Pod bocianim...... ogród 2015

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod bocianim...... ogród 2015

Post »

Dorotko, pomacham dziś tylko, buziaki zostawię i dobrych dni Ci życzę. ;:196
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ilonko nie poddaję się na razie, choć czasami nie mam sił i zniechęcenie puka do bramy ;:306 . Nie pokazuję nieciekawych miejsc?, ja większości nie pokazuję, bo większość nieciekawa :;230 , stąd te zbliżenia, choć wolę perspektywę. ;:306 . Dobrze, że to proso samo się rozsiewa, nie będę musiała się gimnastykować z sianiem na oknie, super wiadomość bo trawka jest świetna.

Edytko, fajnie że wpadłaś z rewizytą, mam nadzieję, że zostaniesz, choć u mnie mało ciekawostek. Staram się z lepszym lub gorszym skutkiem. Spotkałyśmy się chyba u Marysiu Mufki?.

Miłko ;:306 a myślałam, że chodzi o nasiona. U mnie też w większości cień, kosmosy i w cieniu fajnie sobie radzą, pełnego słońca, przez cały dzień, to chyba nigdzie nie mam, nawet w warzywniaku.

Mariola mogę zebrać nasiona, już wiem kiedy, jeszcze nie , mam nadzieję tylko, że nie przegapię;:306 . Dodaje się ją właśnie do bukietów.

Soniu zachwalał co najładniejsze, a kosmosy chyba królują u mnie :;230 . Budleje cudowne i same pawie oczka je okupują . Dla Ciebie też starczy nasion :wink: , musisz tylko pamiętać, a ja muszę pamiętać żeby zebrać ;:306 . Mam nadzieję, że grzybki dopiszą, a jak nie to nazbieramy inne dary jesieni.

Dorotko ;:196 dziękuję za odwiedziny.

Jutro sporo pracy, dostałam wielką pakę sadzonek od Andowan , nie sadzonek całych karp piwonii i liliowców i irysy.
Aniu wielkie dzięki ;:196 za dary i wielkie serce, już się cieszę i nie mogę się doczekać wiosny.
Będzie też mrówkowa praca przy cebulach, w tym roku nie szalałam, bo z kasą kiepsko na takie wydatki, ale kilka nowych przybędzie :D .

Miłego, słonecznego weekendu życzę, ja na taki liczę. ;:7
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Super to proso włosowate. Kwiatostany wyglądają jak malutkie fontanienki :D Czasem te jednoroczne trawki są ładniejsze niż bylinowe. Na przykład taki dmuszek. Uroczy.
Czytam tu u Ciebie, że to proso ładnie się rozsiewa. Ciekawe, jak reaguje ono na przesadzanie, bo można by zgromadzić w jednym miejscu sporą kępę. Nie sądzisz, że byłoby pięknie?
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu, cieszę się że zajrzałaś. Ja siałam proso na parapecie, potem przesadzałam, dużo nie zakwitło, bo za ciasno wsadziłam, lenia miałam i nie chciało mi się pikować. :wink:
Coś na ząb.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Nie wiem kiedy zbiera się fasolę, ona dalej kwitnie ;:oj
Obrazek Obrazek

Papryka nie daje za wygraną.
Obrazek Obrazek
Czerwona trafiła się Izie :D
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek
w warzywniaku jeszcze trochę zostało
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

DTJ_1 pisze: Nie wiem kiedy zbiera się fasolę, ona dalej kwitnie
Zbiera się kiedy jest ;:306
Ależ długi sezon u Ciebie ;:oj
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Ale masz plony ;:oj No kopara opada ;:306 Jaka dyńka fajna. Moje krzaczki owocowe, poza malinami, uschły na wiór. A ty nawet paprykę masz, choć podobno trudna w uprawie.

Budleje faktycznie kwitły i to w jakich kolorach ;:333
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Andrzeju chodziło mi o groch, jaś czy perłową. Bo mam tego dużo i nie wiem czy już je ciach, czy czekać aż zaschnie?. Fasolka szparagowa w zeszłym tygodniu wyrwana, a szkoda ;:174 .
Sezon warzywny długi to fakt, ja nawet już tam nic nie pielę, a rośnie i kwitnie , tyle mojego, jak moje hortensje nie dały czadu w tym roku ;:306 .

Jolu niestety najpiękniejszy okres budleji przegapiłam z braków sprzętowych :;230 , ale faktycznie wystrzeliły w górę.

To coś dla oka. Jak myślicie co może być, może kosmosy? :;230.

Nie tym razem słoneczniki.
Myślałam, że słoneczniki ozdobne są niskie, a tu proszę trzeba głowę zadzierać :D . Nie ma co narzekać, cieszą oczy , choć większość i tak uschła ( czytaj. miało być więcej ;:306 ), a najwyższym łepki ścięłam i cieszą oko w wazonie. :wink:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Jest też jeden niższy :;230

Obrazek

Skoro o zadzieraniu nosa mowa, to jeszcze świecznica Atropurpurea, jedna dała radę, odżyła i zakwitła, a ten zapach zniewalający...
Obrazek
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Dorotko, no widocznie nie dane nam będzie :cry: Nie możemy zostać do soboty,bo S musi do pracy w piątek. Bez szans na wolne. Ale na kawkę może się uda umówić i przekazać dary ziemi? Zobaczymy, jest jeszcze sporo czasu.
Warzywniak masz idealny. Fasolkę zbieraj jak jest, szkoda jej. Chyba, że nasionka chcesz mieć? :D
Jak kiedyś posadziłam ozdobne słoneczniki, miały ze 2 metry. :lol:
Grzybki i u nas obrodziły, ale moja szefowa kocha je zbierać, więc jestem zwolniona na razie od nich. Dzisiaj musiałam ranigast sobie zaaplikować,takie sobie grzybowe danie na śniadanko serwowałyśmy w pracy. Z boczusiem i śmietanką ;:306
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu to bardzo przykro, może coś się zmieni , jak pisałaś trochę czasu mamy. Ja dziś zupkę grzybową konsumuję, 3 talerze wsunęłam a ranigast brak :oops: , żarłoczna jestem, nic dziwnego tyle czekać na grzybki .

Trochę widoczków .
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekObrazek Obrazek
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Dorotko, widoki ogrodowe niczego sobie. Ogród się zebrał po suszy. ;:333
Brzozy choć z daleka oglądnę. :wink:
Słoneczniki zawsze miałam, te do jedzenia. Chyba pierwszy rok, gdzie ich nie posiałam.
Budleje Ci jeszcze kwitną, czy to co innego zobaczyłam?
Grzybów u mnie brak, choć słuchy chodzą, że są. ;:131
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Jak u Ciebie jeszcze jest zielono.... ;:224
Bociany pewno już dawno odfrunęły, ale wiosną znowu będziemy je wypatrywać razem z tobą.
Pewno w głowie rosną już plany na następny sezon. :uszy :wit
Grażyna.
kogro-linki
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko dziękuję ;:196 . Fajnie , ale po dzisiejszym poranku dotarło do mnie, że zima się niestety zbliża, teraz oczekiwanie na wiosnę.
Brzozy z daleka, tej ze środkowej rabaty nie ma, burza zmusiła do ciachnięcia, szkoda, tak mi łyso i pusto bez niej. Tak to budleje , ładnie się rozrosły, sadzone wiosną na nowej przydomowej rabacie, mają jeszcze dużo pąków, ale nie zdążą chyba rozkwitnąć. ;:196

Grażynko, tak zielono jak wiosną, ;:oj szczególnie trawa daje czadu. Planów jest dużo, w tym roku nic praktycznie nie wykonane, niestety taki miałam przykry sezon. Jedyne co nowego w tym roku się udało to rabata przy domu, teraz tylko ją ulepszyć , powiększyć ;:224 a i staw został napełniony wodą teraz obłożenie, uszczelnienie, obsadzenie. Plany z tego roku przechodzą na przyszły. Na bocianki to sobie poczekamy, mam nadzieję, że zima szybko nam minie. Teraz jeszcze robię rewolucje na rabatach, przesadzam, wywalam, cebule muszę z powrotem wsadzić i powstaje lista wiosenna, tym razem trawy.

Trochę widoków z nad stawu, zdecydowanie brak traw. Obsadzony jest liliowcami, irysami, ale jak nie kwitną, to trochę smutno, trawy jesienne ładnie by się komponowały.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Piękne słoneczniki! Ja sieję je co roku ale potem piele, bo myślę, że topinambur wyrósł ;:306

Fajna świecznica! Lubie takie kształty w ogrodzie. A trawy nad stawem koniecznie muszą być! W zasadzie już są, a te co są wyglądają bajecznie! ;:333 Ten rozchodnik czerwony tez fajnie pasuje. A kosmos - miodzio!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Dorotko na stawie brakuje kaczuszek,moja sąsiadka zrobiła oczko i już kaczuszki pływają,dlatego skojarzyło mi się ;:306
widoczki masz śliczne ;:215
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08

Post »