Pod bocianim...... ogród 2015
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pod bocianim...... ogród 2015
Ilonko nie poddaję się na razie, choć czasami nie mam sił i zniechęcenie puka do bramy
. Nie pokazuję nieciekawych miejsc?, ja większości nie pokazuję, bo większość nieciekawa
, stąd te zbliżenia, choć wolę perspektywę.
. Dobrze, że to proso samo się rozsiewa, nie będę musiała się gimnastykować z sianiem na oknie, super wiadomość bo trawka jest świetna.
Edytko, fajnie że wpadłaś z rewizytą, mam nadzieję, że zostaniesz, choć u mnie mało ciekawostek. Staram się z lepszym lub gorszym skutkiem. Spotkałyśmy się chyba u Marysiu Mufki?.
Miłko
a myślałam, że chodzi o nasiona. U mnie też w większości cień, kosmosy i w cieniu fajnie sobie radzą, pełnego słońca, przez cały dzień, to chyba nigdzie nie mam, nawet w warzywniaku.
Mariola mogę zebrać nasiona, już wiem kiedy, jeszcze nie , mam nadzieję tylko, że nie przegapię;:306 . Dodaje się ją właśnie do bukietów.
Soniu zachwalał co najładniejsze, a kosmosy chyba królują u mnie
. Budleje cudowne i same pawie oczka je okupują . Dla Ciebie też starczy nasion
, musisz tylko pamiętać, a ja muszę pamiętać żeby zebrać
. Mam nadzieję, że grzybki dopiszą, a jak nie to nazbieramy inne dary jesieni.
Dorotko
dziękuję za odwiedziny.
Jutro sporo pracy, dostałam wielką pakę sadzonek od Andowan , nie sadzonek całych karp piwonii i liliowców i irysy.
Aniu wielkie dzięki
za dary i wielkie serce, już się cieszę i nie mogę się doczekać wiosny.
Będzie też mrówkowa praca przy cebulach, w tym roku nie szalałam, bo z kasą kiepsko na takie wydatki, ale kilka nowych przybędzie
.
Miłego, słonecznego weekendu życzę, ja na taki liczę.

Edytko, fajnie że wpadłaś z rewizytą, mam nadzieję, że zostaniesz, choć u mnie mało ciekawostek. Staram się z lepszym lub gorszym skutkiem. Spotkałyśmy się chyba u Marysiu Mufki?.
Miłko

Mariola mogę zebrać nasiona, już wiem kiedy, jeszcze nie , mam nadzieję tylko, że nie przegapię;:306 . Dodaje się ją właśnie do bukietów.
Soniu zachwalał co najładniejsze, a kosmosy chyba królują u mnie

Dorotko

Jutro sporo pracy, dostałam wielką pakę sadzonek od Andowan , nie sadzonek całych karp piwonii i liliowców i irysy.
Aniu wielkie dzięki

Będzie też mrówkowa praca przy cebulach, w tym roku nie szalałam, bo z kasą kiepsko na takie wydatki, ale kilka nowych przybędzie

Miłego, słonecznego weekendu życzę, ja na taki liczę.

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Super to proso włosowate. Kwiatostany wyglądają jak malutkie fontanienki
Czasem te jednoroczne trawki są ładniejsze niż bylinowe. Na przykład taki dmuszek. Uroczy.
Czytam tu u Ciebie, że to proso ładnie się rozsiewa. Ciekawe, jak reaguje ono na przesadzanie, bo można by zgromadzić w jednym miejscu sporą kępę. Nie sądzisz, że byłoby pięknie?

Czytam tu u Ciebie, że to proso ładnie się rozsiewa. Ciekawe, jak reaguje ono na przesadzanie, bo można by zgromadzić w jednym miejscu sporą kępę. Nie sądzisz, że byłoby pięknie?
-
Wandziu, cieszę się że zajrzałaś. Ja siałam proso na parapecie, potem przesadzałam, dużo nie zakwitło, bo za ciasno wsadziłam, lenia miałam i nie chciało mi się pikować.
Coś na ząb.
Nie wiem kiedy zbiera się fasolę, ona dalej kwitnie

Papryka nie daje za wygraną.

Czerwona trafiła się Izie

w warzywniaku jeszcze trochę zostało

Coś na ząb.

Nie wiem kiedy zbiera się fasolę, ona dalej kwitnie

Papryka nie daje za wygraną.

Czerwona trafiła się Izie

w warzywniaku jeszcze trochę zostało

- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
Zbiera się kiedy jestDTJ_1 pisze: Nie wiem kiedy zbiera się fasolę, ona dalej kwitnie

Ależ długi sezon u Ciebie

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale masz plony
No kopara opada
Jaka dyńka fajna. Moje krzaczki owocowe, poza malinami, uschły na wiór. A ty nawet paprykę masz, choć podobno trudna w uprawie.
Budleje faktycznie kwitły i to w jakich kolorach

Budleje faktycznie kwitły i to w jakich kolorach

-
Andrzeju chodziło mi o groch, jaś czy perłową. Bo mam tego dużo i nie wiem czy już je ciach, czy czekać aż zaschnie?. Fasolka szparagowa w zeszłym tygodniu wyrwana, a szkoda
.
Sezon warzywny długi to fakt, ja nawet już tam nic nie pielę, a rośnie i kwitnie , tyle mojego, jak moje hortensje nie dały czadu w tym roku
.
Jolu niestety najpiękniejszy okres budleji przegapiłam z braków sprzętowych
, ale faktycznie wystrzeliły w górę.
To coś dla oka. Jak myślicie co może być, może kosmosy?
.
Nie tym razem słoneczniki.
Myślałam, że słoneczniki ozdobne są niskie, a tu proszę trzeba głowę zadzierać
. Nie ma co narzekać, cieszą oczy , choć większość i tak uschła ( czytaj. miało być więcej
), a najwyższym łepki ścięłam i cieszą oko w wazonie.

Jest też jeden niższy

Skoro o zadzieraniu nosa mowa, to jeszcze świecznica Atropurpurea, jedna dała radę, odżyła i zakwitła, a ten zapach zniewalający...

Sezon warzywny długi to fakt, ja nawet już tam nic nie pielę, a rośnie i kwitnie , tyle mojego, jak moje hortensje nie dały czadu w tym roku

Jolu niestety najpiękniejszy okres budleji przegapiłam z braków sprzętowych

To coś dla oka. Jak myślicie co może być, może kosmosy?

Nie tym razem słoneczniki.
Myślałam, że słoneczniki ozdobne są niskie, a tu proszę trzeba głowę zadzierać

Jest też jeden niższy

Skoro o zadzieraniu nosa mowa, to jeszcze świecznica Atropurpurea, jedna dała radę, odżyła i zakwitła, a ten zapach zniewalający...

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Dorotko, no widocznie nie dane nam będzie
Nie możemy zostać do soboty,bo S musi do pracy w piątek. Bez szans na wolne. Ale na kawkę może się uda umówić i przekazać dary ziemi? Zobaczymy, jest jeszcze sporo czasu.
Warzywniak masz idealny. Fasolkę zbieraj jak jest, szkoda jej. Chyba, że nasionka chcesz mieć?
Jak kiedyś posadziłam ozdobne słoneczniki, miały ze 2 metry.
Grzybki i u nas obrodziły, ale moja szefowa kocha je zbierać, więc jestem zwolniona na razie od nich. Dzisiaj musiałam ranigast sobie zaaplikować,takie sobie grzybowe danie na śniadanko serwowałyśmy w pracy. Z boczusiem i śmietanką

Warzywniak masz idealny. Fasolkę zbieraj jak jest, szkoda jej. Chyba, że nasionka chcesz mieć?

Jak kiedyś posadziłam ozdobne słoneczniki, miały ze 2 metry.

Grzybki i u nas obrodziły, ale moja szefowa kocha je zbierać, więc jestem zwolniona na razie od nich. Dzisiaj musiałam ranigast sobie zaaplikować,takie sobie grzybowe danie na śniadanko serwowałyśmy w pracy. Z boczusiem i śmietanką

-
- dorkow0
- Od: 17 sty 2013, o 22:58
Dorotko, widoki ogrodowe niczego sobie. Ogród się zebrał po suszy.
Brzozy choć z daleka oglądnę.
Słoneczniki zawsze miałam, te do jedzenia. Chyba pierwszy rok, gdzie ich nie posiałam.
Budleje Ci jeszcze kwitną, czy to co innego zobaczyłam?
Grzybów u mnie brak, choć słuchy chodzą, że są.

Brzozy choć z daleka oglądnę.

Słoneczniki zawsze miałam, te do jedzenia. Chyba pierwszy rok, gdzie ich nie posiałam.
Budleje Ci jeszcze kwitną, czy to co innego zobaczyłam?
Grzybów u mnie brak, choć słuchy chodzą, że są.

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Jak u Ciebie jeszcze jest zielono....
Bociany pewno już dawno odfrunęły, ale wiosną znowu będziemy je wypatrywać razem z tobą.
Pewno w głowie rosną już plany na następny sezon.

Bociany pewno już dawno odfrunęły, ale wiosną znowu będziemy je wypatrywać razem z tobą.
Pewno w głowie rosną już plany na następny sezon.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
Dorotko dziękuję
. Fajnie , ale po dzisiejszym poranku dotarło do mnie, że zima się niestety zbliża, teraz oczekiwanie na wiosnę.
Brzozy z daleka, tej ze środkowej rabaty nie ma, burza zmusiła do ciachnięcia, szkoda, tak mi łyso i pusto bez niej. Tak to budleje , ładnie się rozrosły, sadzone wiosną na nowej przydomowej rabacie, mają jeszcze dużo pąków, ale nie zdążą chyba rozkwitnąć.
Grażynko, tak zielono jak wiosną,
szczególnie trawa daje czadu. Planów jest dużo, w tym roku nic praktycznie nie wykonane, niestety taki miałam przykry sezon. Jedyne co nowego w tym roku się udało to rabata przy domu, teraz tylko ją ulepszyć , powiększyć
a i staw został napełniony wodą teraz obłożenie, uszczelnienie, obsadzenie. Plany z tego roku przechodzą na przyszły. Na bocianki to sobie poczekamy, mam nadzieję, że zima szybko nam minie. Teraz jeszcze robię rewolucje na rabatach, przesadzam, wywalam, cebule muszę z powrotem wsadzić i powstaje lista wiosenna, tym razem trawy.
Trochę widoków z nad stawu, zdecydowanie brak traw. Obsadzony jest liliowcami, irysami, ale jak nie kwitną, to trochę smutno, trawy jesienne ładnie by się komponowały.

Brzozy z daleka, tej ze środkowej rabaty nie ma, burza zmusiła do ciachnięcia, szkoda, tak mi łyso i pusto bez niej. Tak to budleje , ładnie się rozrosły, sadzone wiosną na nowej przydomowej rabacie, mają jeszcze dużo pąków, ale nie zdążą chyba rozkwitnąć.

Grażynko, tak zielono jak wiosną,

Trochę widoków z nad stawu, zdecydowanie brak traw. Obsadzony jest liliowcami, irysami, ale jak nie kwitną, to trochę smutno, trawy jesienne ładnie by się komponowały.

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Piękne słoneczniki! Ja sieję je co roku ale potem piele, bo myślę, że topinambur wyrósł
Fajna świecznica! Lubie takie kształty w ogrodzie. A trawy nad stawem koniecznie muszą być! W zasadzie już są, a te co są wyglądają bajecznie!
Ten rozchodnik czerwony tez fajnie pasuje. A kosmos - miodzio!

Fajna świecznica! Lubie takie kształty w ogrodzie. A trawy nad stawem koniecznie muszą być! W zasadzie już są, a te co są wyglądają bajecznie!

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Dorotko na stawie brakuje kaczuszek,moja sąsiadka zrobiła oczko i już kaczuszki pływają,dlatego skojarzyło mi się
widoczki masz śliczne

widoczki masz śliczne

- irminka
- Od: 7 lut 2010, o 19:08
Dorotko, piękny staw, piękna wokół przestrzeń, tylko się zachwycać