Storczyki moni ;)

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p
Od: 21 sty 2009, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Natijko dziekuje :wink:

Moja Cambria wkoncu sie ruszyla ;:11
NL16
Pozdrawiam, Monia ;) --> Dzien bez kawy jest malo ciekawy...
Storczyki moni
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Moniu :)
kawałek czasu mnie nie było u Ciebie :roll:
twoje storczyki jeszcze ładniejsze niż były :lol:
Pozdrawiam i życzę miłego dnia
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Moniko ,piękne te Twoje storczyki ,podziwiam Cię i wszystkich storczykomanów za to że umiecie sprawić że kwitną Wam cały czas pięknie .Ja miałam dużo storczyków ,albo mi nie kwitły albo je uśmierciłam .
Życzę miłego dnia . U mnie dziś paskudnie zimno i deszcz pada
Genia ;:97 ;:168
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Witaj Moniś :D cudne te Twoje skarby :D , kupione za niewielkie pieniądze, a jaką dają radośc swoimi pieknymi kwiatami :D
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p

Post »

Ewuniu, Geniu, Agus dziekuje za odwiedzinki :)
U mnie tez zimno (13 stopni) brrrr...Ciagle pada i tak szaro jak na jesien...
Dzisiaj kapalam moje storczyki, pracy co niemiara...ale wyjezdzam na tydzien wiec przeglad obowiazkowy :D
Zycze Wszystkim odwiedzajacym moj watek milego weekendu ;:2
NL16
Storczyki moni
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

moni;), ja też czytałam o oskubywaniu tych łusek, też tak zrobiłam u 3 storczyków, ale nic to nie dało. Ponieważ jestem dość niecierpliwa i nic się nie działo przez kilka tygodni to te pędy obcięłam, bo nie lubię łysych tyczek :)
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
kaisog1
500p
500p
Od: 16 cze 2008, o 17:33

Post »

Ja też obskubałam łuski jakiś rok temu i nic.... kompletnie nic się z nich nie wykluło :wink:
Awatar użytkownika
Katehoney
100p
100p
Od: 20 maja 2009, o 17:43

Post »

Ja właśnie to przeczytałam i natychmiast zabrałam się do skubania mojego falka ;:112 Obskubałam, a tam pod każdą łuską maleńki, zieloniutki "rożek" ;:111 I teraz nie wiem co to ;:88
Pozdrawiam- Kaśka
Kaśkowe storczyki
Awatar użytkownika
kaisog1
500p
500p
Od: 16 cze 2008, o 17:33

Post »

Katehoney pisze:Ja właśnie to przeczytałam i natychmiast zabrałam się do skubania mojego falka ;:112 Obskubałam, a tam pod każdą łuską maleńki, zieloniutki "rożek" ;:111 I teraz nie wiem co to ;:88
pod każdą łuską będzie takie zielone... i (ja tak sobie to tłumacze) w tym obskubywaniu chodzi o pobudzenie tych zalążków. Ja jednak mimo obskubania nie zauważyłam żadnych zmian. Może komuś innemu się poszczęści :wink:
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59

Post »

A ja u jednego właśnie obskubałam dwie łuski i z jednej wyrosło rozgałęzienie, które ma teraz długość ok. 5cm :wink:
Tylko nie wiem, czy to jest akurat tego zasługa, bo w tym samym czasie obcięłam mu pędy i w dodatku jeszcze wiosna jest :roll:
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Anusska pisze:A ja u jednego właśnie obskubałam dwie łuski i z jednej wyrosło rozgałęzienie, które ma teraz długość ok. 5cm :wink:
Tylko nie wiem, czy to jest akurat tego zasługa, bo w tym samym czasie obcięłam mu pędy i w dodatku jeszcze wiosna jest :roll:
ja w tej samej kwestii, ja nie skubałam a wyrosło odgałęzienie i co teraz? :roll:
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59

Post »

No to teraz trzeba czekać aż urośnie, pokażą się pączki, a kwiatuszki się ładnie zaprezentują :lol:
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p

Post »

Witajcie!
Ja akurat sie urlopuje i niemam jak zagladac do kompa :roll:
Ja dodatkowo zamglawialam prawie codziennie normalna woda a pozniej dostalam mgielke do storczykow od Agatki i wlasnie tym.
Niektore tez nic nie ruszyly. Podejrzewam, ze te zalazki byly za male jeszcze. Mysle, ze jak te luski sa nabrzniale to mozna smialo obskubywac bo dostaja "powera" i rosna jak szalone :D
NL16
Storczyki moni
Awatar użytkownika
Limona
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 01:54

Post »

Moni;), fajnie tu u Ciebie, cieplutko, klimatycznie i nade wszystko storczykowo-kolorowo. Przewędrowałam luty, marzec, kwiecień, maj aż do dziś, czterdzieści parę stron (niezła z Ciebie gaduła) to długa wycieczka, odbyłam ją z ogromną przyjemnością. Storczyki masz po prostu zjawiskowe.
A z tego, uśmiałam się do łez :;230 :;230 :;230
moni;) pisze:Oto moj nowy nabytek :wink: Bialy Phalaenopsis, ktory dwa dni "chowal sie" przed moim M w szafie....znowu zlamalam slowo o niekupowaniu storczykow przez jakis czas :oops: :roll: :D Normalnie przeciez nic sie nie stalo ale wolalam uniknac spiecia :lol: A na oknie wtopil sie w tlum :D i na razie jest OK.
Jest ladny ma duze kwiaty, tyle, ze kupilam go już ostatniego ze zmarszczonymi pakami :( Ale poki co kwitnie...
Obrazek
Ja ostatnio też przemycałam storczyki. Zwykle jestem w domu pierwsza przed mężem a tu masz, akurat stało się na odwrót kiedy to w dłoniach dzierżyłam dwie sztuki. Zdecydowałam, że zostawię je u moich sąsiadek-studentek i ululam mężusia do snu a potem przyniosę, postawię na parapecie a tam już wtopią się z resztą i po sprawie. Nie to, że mąż mi zabrania kupowania ale pewnie strzelił by focha i powiedział, że już mi kompletnie odbiło - taki się trochę ostatnio drażliwy zrobił - czyżby zazdrosny? o kwiatki?
Miłego urlopowania :heja :heja :heja i dużo ;:3 ;:3 ;:3 bo nas tu pogoda nie rozpieszcza ;:47

P.S. Ładnie to tak dokuczać storczykom i łuski im skubać? Nie wpadłam jeszcze na taki pomysł, mam mieszane uczucia czy oby takie praktyki coś pomagają ale zwiążcie mi łapki bo pewnie się pokuszę żeby to sprawdzić.
Pozdrawiam serdecznie
Justyna
Moje STORCZYKI
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witaj Moniko :D .
Kochana , informuję , żę paczusia doszła i maluśka promenusia siedzi obłoźona polową tego spagnum , perlitem , korą i włóknem :lol: . Resztę spagnum wykorzystałem domikroskopijnych epi. :lol: . Trza podobne orchidarim wytrzasnąć jak Twoje... :lol: .
Ale sie ucieszyłem jak przyszedłem ze szkoły :D .

Dziękuję i bardzo sie cieszę ! ;:1
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”