Storczyki Katarzynki cz.II

Zablokowany
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Storczyki Katarzynki cz.II

Post »

Mam takie skojarzenie jak Marysia, że taki potarmoszony :lol: , ale wcale nie ujmuje mu to uroku, wręcz przeciwnie :D
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

Tak Cudak na całego ale dla tego mnie ujął swym dziwacznym wyglądem :D Przecież wtedy byłam w postanowieniu że już nie kupię żadnego storczyka i postanowienie wzięli diabli ;:224 Ale za to mam pięknego Cudaka i stado mini miniaturek i miniaturki i jeszcze kilka innych :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
Henrykbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2010, o 13:07

Post »

Kasiu,a czy ten Cudaczek nie zapatrzył Ci się gdzieś w dziką różę?Jakiś taki podobny. ;:112
Pozdrawiam,Henryk

Moje Storczyki
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cuakiem też się zachwycam, bo lubię takie "inne" storczyki. O dziwnych kształtach i...piegach... ;)

Niech Ci zdrowo rośnie masdevallia ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
sama
500p
500p
Od: 28 lut 2011, o 15:10

Post »

Ale słodki ten dziwaczek :D
Super prezent :D A ja się nie mogę doczekać 13 tego :wink:
Awatar użytkownika
victorys
200p
200p
Od: 11 lut 2011, o 20:21

Post »

Witaj Kasiu, przebrnęłam przez cały twój wątek i bardzo mi sie spodobało drzewko storczykowe (nawet sobie zdjęcia skopiowałam, żeby pokazac dla swego P. ;:167 ) Naprawdę bardzo efektownie wygląda ta konstrukcja ;:138 Zdradź tajemnicę skąd dorwałaś taki fajny pieniek :wink:
Kilka stron później natknełam sie na foliaczek :wink: I pomyślałam sobie:" o, jak fajnie, ktoś wpadł na taki sam pomysł zwiększania wilgotności storczykom jak ja" ;:224 Ale jak przeczytałam, że pomysł podpatrzyłaś u mnie, to aż mi sie milo zrobiło, naprawdę. Cieszę się, że mój pomysł komuś się przydał. Życzę ci, aby nowi lokatorzy foliaczka szybko wracali do zdrowia i wypuszczali, korzonki, listki, pędziki i co nie tylko :uszy
Pozdrawiam, Wiktoria
Uśmiechami malowane twarze ludzi - to lubię! Pogoda ducha to moja droga, na pewno się nie zgubię!
Tak się wszystko zaczęło...
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2009, o 23:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu piękny ten cudaczek. ;:138
Chyba mam bliźniaka. Mój kwitnie od lutego nieprzerwanie. :D
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Monia ja też już nie mogę się doczekać 13 :wink:

Wiktorio miło mi że zajrzałaś do mnie i moich storczyków .Tak ,tak foliaczek podpatrzony u Ciebie i jak na razie świetnie się sprawdza :D
Co do pniaka to taka historia - znalazłam go w piwnicy w bloku w którym pracuję .Ktoś go wystawił i tak sobie stał i stał i chyba czekał na mnie . Po paru tygodniach tego czekania na mnie :wink: wzięłam go do domu i u mnie czekał na swój dzień ( wiedziałam że będzie kiedyś robił za drzewko ) Potem wyciągnęłam męża na wystawę i proszę akurat była ekspozycja storczyki na drzewie ;:224 Mężusiowi się spodobało ,obiecał i po jakimś czasie zrobił i mam :D
Joane wiesz jakaś rodzina to na pewno :D mój też od marca kwitnie
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Wiecie po ogólnych oględzinach znalazłam
Moja ogromna "miniaturka" :;230 ma nowy pęd :D dwa na których już niema kwiatów jeszcze trzymam ale cały czas się zastanawiam czyby ich nie obciąć bo coś się migają od przedłużenia :roll:
Obrazek Obrazek Obrazektu do porównania OGROMNA prawda
Moje dendrobium szaleją ale w keiki a najbardziej białe to jest dopiero płodna roślina ma już chyba z 6 z czego 2 pojechały w świat :D
Obrazektu doskonale widać keiki
Całusek cały czas jeszcze kwitnie :D
Obrazeka takie coś znalazłam dzisiaj w keieczce białego :shock: to chyba pedzik :tan
Krówka- Krzyżak przedłuża pęd
Obrazek
Moja catlleya uparciuch ,stojąc pod foliaczkiem wypuścił takie coś ,ale czy to korzonek ?
Obrazek
tak wygląda w całości Obrazekjestem dla niej w podziwie że tyle czasu bez korzeni i żyje
Walentynka ma już drugi nowy listek ,ZDROWY
Obrazek
I tu mam do was pytanie jak myślicie obciąć te stare liście z plamami czy jeszcze poczekać aż te nowe listki urosną ? Na tych starych niema więcej nowych plam jakby się zatrzymały tylko ta "rosa" kropelki pod liściem cały czas są ,może też w mniejszej ilości ale jednak .

Skarlet pięknie rozkwitła i co mnie cieszy pachnie
Obrazek
Awatar użytkownika
Anno
500p
500p
Od: 24 paź 2010, o 20:50
Kontakt:

Post »

Skarlet jest cudowna ;:167
Only a few find the way, some don't recognize it when they do. Some don't ever want to
Moje storczyki
Mój Garnek
Awatar użytkownika
myrtille1986
1000p
1000p
Od: 23 mar 2010, o 08:49

Post »

Ja bym keiczka jeszcze troszkę go potrzymała na mamusi.Ale mamusia pięknie kwitnie ;:138
A ile masz pędów kwiatowych!Super ;:138
Pozdrawiam Jagoda :-)
--> Spis moich wątków
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Kasiu kilka dni nic nie pisałam :oops: ale zaglądam i podziwiam cały czas twoje drzewko ;:180 a teraz jeszcze ta mini szklarenka i tyle pędzików, keików,nowych listków ;:138 . Najbardziej jednak podziwiam cudaczka :uszy uwielbiam takie nietypowe peroliki ;:108
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
marwes
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2010, o 09:50

Post »

Witam serdecznie wypoczętą forumowiczkę. ;:196
Kasiu cudak bajeczny ,taki ? słodziaśny? w swych kolorach i szkoda że traci już swe kwiaty.
Gratuluję nowości, już podejrzałem sobie jak ta masdevallia zakwitnie i życzę aby było to jak najszybciej, na pewno ten charakterystyczny amarant Cię zachwyci.Super prezencik :!:
Kasiu czyżbyś podlewała ;:136 , że dendrobia tak szaleją :;230 , a może powodem jest że trzymasz je oba razem i tyle mają dzieciaczków , przecież imię?Całusek ? zobowiązuje?? i ta przepiękna barwa kwiatu :;230 .
Kasiu ja bym nie obcinał jeszcze , u mnie jedna hybryda Phalaenopsis z takimi dwoma liśćmi żyje sobie już 2 lata i wznawia kwitnienia ,nic złego się z nią nie dzieje. Choć z początku miał swoją kwarantannę , a sprawa tych kropelek na spodniej stronie liścia to nie czasem zjawisko ?gutacji?.
Scarlet ? cóż za imię, zaraz kojarzy misię z piękną bohaterką filmu no i sam storczyk swym pięknem widocznie zasłużył sobie na to :!: .
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Aniu dziękuję
Jagódko to w takim razie jeszcze trochę u mnie zabawi keieczek ale ogólnie już jest twój .Niestety pędów kwiatowych na 3 dendrobiach(ciemny ,jasno różowy i biały)mam tylko ten który kwitnie i ten maleńki na keice .Rozbrykały się w produkcję dzieciaczków ,może tak się dzieje jak zauważył Marek ponieważ rosną w wspólnej doniczce :wink:
Ewuniu Cudaczek też wpadł mi w oko jak go zobaczyłam wiedziałam że bez niego nie wyjdę :D
Foliaczek na prawdę czyni cuda .Aniołek ma już drugi listek ,Skrzat pięknie obrasta w korzonki i listki ,o upartej catlley nie wspomnę wreszcie coś zaczyna się dziać
Adam wiesz jaką radość sprawił mi ten maluch tym pędzikiem dorosły storczyk nie chce już kwitnąć,choć wcale się nie dziwię, pewnie niema siły przy takiej gromadce :;230
Mareczku dziękuję za podpowiedź odnośnie listków z plamkami ,to czekam .
Też oglądałam w internecie jak kwitnie masdev. piękne ma kwiatki jeśli udałoby mi się doprowadzić do kwitnienia to będę najszczęśliwsza na świecie .
Dendrobium mam 3 w doniczce a zaczęły tak się "kocić" jak przestawiłam je na parapet wschodni i zraszam je codziennie może to to :roll:
Skarlet to imię dla mojego storczyka wybrała Marysia( Uni 57) jest chrzestną :wink: ale trafnie .
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Wreszcie Pokazałaś coś ze swoich parapetów...

Dendrobia widać u Ciebie czują się świetnie. Piękne, dorodne... na keiki na pewno jest pędzik ;:138

Gratuluję pędzika na miniaturce, ja przycięłam nad trzecim oczkiem pędzik i będę mieć odbicie z oczka. Może tak Zrób...

A katlejka puszcza.... nową psb, będzie żyć ;)
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”