Od przybytku głowa nie boli......

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Od przybytku głowa nie boli......

Post »

Krysiu pięknie ozdobiłaś okienko. Ja w tym sezonie nie zrobiłam ani jednej ozdoby świątecznej na choinkę, cały czas produkuję skarpetki na drutach ale mam zamiar zrobić abażur na lampkę.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

JOLKA.....ja mam jeszcze wydziergane skarpetki z owczej wełny, którą moja mamusia uprzędła......w rodzinie jeszcze kilka par takich skarpet pokutuje........a mi jeszcze pozostał kołowrotek na którym moja babcia, potem mamcia wełnę przędły.....stoi w miejscu najważniejszym w moim domu.....
....a abażurek też za mną chodzi, ten który jest już mi się opatrzył, przydał by się nowy......

MISIU......teraz chyba przyszedł znowu czas na takie przebieranie......ja pamiętam kiedy na zabawach karnawałowych królowały kotyliony i inne klimaty.....ich grono dość szerokie a jakie klimaty polityczne tam panowały, jak będę miała ich aparat pokażę....warto zobaczyć jakie pomysły mają ludziska......
Misiu...jak kupowałam to też myślałam, ze jego pojemność mniejsza......teraz dach nadał jemu też wielkości a metraż pozostał ten sam......

ROMCIU....okienko jak okienko.....tylko firaneczka troszkę inna........
a dróżki mają za zadanie aby nie ślizgać się po gliniastym podłożu......u mnie na razie wszędzie czuć wykopy więc jak trochę popada to można jeździć jak po lodzie po tym podłożu.....dopóki nie będzie napływu dodatkowej gotówki będziemy korzystać z czerwonych dywaników.....
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Krystynko ;:196
Pięknie zamknęłaś rok 2013 . Roboty sporo ale jak idzie do przodu i widać efekty to i zmęczenie mniej odczuwalne.
Twoja artystyczna dusza tak go ozdobi,że nie będziesz chciała nigdzie wyjechać bo u siebie będziesz mieć jak w bajce.
Wrzuć na wątek ( igłą malowane ....) te nowe wyroby. Ujecie całości okna wygląda przecudnie, Masz zmysł dekoratora no i wykonawstwo w jednej osobie. A do tego traktujesz to jako lek na wszystkie choroby - tylko tak trzymaj a będzie dobrze.
Pozdrawiam
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

....imienniczko moja KRYSIU....... ;:196 ;:196 za tak miłe pochlebstwa, faktem jest,że uwielbiam pracę w ogrodzie i tak samo robótkowanie.....boleję tylko nad brakiem czasu .....a wrzucę robótki pod igiełkę....
....jeżeli chodzi o roboty podwórkowe to po maleńku, metodą drobnych kroczków do przodu......wcale się nie mylisz.....już eM zapowiedziałam, ze urlop spędzam w domu i ogrodzie..........wyjadę a i tak cały czas będę myślami krążyła po swoim ogrodzie......później wracam i nie wiem co mam począć i od czego zacząć......

pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Nie do końca mi się zgubiłaś, nawet zaglądam ukradkiem do Ciebie, ale rzadko coś zimą z reguły wpisuję. Teraz piszę, bo w końcu mnie przywołałaś do porządku! :;230 :;230 :;230 Rozleniwiłam się nieźle :wink:
Dobrze, że zima ciepła, bo remont mógł się zacząć i skończyć. Jaka to radość i jak ładnie teraz macie!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Krystynko widzisz jak ja wyczułam sprawę ... dom wyszykować i urlop spędzać gdzieś ... nie wiadomo w jakich warunkach...
... a gdzie nam będzie lepiej jak nie u siebie i razem ze swoimi roślinkami ..
Pozdrawiam
Aha ...jeszcze mała prośba - wstaw swoją szopkę do wątku ( święta, tradycje ..itd ) jest cudna i jej miejsce jest tam ;:196 Jak masz więcej fotek to chętnie wszystkie obejrzę - czekam .
Pogadamy o szopkach - to będzie początek tematu.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MIŁKO.......myślę, że jeszcze troszkę i będziemy miały o czym pisać, zima ponoć ma nas tylko połechtać pod stópką :;230 :;230 czego dowodem są tak wyglądające różyczki.....

Obrazek
....obym się nie omyliła.....
z remontem się udało choć Ksawery troszkę nas podrażnił ;:108 .......a mieszka się przyjemnie poza brakiem ładu na ogrodzie.....myślę, że w tym roku już trochę nabierze kształtów i kolorków.....

KRYSIU.....do Sulejówka na urlop się szykuję......pojadę na tyle na ile dostanę spanie....a w domku i w ogrodzie pracy mnóstwo i można to tylko urlopem nadgonić.....poza tym też przyjemność cieszyć się tym od rana do nocy....
....do szopki zajrzę.......
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Krysiu tak wygląda u Ciebie róża ;:oj ciekawa jestem jak przyroda poradziłaby sobie w razie nagłego ochłodzenia, bo ja myślę żeby sobie jednak poradziła i z tych młodych przyrostów nici, ale nowe wypuściłaby.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MARYSIU....wiele ich nie mam, bo cztery krzaczki i wszystkie mają nowe przyrosty...u mnie dzisiaj jeszcze bez minusa ale chyba jutro założę im na głowy woreczki po eko-groszku.........natomiast ciemierniki przesadzałam z ROD i trafiły mi się różowe...są w pąkach a nie liczyłam na kwitnienie bo one ponoć nie lubią przesadzania...

Obrazek

Obrazek

;:196
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Moje róże też są bliskie zawiązania pąków. :shock: Źle się to wszystko może skończyć. :cry: Poprzednia zima była łaskawa, u mnie praktycznie prawie nic nie wymarzło, ale roślinki miały otulinę ze śniegu.
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Krysiu ciemierniki czasem w pierwszym roku po przesadzeniu kwitną ale w drugim już nie koniecznie. Ja mam jednego co na dwa lata się obraził, ale już mi wybaczył, a drugi od Lidzi kwitnie od początku cały sezon :wink:
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Krysiu witam :wit :wit
Ale masz piękną wiosnę ;:63 ;:63 wszystko Ci ładnie kwitnie - ale tak naprawdę to strach pomyśleć co będzie jak zima się namyśli i przyjdzie w końcu do nas ;:223
U mnie też róże i ciemierniki mają pączki ,bratki i pierwiosnki kwitną a cebulowe mają z 10 cm.
Na rozpakowanie gazet czekam niecierpliwie ;:108
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Krysiu widzę że u Ciebie zaczynają kwitnąć ciemierniki... u mnie również mają wiele pąków...wiosna?
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

U mnie zasypało na biało .......
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olusia.....u mnie też biało ale chyba za długo nie będzie bo temp. około 0, ale ile radości mi sprawił ten śnieg.....jak dziecię tak się gapiłam w okno :;230

Agusia....dzisiaj ciemierniki już otulone cieniutką warstwą śniegu, ale chyba on za długo nie poleży......

pozdrawiam
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”