Kwiecisty ogród Doroty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kwiecisty ogród Doroty

Post »

Dorotko jednak u Ciebie jest cieplej, niż u mnie, bo tulipany stoją jeszcze w pąkach.
Nie wiem, czy jest osoba, której znudził się ich widok, bo ja akurat jestem ich wielką miłośniczką.
Zainteresowały mnie te różowe, bo przyznam szczerze, że jak żyję, to nie widziałam tak intensywnego różu ;:oj
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Mineralka
200p
200p
Od: 5 lut 2008, o 10:07

Post »

nie żebym karmiła moje dzieci przez 24 h na dobę ale czasu jak i u Ciebie Dorotko na forum brakuje - podglądam od bladego świtu Twój ogród i korona jak u prawdziwej królowej - piękna jest :)
a tulipanki ile ty ich masz ? bo za każdym razem widzę inne
u mnie na razie wszystko w doniczkach jeszcze - projekt ogrodu był ale się zbył bo mi sąsiad wiosną wyciął świerki 30-letnie i teraz czeka mnie totalna zmiana koncepcji :/ ale wiem że u Ciebie się zainspiruję
Magda - pilna uczennica Matki Natury
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszko nie wiem czy mam jakąś chorobę, chodzę wśród rabatek i rozmawiam z kwitnącymi kwiatami. Jak ktoś mnie obserwuje z ukrycia to zapewne myśli baba sfiksowała. Tak bardzo kocham wiosnę jej kolorki. Całą zimę oczekuję na te widoki.

Małgosiu kilka lat temu nie miałam ani jednej tawuły, a tak bardzo tawuła szara mi się podobała. Teraz mam ich 4 szt pięknie kwitną, jednak biel w ogrodzie jest potrzebna.

Priam ot, jaka przekorność przyrody :D

Magdo ruch i to ogromny, wiele prac już wykonanych, dzisiaj podczas burzy sadziłam pory i selery. Deszcz, grzmoty mi nie straszne ( taki ze mnie cykor boję się burzy bardzo), radość z deszczu przysłoniła wszelki strach. W końcu moje piaski są podlane, teraz będzie rosło, szczególnie chwasty ;:306
Co ja wymyśliłam nowego, idę w bylinki, będą małe zmiany w nasadzeniach. Czeka mnie remont tarasu, naprawa ogrodzenia, takie są plany, a po drodze może się coś jeszcze wykluć, ze mnie bardzo pomysłowa babka :;230
Ja Ciebie rozumiem rodzina dzieci, praca najważniejsze, ja już te obowiązki mam poza sobą. Teraz spełniam się w ogrodzie.
Podglądaj ile chcesz będzie mi miło jak coś przeniesiesz w swoje strony.

Iwonko różowe tulipany mam po raz pierwszy nawet nie przypuszczałam, że takie cudo zakwitnie. Wczoraj miałam wizytę moich 4 koleżanek i wiesz im one też wpadły w oko, czyli mają w sobie to "cóś". Kupowałam je od forumki- Promyk.

Moją działkę od rana pięknie podlewa, jest super :!: :!:
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Mineralka
200p
200p
Od: 5 lut 2008, o 10:07

Post »

Dorotko na mojej pustyni deszczu brak już długo - rosną tylko chwasty :( - mieliśmy siać trawę ale ziemia tak wyschła i spękała że to wygląda jak sahara - jutro małżonek mój ma tam wpaść z bronami i ruszyć tą skorupę to może wreszcie posiejemy trawę i wyznaczymy grządki kwiatowe i wtedy zacznę przesadzać - a u Ciebie kochana podglądać będę i się uczyć bo wszystko co u Ciebie rośnie to zechce i u mnie :)
Magda - pilna uczennica Matki Natury
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Dorotko nie ma się co dziwić, że zwracają na siebie uwagę, bo mają niespotykany kolor (rzucający się w oczy).
Gdybym cię nie znała, to pomyślałabym, że je ufarbowałaś. No wiesz, jak np. niebieskie goździki :D
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

U mnie sucho,czekam na deszcz.Od rana też troche poprzesadzałam,wpadłam na chwile odsapnąć i dalej do pracy.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Widzę, że kochamy te same tulipany. :;230
Mam nadzieję, że i tobie deszczyk pada dzisiaj.
Mamy więc dzień laby i odpoczynku od ogrodu. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Ale Ci się wysypały tulipany ,śliczne .Ja czekam na swoje i zupełnie nie pamiętam ,co sadziłam . :lol:
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Dorotko,bardzo tulipanowo u ciebie jest na co popatrzyć pozdrawiam
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Magdo a ja mogę dziś się pochwalić nareszcie mam mokro, rankiem chwilkę stały kałuże to znak, że piaski już wchłonęły odpowiednią ilość wody. Pojemniki, wiadra napełnione deszczówką, na razie odpadnie mi dźwiganie konewek i pompowanie wody ze studni.
Podglądaj do woli, miło mi że się podoba.

Iwonko widzisz jak to dobrze, że znamy się osobiście, teraz wiesz że nic nie ściemniam ;:306 A co do tulipanów te różowe są na moich rabatkach tego roku najpiękniejsze. Innym też nic nie brakuje są ładne, ale nie mają w sobie tego "cóś przyciągającego wzrok"

Małgosiu u mnie pada już od środy w nocy przeszła ulewa, wczoraj deszcz z przerwami i nocnymi burzami, dziś też co pewien czas pada z mniejszym i większym natężeniem. Jutro deszczykowi mówię stop- bo duża praca zaplanowana na świeżym powietrzu.

Grażynko zapewne tulipany mamy je z tego samego źródła :lol:
Wczoraj udało mi się pogrzebać w ziemi, rano w deszczu sadziłam pory i selery, a po południu posadziłam fasolki Jaśka, szparagową i drobną żółtą super na zupy. Na wczoraj zaplanowałam obiad z kociołka, więc w przerwie miedzy deszczykami rozpaliłam ognisko i gotowałam, jednak deszcz mi przeszkodził, więc syn założył nad kociołkiem parasol, a ja stałam z małą parasolką nad głową i mieszałam w kotle, jedzenie wyszło smaczne ;:215 ale ja wróciłam cała przemoczona. Ta moja przewrotność powoli wykańcza moich domowników :;230

Ewo pokażę następne tulipany, rozkwitają pięknie, chociaż dziś zauważyłam, że ulewa mi niektóre złamała.

Marto dziękuję ;:168 nawet nie wiedziałam, że mam tak dużo tulipanów, jesienią jeszcze dosadzałam cebule.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Wszystkie jesteśmy trochę przewrotne Dorotko. :uszy
Mój M też tylko oczy wznosi do góry i składa ręce w geście - mój Boże co ta baba jeszcze nie wymyśli.... ;:306
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko ta moja przewrotność, lepiej się nie zagłębiać w tym temacie ;:306

Tulipanowy cd
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeszcze mam kilka wczorajszych zdjęć to wkleję
Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dziś kolejny dzień deszczowej pogody, teraz leci mżawka. Moze po południu przestanie śiąpić to pójdę posadzić krzewy, które sama i nie sama ukorzeniałam.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dorotko jak u Ciebie, nie było gradu ? :roll:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Dorotko piękne tulipanki .Moje najładniejsze mają zielone pączki dopiero ,ale reszta też już kwitnie .Pięknie i kolorowo jest teraz w ogrodach w których kwitną tulipany . ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”