Słoneczne rabaty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Słoneczne rabaty

Post »

W jakim zapisie masz zdjęcia, bo ciągle nie mam na nie podglądu ;:222 Mam nowy komputer i może muszę sobie coś doinstalować ;:131
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sabinko żółty żonkil w gradzie cudnie wygląda. :) U mnie takich ekstremów nie było.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Sabinko,pięknie wyglądają wiosenne kwiaty u Ciebie,muszę naprawdę dopilnować w jesieni tych krokusów,bo cudne są ,pogoda nas nie rozpieszcza,i naszych ogrodów,wszystko zasypane i skulone ,ale myślę ,że dadzą radę ,u mnie cały czas sypie,więc pierzyna będzie jeszcze grubsza
,pozdrawiam i cudownych świąt życzę w domowym zaciszu,buziaczki ;:196 :wit
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Witam wszystkich poświątecznie :wit
Jeszcze odrobinę ociężale wracam do normalnego trybu życia, jeszcze tylko urodziny mojego eMa i mogę sobie darować pieczenie na najbliższy...tydzień..hmn.. taak. Myślę, że tydzień wytrzymam :;230 ;:306
Informacja dnia - zakwitła wreszcie forsycja :tan Można wreszcie bezkarnie ogłaszać na prawo i lewo cięcie lawendy..Oczywiście najpierw zaczekajmy aż przestanie pruszyć śnieg :;230 ;:223 No tak.. nikt nie spodziewał się, że chociaż jedne Święta będziemy mieć białe, ale Matka Natura postanowiła odpokutować swoje winy i końcem tygodnia meteorolodzy zapowiadają temperatury bliskie 20C. Wszystko powinno ładnie wystartować i może będę spała spokojnie nie załamując rąk nad moimi liliami, które zaczęły pokazywać główki ;:108
Przeglądałam wasze wątki i nie mam pojęcia jak ja nadrobię wszelkie forumowe zaległości :roll: tyle się działo..
Póki co zostawiam wam żonkile z lukru i lecę na zwiady ;:204

Obrazek
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

:wit

Mój bocian się zameldował, trochę zabałaganił po drodze :;230
Róże mam już przycięte, a moja forsycja ani myśli zakwitnąć. Dla spokoju sumienia ścięłam kilka gałązek do wazonu i patrzyłam na tą w domu, gdy uwijałam się przy różach.
Muszę jeszcze przyciąć te wyjęte z kompostownika.
Zdolna jesteś z tymi cukrowymi żonkilami ;:138
Ciasta piekę tylko od święta :wink:
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Sabinko, po tych świętach nie tylko Ty masz zaległości na FO ;:108 Większość z nas odłożyła przyjemności na potem, skupiając się na przygotowaniach świątecznych.
Udało Ci się piękne lukrowe żonkile ulepić ;:oj Brawo ;:138
Na prawdziwe jeszcze trochę trzeba czekać, prognozy niby optymistyczne, ale jak na razie dalej zimno i pochmurno, tyle, że śnieg przestał sypać :( Jedne białe święta w roku - jak najbardziej tak, tylko czemu Wielkanocne???
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Sabinko dziś już u mnie wyraźnie ładniejsza pogoda. ;:215 Od czwartku szaleję więc na działeczce. ;:215 Może nawet się opalę? :lol:
Piękne lukrowe żonkilki. Zdolna kobitka z Ciebie.
Pragnę zameldować że Twoje moje bodziszki pięknie stoją na baczność i wyciągają listeczki w stronę słonka. :tan
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Sabinko, toś ty artystka w grodzie i w kuchni ;:198 ;:138
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
filipekS
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 18 mar 2015, o 11:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne kwiaty. Nasz ogród też niedługo taki będzie.
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Popatrzcie jaka zdolna, te żonkile prawie jak moje obecnie kwitnące przed domem. U nas dzisiaj piękna pogoda, prognozują że taka wiosna już zostanie na stałe, oby. Dobrze bo trzeba gdzieś spalić te kalorie świąteczne. Nie martw się o lilie im nic nie będzie, to silne rośliny.
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Sabinko Twoje cukierkowe narcyzy jak żywe,ale zdolniacha z Ciebie ;:215
U mnie też forsycja pokazała kolorek,czekam na słońce,w piątek wyruszam na działkę :uszy Prognozy bardzo optymistyczne ;:333

Miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Witam :wit
Dzisiejszy dzień przywitał nas deszczem i chłodem.. a przecież miało być ciepło :roll: nadal czekam.. Byle do jutra ;:183
Wczoraj siedziałam do 2 w nocy nad figurką Nazgula.. na koniu. O tak, opłacało się. Mina męża kiedy zobaczył moje dzieło bezcenna i hasło gdzie kupiłam. Był pewien, że postać jest plastikowa. To chyba mówi samo za siebie Obrazek
Wczoraj wykorzystałam kilka chwil słoneczka i powycinałam z rabat wszystkie mlecze, które jako jedyne nic sobie nie robią z chłodu i dzielnie przygotowywały się do kwitnienia. Pozbawiłam ich złudzeń ;:224 Przesadziłam też powojnika Matka Siedliska, a właściwie posadziłam w tym samym miejscu, ale najpierw zadbałam o podłoże. Wstyd się przyznać, ale w ubiegłym roku wsadziłam go w taką gliniastą glinę, że to prawdziwy cud, że w ogóle przeżył ;:131 od korzenia wypuszcza 3 piękne pędy :heja Niestety nie mogę tego samego powiedzieć o zimującym w donicy Sieboldi. Padł. Przeniosłam go do bardziej oświetlonego pomieszczenia i czekam czy da jakieś oznaki życia..

Nena, ja też przycięłam róże, jeszcze przed Świętami. Została lawenda, ale jakoś nie mogę się zebrać w taką pogodę. Poczekam do ocieplenia ;:173 Czy ja dobrze zrozumiałam? Wyciągałaś róże z kompostowiska? Czy to jakaś nowa metoda przechowywania krzewów?? ;:224 :lol:
Elwi, moje pierwsze żonkile zakwitły około tygodnia prze Świętami. Pospieszyły się, bo wiedziały, że potrzebuję dekoracji do koszyka :;230 Jutro już ma być słonecznie..Czekam
Aneczka, oj odrobina słońca przyda się mojej karnacji a'la mąka 500 ;:306 Mówiłam ci, że bodziszki to niezniszczalna bylina, możesz podeptać, połamać, a one i tak odbiją i zadowolone z siebie zakwitną ;:108
Zuza, artystka artystką, ale nie chciałabyś widzieć moich paznokci po tych artystycznych wyczynach.. Po pracy w ogrodzie czarne, po pracy przy lukrze pomarańczowo zielone ;:223 tyle, że błotko łatwo wymyć.. niestety z barwnikami spożywczymi nie jest tak łatwo...
Filip, witam nowego gościa :wit Napisz coś więcej o sobie i tworzonym ogrodzie. Czy dopiero zaczynasz, czy może czekasz na pierwsze efekty jesiennych nasadzeń?
Eliza, wczoraj rozpoczęłam akcję "spalanie wielkanocnej baby" ;:306 Etap pierwszy skłony w celu wycięcia mleczy, etap drugi łopatowanie mające na celu przesadzenia powojnika, etap trzeci zastąpienie kalorii z babek kaloriami z mazurków, które jeszcze zostały do kawusi :;230
Aness, dziękuję ;:168 Wczoraj robiłam gruntowny obchód, pierwszy po tych kilku śniegowych dniach i ku mojemu zdziwieniu niektóre rośliny wcale nie odczuły przymrozków. Żagwin ma już kolorek, wypatrzyłam też pierwsze pączki na bzach i czeremsze, która rośnie za murem. Jeśli faktycznie prognozy się sprawdzą to czeka nas wiosenna eksplozja w przyszłym tygodniu. Oby.

Jeszcze mało słoneczne, ale nie można mieć wszystkiego. Cieszmy się, że śnieg zniknął ;:173

Obrazek

Obrazek

zaczynają krokusy z lily..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

jedne hiacynty się śpieszą..

Obrazek

inne czekają na słońce

Obrazek

ja natomiast czekam na koronę.. z jednej łodygi wyrastają takie cuda. Żółte korony zostały doszczętnie wydziobane przez sroki..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

powychodziły piwonie.. robi się ciekawie..

Obrazek

Jackmani terminator. Przymrozki i śnieg mu nie straszne

Obrazek

podobnie jak Alexander McKenzie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Sabinko :shock:!
Mimo chłodu, śniegu i przymrozków, Twoja wiosna już taka zaawansowana i kwitnąca ;:oj.
Co najmniej dwa tygodnie do przodu w porównaniu z moją, która przecież ani śniegu, ani mrozu nie widziała, za to słońca mnóstwo ;:224.
Ale pogoda u Ciebie za chwilkę będzie taka, że zabrudzisz łapki tym, co lubisz - łatwo zmywalnym ;:306.

Tego Ci życzę, radosnych dni w ogrodzie - ;:196 Jagi
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Sabinko,wiosna u Ciebie pospieszna ,że nawet tulipany już kwitną cudnie masz w ogródku,doczytałam gdzieś w moim poprzednim wątku jak szukałam kontaktów,jak pisałaś o piwoniach ,pomyślałam,że coś mi umknęło,proszę napisz na pw co to byś chciała,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Sabinko , bardzo dobrze zrozumiałaś. Róże, które przychodzą z zachodnich szkółek pod koniec listopada albo na początku grudnia sadzę do doniczek i zakopuję w kompoście. Mam taką małą górkę w rogu ogrodu składającą się głównie ze skoszonej trawy i liści. Te róże i tak pierwszy sezon miały rosnąć w doniczkach, bo nie wybrałam im jeszcze stałej miejscówki. W tej górze zimowało sporo innych roślin.
Zapomniałam o lawendzie, może jutro ją przytnę.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”