A z mężem to nie na darmo przysłowia mówią że przez żołądek do serca
Storczyki Venus
- marwes
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 lip 2010, o 09:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Storczyki Venus
Julitko mnie taki widok Phalaenopsis violacea var. coerulea od razu by zniewolił i rzucił na kolana , przepiękne lico i nawet nie musi się malować ani perfumować.
Mireczku dziękuje za pochwały
Twoja kolekcja na pewno zacznie się powiększać tak było i ze mną a forum ułatwia podejmowanie decyzji co do przytargania kolejnego egzemplarza

Dorotko co prawda moja jest inaczej wybarwiona, ale najważniejsze, że kwitnie i cieszy swoim widokiem
Marku dziękuję za pochwały Violka już się czerwieni. Jeśli chodzi o to przysłowie to zgadzam się z nim, ale jak widać mój M lepiej robi zdjęcia a ja gotuje

Dorotko co prawda moja jest inaczej wybarwiona, ale najważniejsze, że kwitnie i cieszy swoim widokiem
Marku dziękuję za pochwały Violka już się czerwieni. Jeśli chodzi o to przysłowie to zgadzam się z nim, ale jak widać mój M lepiej robi zdjęcia a ja gotuje
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
Jak tak chwalicie moją Szaloną Violkę to wstawię zdjęcie

Dorotko mam nadzieję, że teraz nie za ciemne zdjęcie, ale chyba jest bliższe jej urodzie

Dorotko mam nadzieję, że teraz nie za ciemne zdjęcie, ale chyba jest bliższe jej urodzie
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- Agita

- Od: 5 lis 2008, o 15:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Julitko, oszaleję z zachwytu!
Czy ona jest mniej kapryśna niż bellina, czy nie można na to liczyć..?
Czy ona jest mniej kapryśna niż bellina, czy nie można na to liczyć..?
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Agnieszko jak dla mnie jest mniej kapryśna, niż Bellina mam oby dwie no i większa jeśli chodzi o liście
jak Bellina mi kiedyś zakwitnie równocześnie z Violaceą to porównam
traktuje ją jak hybrydy i bardzo polecam w przyszłości mam zamiar zakupić Phal. Violacea alba - bardzo mi się podoba
jak Bellina mi kiedyś zakwitnie równocześnie z Violaceą to porównam
traktuje ją jak hybrydy i bardzo polecam w przyszłości mam zamiar zakupić Phal. Violacea alba - bardzo mi się podoba
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
-
GrazynaW
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Ona jest po prostu fantastyczna!!
Julitko, violka prześliczna
Zazdroszczę zapaszku, ale już niedługo moja biała księżniczka będzie kwitła
Agnieszko, jeśli Violka Julity rośnie tak samo jak moja biała Violka, to śmiem twierdzić, że jest dużo mnie kapryśna niż bellina. Ta ostatnia u mnie rozrasta się do niesamowitych rozmiarów, wypuszcza pęd z pędem i na razie nic więcej
Agnieszko, jeśli Violka Julity rośnie tak samo jak moja biała Violka, to śmiem twierdzić, że jest dużo mnie kapryśna niż bellina. Ta ostatnia u mnie rozrasta się do niesamowitych rozmiarów, wypuszcza pęd z pędem i na razie nic więcej
Moje storczyki ------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=21813" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Joane

- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Julitko pięknie zakwitła Ci violacea.
Chociaż wszystkie są ładne to wybarwienie Twonej najbardziej mi się podoba.
Chociaż wszystkie są ładne to wybarwienie Twonej najbardziej mi się podoba.
- Anno
- 500p

- Od: 24 paź 2010, o 20:50
- Kontakt:
Cudowna twoja p. violacea
I osłonka pasuje do jej delikatności. Miło widzieć, że chociaż komuś innemu coś się udało 
Only a few find the way, some don't recognize it when they do. Some don't ever want to
Moje storczyki
Mój Garnek
Moje storczyki
Mój Garnek
Grażynko.Nino, Tomku Dziękuję w imieniu Violki
Martusiu a ja Tobie zazdroszczę "Białej Księżniczki"
, jeśli chodzi o Twoją Belline to faktycznie jest ogromna
Joane bardzo dziękuję w imieniu Violacei, jej wybarwienie wprawiło mnie w zachwyt ;:91
Aniu cieszę się, że podoba się Tobie moja Violka. Jednak czasami trzeba liczyć się ze stratami ja też je miałam nie każdy storczyk u mnie dobrze rośnie dlatego też w większości mam phalaenopsisy

Martusiu a ja Tobie zazdroszczę "Białej Księżniczki"
Joane bardzo dziękuję w imieniu Violacei, jej wybarwienie wprawiło mnie w zachwyt ;:91
Aniu cieszę się, że podoba się Tobie moja Violka. Jednak czasami trzeba liczyć się ze stratami ja też je miałam nie każdy storczyk u mnie dobrze rośnie dlatego też w większości mam phalaenopsisy
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
Od dziś mam w domu nowego Gościa dzięki uprzejmości Martusi-Nesunii a jest nim Cudna Masdevallia
zdjęcia wstawię jutro albo w następnym tygodniu ponieważ rano wyjeżdżam
Muszę też wstawić zdjęcia Dendrobium Nobile ponieważ zakwitło na co w ogóle nie liczyłam, niespodziankę zrobił mi mój bordowy woskowy phal. ponieważ nie przekwitł jeszcze a wypuścił już nowy pęd
Kolejną niespodziankę zrobiła mi biała miniaturka po przekwitnięciu pędu, wypuściła basal keiki, które dość szybko rośnie
Mam nadzieję, że poczekacie na fotorelację
Muszę też wstawić zdjęcia Dendrobium Nobile ponieważ zakwitło na co w ogóle nie liczyłam, niespodziankę zrobił mi mój bordowy woskowy phal. ponieważ nie przekwitł jeszcze a wypuścił już nowy pęd
Kolejną niespodziankę zrobiła mi biała miniaturka po przekwitnięciu pędu, wypuściła basal keiki, które dość szybko rośnie
Mam nadzieję, że poczekacie na fotorelację
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- Agita

Pewnie, że poczekamy, nie mamy wyjścia 
Dzięki, dziewczyny, za odpowiedź. Chyba chcę violkę...
A jak to jest z tym wybarwieniem- nigdy nie wiadomo jaka wyjdzie? Muszę poszperać na jej temat...
Julitko, napisz mi jeszcze proszę jak duzą ją kupiłaś (i ew. gdzie) i ile czekałaś na kwitnienie?
Dzięki, dziewczyny, za odpowiedź. Chyba chcę violkę...
Julitko, napisz mi jeszcze proszę jak duzą ją kupiłaś (i ew. gdzie) i ile czekałaś na kwitnienie?
Pozdrawiam, Agnieszka
Agnieszko Violacea została zakupiona w lutym na wystawie w Warszawie przez Dorotkę w OG jest to dorosła roślina dość dużych rozmiarów
, ale muszę ją zmierzyć.
Jeśli chodzi o wybarwienie to ma różne i pewno zależy od wielu czynników, jak będziesz miała czas to poczytaj moja ma inne wybarwienie niż Dorotki i Kasi.
Przed zakupem też się zastanawiałam po trudnościach jakie miałam z Belliną nie byłam pewna czy sobie poradzę,ale chyba jej dobrze u mnie i ładnie rośnie i kwitnie
szkoda, że miejsca mam już tak mało

Jeśli chodzi o wybarwienie to ma różne i pewno zależy od wielu czynników, jak będziesz miała czas to poczytaj moja ma inne wybarwienie niż Dorotki i Kasi.
Przed zakupem też się zastanawiałam po trudnościach jakie miałam z Belliną nie byłam pewna czy sobie poradzę,ale chyba jej dobrze u mnie i ładnie rośnie i kwitnie
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- Agita

Dzięki wielkie za odpowiedź; fajnie, że taka wdzięczna jest- poczytam o niej na pewno 
Pozdrawiam, Agnieszka