Przydomowy ogród emerytki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Przydomowy ogród emerytki

Post »

Halinko ;:196 ,
Ja wciąż czekam na pierwszego tulipanka. ;:65
Chyba już nie będę sadziła starych cebul, bardzo dużo z nich powychodziło tylko liści, kwiatków nie widać. ;:145
Miłego tygodnia ;:3 :wit
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06

Post »

Witajcie :wit :wit

Alu słoneczko troszkę się pokazało i kilka dni można powiedzieć, że wreszcie przyszła wiosna ;:138 Roślinki ruszyły, ale cóż z tego jak znowu mróz je załatwi ;:223
Pozdrawiam cieplutko i życzę Ci, aby ten mróz nie dotarł ;:3 ;:196

Obrazek

Obrazek

Lucynko z sasankami mam to samo, one mnie nie lubią, ;:145 ale ja jestem uparta i ciągle kupuję, że któraś w końcu mnie polubi ;:306
Pozdrawiam cieplutko i życzę tylko ;:3 ;:196

Moja z ubiegłych lat:
Obrazek

Troszkę słońca i nowe się otwierają:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Marysiu to prawda, że tegoroczna wiosna nas zawiodła ;:oj Tylko śnieg,mróz i deszcz, a słoneczko na wagę złota.
Dlatego też kupiłam nowy karmnik , może bardziej się przyda zamiast kwiatka, który zaraz zmarznie :wink:
Pozdrawiam kochana cieplutko i głowa do góry, może będzie lepiej ;:3 ;:196

Mój nowy domek dla ptaszków

Obrazek

Żonkile zaczynają kwitnąć,ale dzisiaj w nocy mróz je popieści

Obrazek

Obrazek

Krysiu W tym sezonie jakaś dziwna sytuacja. Mam trochę starych tulipanów i one nawet mają pąki, a nowo zasadzone w większości same liście ;:223 Może są to jakieś późniejsze odmiany i jeszcze coś wyjdzie :wink:
Pozdrawiam gorąco i miłego dnia ;:3 ;:168

Psi ząb

Obrazek

Obrazek

Miodunki jeszcze troszkę

Obrazek

Hosty wystawiają nosy
Obrazek

Obrazek

Brunnery też się zbierają

Obrazek

To nie wiem co to jest?
Obrazek

Kilka domów dalej kwitnie takie cudo

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Halina
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Halinko bez paniki!
Rośliny nam się zachartowały tej wiosny więc żadne -1 im nie groźne.U mnie tulipany też nie miały paków a po ostatniej puchowej pierzynce zawiązały się!Jakie spore hosty masz no i serduszka ładnie wystartowała...sasanki,pierwiosnki też urocze!
Miłego dnia! ;:196

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Halinko, sasanki przepiękne ;:167 , trzymam kciuki, żeby zostały w Twoim ogrodzie, każdej wiosny przybierając na masie. ;:215 ;:63
Ogród się rozkręca wiosennie, pierwiosnki, narcyzy kwitną, a niedługo i reszta otworzy pąki :tan To co nie wiesz, też rozkwitnie, to serduszka piękne ;:333
Taka ładna stołówka jeszcze się przyda, bo ptaki nadal chętnie korzystają z pomocy ;:oj
Oby prognozowane ochłodzenie szybko minęło i już tylko ciepełko nam zagościło na stałe. ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Halinko mimo braku pogody rośliny u Ciebie dają sobie radę i startują ;:oj
Sasanka ta bladoróżowa no cudowna ;:167 Jeszcze rośnie w donicy? Życzę Tobie, aby one nie zanikały.Dzisiaj jedna pani mi powiedziała jak kupowałam sasankę Rubra, że jak dana sasanka ginie to następną spróbować posadzić w innym miejscu ;:108
Magnolia biała daje po oczach, ale dom jaki klimatyczny :)

Słonka i zdrowia :)
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Niestety z gryzoniami ciężko walczyć ;:222 . Szkoda tych moich tulipanów no ale nic nie poradzę . Sposobem na obfite wiosenne kwitnienia jest sadzenie bylin wcześnie kwitnących ;:138 . U Ciebie mnogość pierwiosnków, sasanek i innych ;:215 . Sąsiedzka magnolia powala wielkością i ilością kwiatów ;:oj . Dzisiaj byłam w trasie i widziałam sporo pięknych okazów ;:108 . Jednak z reguły to dość spore drzewa i potrzebują przestrzeni. Pozdrawiam serdecznie :wit .
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nowe sasanki są prześliczne, niejeden by się na takie pokusił :tan U mnie rośnie jedna od lat i ciągle jest takiej samej wielkości. Ponowię prośbę Dorotki o adres szkółki, w której je kupiłaś ;:180 ew. na priv.
Takiej kępy serduszki mogę tylko pozazdrościć, nie mogę jej przekonać, żeby u mnie pozostała i nie będę już próbować. Tak po prostu jest, że u jednych rośnie bez przeszkód, a u innych za nic nie chce. Do takiego karmnika ;:oj ptaki będą się zlatywać drzwiami i oknami, będziesz musiała ciągle dosypywać ziarenek, coby milusińskim nie zabrakło jedzonka.
Czy ten psiząb https://images85.fotosik.pl/889/a46a9c9fc7c0327b.jpg kiedykolwiek u Ciebie zakwitł? Mam taki sam i jeszcze nigdy nie doczekałam się kwiatów ;:185
Wiosny już nic nie zatrzyma, może się tylko odrobinę opóźniać, co oczywiście wkurza ;:108
Pozdrawiam cieplutko ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Halinko, bardzo pomysłowy domek dla ptaszków, bo - o ile dobrze widzę - składa się z dwóch pomieszczeń, tj. z sypialni i stołówki, czyli całoroczny. ;:215
Masz naprawdę ładne sasanki. ;:138 Moja zaginiona odnalazła się. Nie tylko wygrzebała się spod ziemi, ale nawet zaskoczyła mnie kwiatkami. ;:333

Pogoda znowu nam przeszkadza, ale już przyzwyczajeni do jej kaprysów przeczekamy i ten niedobry czas.
Trzymaj się zdrowo. ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Halinko dokupujesz sasanki, bo są cudne i tak wcześnie kwitną. Różowa urocza. ;:oj U mnie przez kilka lat było dużo, a teraz też mnie mniej lubią, :roll: coraz ich mniej.
Żonkile śliczne, może jednak nie będzie dużych spadków temperatury i nasze rabaty nadal będą cieszyć kolorami. ;:108
Karmnik piękny, klimatyczny. Ptaki na pewno będą go oblegać zimą. ;:215
Życzę dużo zdrowia i ciepła na prace ogrodowe. ;:168
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Halinko ależ pięknie u Ciebie wiosna na całego i mnie dopiero pojedyncze kwiatuszki zaczynają kwitnąć. Pozdrawiam życzę zdrówka i słoneczka ;:167
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Powoli odrabiam zaniedbania to cudnie kwitnące drzewko to chyba mirabelka one wcześniej kwitną. Sasanki cudne szczególnie różowa taka delikatna .Trawnik też ukwiecony nawet taki malusi kwiatek w tym czasie jest uroczy.Zdróweczka Halinko ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Trudno, może w przyszłym roku przypomnę sobie o heliotropie wcześniej...
Przepięknie kwitną ci wiosenne kwiatuchy, a już pierwiosnki po prostu bajka ;:173
Jeśli chodzi o hiacynty, to pozwól, że podzielę się swoim doświadczeniem. Faktycznie po posadzeniu z roku na rok kwitły słabiej, ale zaczęłam je dokarmiać nawozami i teraz wyglądają całkiem przyzwoicie :wink: Zaczęły się nawet rozmnażać.
Sasanki cudne ;:173 Uwielbiam je wszystkie, ale takiej bladziutkiej różowej jeszcze nie widziałam.
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28

Post »

Halinko, Twoje sasanki są urocze ;:167
Próbowałam rozszyfrować, co za tajemniczą roślinkę o koperkowych listkach pokazałaś. Moja aplikacja "obiektyw Google" podpowiada, że może to być bylica włosowata, ale nie jestem pewna, bo kwiaty ma niepodobne. Może spróbuj zrobić zdjęcie jak się bardziej rozwiną i wstaw w wątku identyfikacyjnym.
Hosty masz już całkiem spore, moja tylko jedna, ze słonecznego stanowiska ma takie duże kly, inne siedzą w ziemi i czekają na lepsze czasy.
Pozdrawiam cieplutko i życzę słońca i zdrówka, bo to najważniejsze ;:196
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06

Post »

Witam Was ten zimny, ale słoneczny poranek :wit

Maryniu u mnie jak podają -1, to jest o trzy,cztery stopnie niżej ;:145 Magnolia, hortensje ogrodowe, hosty z roku na rok przymarzają ;:145 Cieszę się, że twoje tulipany zawiązały pąki, i mam nadzieję, że moje też je zawiążą.

Obrazek

Martuniu dziękuję i przekażę sasankom. Nigdy bym nie pomyślała, że to serduszka i nie bardzo pamiętam skąd się wzięła.
Mam różową, białą i z żółtymi liśćmi, ale nazw oczywiście nie znam.

Obrazek

Aniu dziękuję w imieniu sasanek ;:167 a w doniczki posadziłam z nadziej, że przetrwają dłużej.
Wypróbuję Twojej metody, może uda się utrzymać je dłużej.

Obrazek

Ewelinko bardzo żal Twoich tulipanów, ale wierzę w to, że szybko uporasz się z tym problemem i w następnym sezonie znowu będą cieszyć. Wyobraź sobie, że dopiero w zeszłym sezonie je odkryłam, ale fakt faktem, że kilka lat mnie nie było.
U Was są cudowne okazy, często tam jeździłam i podziwiałam. Najgorsze było to, że jak jechałam w jedną stronę to pięknie kwitły, a wracając były czarne popieszczone przez mróz. Te mają zacisze i jakoś sobie radzą.

Obrazek

Iwonko za pochwałę sasanek i nie tylko. W czwartek poszedł grad i sponiewierał trochę moje kwiatki i Psi ząb też oberwał. Fioletowy jeszcze też nie kwitł i nie wygląda na to, aby miał zamiar, a z serduszką się przypomnij , tylko bliżej lata, ok.

Obrazek

Obrazek

Lucynko dziękuję, że podoba Ci się mój nowy zakup, też się nim cieszę jak małe dziecko ;:306
Cieszę się , że odnalazłaś swoją sasankę, ale chyba jeszcze nie jedna zguba się znajdzie ;:306 Moje też powoli się gramolą,marne to marne,ale wychodzą.

Obrazek

Pozdrawiam Was gorąco i miłego weekendu

Cd. wieczorkiem, przepraszam
Obrazek

Cd. mam chwilkę to dokończę

Soniu sasanki ciągle dokupuję ponieważ jestem w nich zakochana, ale efektu nie widać. Ciągle mam nadzieję, że w końcu się zadomowią Czytałam, że one też się wyradzają i po trzech,czterech latach giną ;:145
Żonkilom przekażę, że zostały pochwalone, ale ja oczekiwałam na znacznie więcej kwiatów, a jest tylko jena kępka, która spełni moje oczekiwania :D Karmnik musiałam kupić, bo bliżej zimy na taki mogę nie trafić, a spodobał mi się bardzo ;:306
Pozdrawiam i życzę dużo zdrówka ;:196

Część lilii już wychodzi
Obrazek

Obrazek

Alu dziękuję ;:167 Staram się jak mogę, ciągle coś dokupuję, ale efekty marne ;:306
Samemu trudno coś zrobić , aby to miało ręce i nogi.
Pozdrawiam gorąco i życzę zdrówka.

Obrazek

Obrazek

Jadziu najważniejsze, że zdrówko wróciło ;:168 , a reszta powoli najdzie na swoje tory ;:306
Miło mi i dziękuję, że sasanki się podobają ;:167 , szkoda tylko, że pogoda im nie sprzyja i tylko marnieją ;:145 Tyle jest stokrotek, że trudno powiedieć, czy to jest trawnik, czy stokrotki w trawniku.
Pozdrawiam gorąco i dużo zdrówka.

Jest szansa, że ta piwonia drzewiasta zakwitnie jednym kwiatkiem

Obrazek

Koperkowe, też dopiero wychylają główki

Obrazek

Małgosiu Heliotropa wysiałam pierwszy raz dzięki naszej Lucynce od której dostałam nasionka i na bieżąco informowało co i kiedy wysiewa. Do tej pory zawsze kupowałam gotowe sadzonki.
Dziękuję za informację w sprawie hiacyntów, na pewno skorzystam.
Miło mi, że sasanki się podobają. Szkoda tylko, że nie mają sprzyjającej pogody, aby mogły się otworzyć, tylko marnieją.
Pozdrawiam i miłego weekendu.

Obrazek

Obrazek

Halinko dziękuję ślicznie, ale Twoje równie są piękne.
Tajemniczą roślinkę Martunia rozszyfrowała i okazało się, że jest to serduszka.Sprawdzałam u wujka Google i to się zgadza.
Pozdrawiam gorąco i udanego weekendu ;:196

Może zakwitnie marnym kwiatkiem?
Obrazek

Teraz tylko mogę fotografować donice i kartony

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Halina
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Moje koperkowe kolejny rok mają tylko po jednym kwiatku a mam pełna i pustą .za to widać już pąka Pink Hawaian i majówki się zbierają powoli .Jednak Halinko to wszystko jakby wymuszone.Dziękuję za życzenia ;:196 Tobie również oddaję ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”