Jutro rozwinie się mój nowy nabytek, czekam z niecierpliwością, może zobaczę podobne cudo.

Pierwszy nie wydaje mi się być Minerwą, bo ma jakby odwrócone kolory tzn moja Minerwa jest bardziej czerwona niż biała.
Tak wygląda moja Rilona, ma pojedyncze płatki i niesamowicie długi pęd kwiatowy, Lady Jane z reguły ma go krótki.
Nikt nie kojarzy co to może być?Nenesa pisze:Drugi niezwykle mi się podoba, gdyż jest właściwie zielony. Z etykietką nie pokrywa się zupełnie więc nawet nie będę pisać co tam było. Może ktoś rozpoznaje?.
Czy moją roślinkę czeka zagłada? Nawet nie pytam o nazwę, bo kwiaty z jednej strony pędu są inne i z drugiej inne. Czy tak słabe genetycznie cebule przeżyją t a k i e kwitnienie (na jednym pędzie jest 7 kwiatów, a rosną jeszcze dwa)? Nie wiem, czy się cieszyć, czy smucićbarbra13 pisze:Mam pytanie: czy pęd kwiatowy hippeastrum w kształcie dwururki to normalne zjawisko? Mój nowy nabytek zaczyna kwitnąć i coś takiego właśnie ma. Kwiat jest biały pełny , niestety, nie mam teraz możliwości wstawić zdjęcia.