Agatko ? i mi się wydaję, że to jednak Eszynantus. Wygląda zupełnie inaczej od tego którego posiadam ale odmiany między sobą potrafią czasem bardzo się różnić.
Agatko ? doskonale rozumiem Twoje podejście do wschodzących nowych roślinek. Szybko rosną i cieszą każdym nowym listeczkiem. Z kwitnieniami jest tak samo, gdy się czeka się na rozwinięcie pączka kwiatowego.
Pamiętam jak zobaczyłam w paczce od Ciebie tego świeżutkiego Klonika, taka byłam nim zachwycona, tym bardziej, że w ogóle nie ucierpiał w czasie podróży. Teraz rośnie ładnie ale wtedy był (według mnie) idealnie-piękny
Nic na to nie poradzę, że potrafię zachwycać się małą roślinką a duży wymuskany okaz często jest traktowany przeze mnie obojętnie.
Agatko ? dla Ciebie to zwyklaczki... i może dla niejednej Forumki też... ale ja to takie duże dziecko jestem.... dasz mi lizaka to będę bardzie się cieszyć niż jakbym dostała górę czekolady.... Ot taka moja natura...
Moja siostra, to pozazdrościła mi tego Klonika ? ona też pamięta go z dzieciństwa i ma do tej roślinki duży sentyment.
aha, ciocie pewnie stosują naturalne sposoby aby Klonik pięknie rósł ....

pewnie dokarmiają go czymś smakowitym.... oczywiście dla Klonika nie dla nas....
Gdy dostaniesz już Agatko tego marmurkowego, to aby rósł Tobie tak pięknie jak twoje cuuudowne pomidorki
Agatko... przepraszam Cię bardzo ale nie posłucham Ciebie... jeśli chodzi o te Pelaśki.... one są śśśśśliiiiiczneeee i basta

a że inni Tego nie widzą... no cóż...

może są nowsze odmiany - często dziwaczne i nie koniecznie zachwycające ? ale ja tam i tak obstaję przy swoim
A oto wpisy dotyczące Twoich Pelasi na mojej ?prywatnej stronie?:
?Delikatność różu i bieli. Piękna?
?Ależ piękna! Alinko zabieram do ulubionych?
?Twoja pelargonia jest śliczna i pięknie ją pokazałaś?
?Piękna pelargonia, ślicznie "podana?
Więc, nie mogę się powstrzymać aby nie pokazać kolejnych fotek tych cudeniek :
A to już jedna z dwóch kupionych w tym roku Werben
Renatko - dziękuję kochana za miłe słowa od razu zrobiło mi się milusio

Ten szalony Eszynantus wcale nie gubi pierwszych kwiatków a późniejsze po prostu do nich dołączają i woow! - zrobił się naprawdę piękny
Pewnie zanudzę wszystkich i wymęczę ale pokaże Go jeszcze raz

- chociaż biorąc pod uwagę frekwencję w moim Wątku.... to nie mam specjalnie kogo zamęczać....
Życzę wszystkim miłej niedzieli