnie dlatego te mi się spodobały. Jak dla mnie ich widok był nie tyle dziwny co zaskakujący.
Krysiu - śliczne były te Twoje niecierpki. wcale się nie dziwię, że miały takie wzięcie. Daj mi wskazówki to chętnie przygotuję dla Ciebie sadzonki z moich. Co do bratków to nie mam pojęcia skąd je wytrzasnęli. Chciałam spytać właściciela ogrodu, ale zapomniałam. Było tak wielu zwiedzających, że nie mógł mi poświęcić zbyt wiele czasu na rozmowę.
Izo - "Ogród na Rozstajach" to może nie jedyny, ale na pewno pierwszy prywatny ogród udostępniony do zwiedzania. Ma prawie hektar i ponad 2 tys. roślin. Znajduje się koło Buska Zdrój w woj.świętokrzyskim. Do Gdańska wygnały mnie sprawy rodzinne i nie miałam czasu i głowy na nic innego. Nawet do Marysi nie dzwoniłam choć byłam koło Jej bloku. Kiedyś wybiorę się specjalnie do Ciebie - daję słowo!
Ewuniu - i to jest piękne, że nie wszystko i wszystkim się podoba. A niebieski kolor też lubię - nie tylko w ogrodzie :wink:
Elżbieto - odpukać - mimo tylu deszczy żadnych chorób grzybowych nie zauważyłam na działce.
Dziękuję Monia! Nowe nabytki liliowcowe jeszcze są przed kwitnieniem. Za taką cenę to jestem nadal bardzo chętna na tego powojnika - jeśli trafisz.
Wando - ten Summer Wine zwrócił moją uwagę, bo sama na niego poluję :wink: Kupiłam go już 2 razy i za każdym okazywał się czym innym :evil: Pomyłki zdarzają się wszędzie - nawet najlepszym sprzedawcom. Bratki są czarne i tylko środeczki mają fioletowo-żółte. Gdyby kolor czarny miały duże, ciężkie kwiaty to pewnie przytłaczałyby. Bratki są drobne, więc efekt wizualny jest ciekawszy.
Taro - dziękuję za potwierdzenie, że nie warto było wydawać tyle kasy. Też miałam kiedyś takie ciemne tulipany, ale nie wiem co się z nimi stało :roll:
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Kilka zdjęć z mojej zarośniętej działki ( nie wiem kiedy uda mi się wypielić te chwaściory :evil: )
Obrazek, Obrazek, Obrazek, Obrazek
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Izuś, o jakich chwaściorach mówisz? Wcale ich nie widać na Twoich zdjęciach ;:108 a działka jak zwykle uroczo się prezentuje.
Masz już wiele odmian liliowców i piękne lelije. Mnie ten kolor czarny w ogrodzie też jakoś nie ciągnie. Choć zastanawiałam się
długo tej wiosny nad tymi surfiniami czarnymi z żółtymi paskami bo to taka nowość i w sumie kupiłam takie weselsze różowe
bo to może i mniej nowość ale mniej smutno wygladają. Te czarne trzeba by mocno rozjaśniać jakimiś cytrynowymi. I do tego z
daleka ich nie widać ;:224
Buziaczki ;:196
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p
Od: 30 kwie 2011, o 11:46

Post »

Izuś - u mnie na rynku tez nie było specjalnego wyboru surfinii, kiedyś dostałam podwójne, a w tym roku były tylko zwykłe :?
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Śliczną masz gaurę.
Moja ledwo przeżyła i ma tylko liście.
Ale dobre i to.
Czekam zatem na fotki.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Też nie wiem, gdzie wspomniane wcześniej chwaściory :D Gaurę przestałam kupować, bo jednoroczna. Może po przerwie skuszę się za rok czy dwa.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”