Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 5

Post »

Agus nie mow ze w maju tak bedzie u Ciebie :wink: Ach juz moglo by sie cieplo zrobic... a u mnie wieje straszliwie, moze chmury przewieje i slonce jutro bedzie.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Dzisiaj już tak cieplutko było, jeszcze nie tak jak na zdjęciach, ale mam nadzieje, że niedługo ....będzie pięknie :tan
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ty zakupiłaś sandały, a ja dizajnerskie kalosze za całe 35 zł. Na zimę, bo sa ocieplane. Mam nadzieję, że w tym roku juz ich nie wypróbuję.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Aguś , buciki rewelacja , do spacerów po ogrodzie , chyba nie za bardzo , co :?: ;:109
Do tej pory także nie miałem znaczników. Nie da się tak , mylą się nazwy nie można zapamiętać wszystkiego. Do napisów najlepiej sprawdził się marker olejowy z farbą. Firma Toma , w środku ma kulkę do mieszania . Nic go nie rusza , słońce i woda nie zmyją. Marker do płyt nie zbyt trwały. :uszy
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Witajcie, ale wieje :roll: Osuszyło nieco ogród, przynajmniej przez okno na to wygląda... Postaram się później wyjść na trochę, pozbierać gałęzie z trawnika, poszukać oznak wiosny...

Tadziu, wiem, że te znaczniki mają sens, ale jakoś nie mogę się do nich przekonać (do tych najczęściej spotykanych, białych, plastikowych)... Na szczęście z grubsza wiem, jakie mam odmiany w ogrodzie - większość nazw naniesiona jest na planie... Teraz zależy mi głównie na dobrym oznaczeniu róż... Znalazłam na eBay fajne znaczniki (drewniane i metalowe) i niewykluczone, że się na nie kiedyś skuszę... Te plastikowe do mnie nie przemawiają (z czysto estetycznego punktu widzenia), ale może przesadzam?
ps. w szpileczkach do ogrodu - to byłby ciekawy i zabawny widok ;)
Gosia, widziałam Twoje kalosze - na chłodne dni rewelacja! :)
Kasiu, mnie zawsze motywuje perspektywa - a teraz przed nami ciepłe dni, mimo iż przyjdzie nam jeszcze chwilę na nie poczekać... Będzie pięknie! :)
Julka, no chyba będzie tak w maju :) to jeden z najpiękniejszych miesięcy w ogrodzie - zieleń jest wtedy taka soczysta... Jaka dziś pogoda?
Andrzej, witaj... Dzięki za wizytę, muszę wpaść do Ciebie, ale jakoś wątek zszedł mi z oczu ;)
Maju, nie tyle chwalę się butami, co przywołuję wiosnę, chociażby w głowie ;) O znacznikach napisałam już wyżej - będę myśleć, a jak się przekonam do urody, to może parę szt kupię, do róż...
Ewa, ja też się gubię... Co istotniejsze rośliny mam opisane na planie, ale na przykład cebulowe w ogóle = nie wiem, co mam, w sensie jakie odmiany... Pytanie, czy jest mi to do szczęścia potrzebne?
Krysiu, cieszę się, że zajrzałaś - fajnie, że zrobiłam Ci przyjemność fotkami... Jeszcze trochę i będzie wiosna, zapewne będziesz jeździć na zaprzyjaźnioną działkę :)
Elu, liczę na to, że ciepłe kurtki pójdą za chwilę na wiele miesięcy na górne półki naszych szaf ;) Mówisz, że od środy ciepełko?? Wspaniała wiadomość!
Aga, witam szkocką wiosenkę :)
Edward, mam podobne zdanie co do zdjęć... Lubię co prawda oglądać zbliżenia roślin, ale szersza perspektywa to jest to :)
Keetee, dziękuję! Cieszę się, że zdjęcia przypadły Ci do gustu! :)
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Aguniu obawiam się, że jeżeli masz taką samą pogodę, jak ja (paskudną ;:144 ), to raczej do ogrodu nie wybierzesz się.
Chyba musisz odłożyć kosmetyczne zabiegi, chyba, że chcesz przepłacić to zdrowiem :wink:
Bardzo dawno nie pokazywałaś skrzyneczki z pelargoniami, a to przecież one, tak mnie oczarowały ;:167
Życzę Ci, aby weekend ciągnął się, jak guma do żucia ;:196
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aguś,wiem,że ty jestes wyjątkowo przeczulona na punkcie estetyki i smaku,mało kto tak ma i podziwiam cię za to.Mnie oznaczniki też nie podobaja sie jako oznaczniki,ale zapewniam cię,że w maju już ich nie widac.Jak ma sie dużo drobiazgu w ogrodzie nie da się inaczej,bo potem wykopuję niepotrzebnie przy dosadzaniu czegokolwiek,szkoda roslin.
x-ag-a
---

Post »

Gosiu, trudno nie przyznać Ci racji... U mnie mniej bylin, może dlatego nie widzę aż takiej konieczności znacznikowania, ale u Ciebie to ma sens...
Iwonko, mamy taką samą pogodę - paskudną, chociaż na szczęście nie pada... Zastanawiam się, czy mam faktycznie po co wychodzić do ogrodu czy bardziej mnie nosi ;) Wracając do skrzynek z pelargoniami, to w tym roku nie chcę stawiać ich na parapetach... Zmieniła mi się koncepcja i będą tylko w skrzyniach, donicach - pytanie, czy wytrzymam w tym postanowieniu ;) Udanego i długiego weekendu Ci życzę ;:196

Moi Drodzy, mógłby być już 1 marca - liczę że w tym dniu wrócą do nas ze swoimi wątkami nasze miłe forumki, chociażby Pamelka, Majka, Dodad czy Tajeczka, która ukrywa się gdzieś między forumowymi wersami... Dziewczyny, szykujcie się do wiosny :) ;:167
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Aga ja też zastanawiałam sie w pewnym momencie tak zamknięciem wątku i powróceniem dopiero wraz z wiosną 21 marca .Ale to zdecydowanie nie dla mnie :?
Chyba bym się przekręciła bez forum i bez Was ;:167
Wczoraj nie napisałam :śliczne butki :wink:
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Aga, ja na szerszą perspektywę w zdjęciach pozwolę sobie za jakiś czas. Teraz zadowolę się zbliżeniami. I dlatego między innym lubię oglądać Twoje fotki! :wink:
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Pogoda okropna, ale wiatr trochę suszy ogród. W kuwecie pojawiły się następne szałwie blyszczące :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Aguś, pierwszego to pewnie za wcześnie, ale z wiosną na pewno pojawię sie z nowym wątkiem.
Aga, nie wychodź na taka paskudną pogodę. Ja niestety juz drugi tydzien w domu i nie zapowiada się bym poszła do pracy. Załatwilam sie na amen :( Nie ma się co szwendać, wiosny jeszcze nie widać.
U nas od wczoraj halny, glowa chce mi pęknąć :( Tyle tylko, że snieg sie bardzo szybko topi.
Pozdrawiam wciąż smarkająco ;:196
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
x-ag-a
---

Post »

Dorotko, przykro mi, że wciąż chorujesz :( Mam nadzieję, że wygrzewasz się pod kocem, grzecznie zażywasz lekarstwa i wkrótce staniesz na nogi... Do pracy nie ma co iść przedwcześnie - załatwiłabyś się jeszcze bardziej, nie kurując się do końca... Czekam na Twój wątek w marcu i delikatnie głaszczę po bolącej głowie ;:196
Ewa, pogoda jak wiesz wszędzie podobna... Nie cierpię jak tak wieje :twisted: Posiałam nasiona tydzień temu, ale jakoś poza jednym kiełkiem nie widzę szału... Długo tak muszę czekać?
Su, ja lubię zarówno zbliżenia jak i szerszą perspektywę w Twoim obiektywie - robisz świetnie zdjęcia, jedne z moich najbardziej ulubionych na FO :)
Aga, również nie dla mnie pozbawianie się codziennych dyskusji ;) Nie wytrzymałabym tego! Co prawda brakuje już fot wspominkowych, ale trudno, jakoś przetrwamy do bieżących ;)

Zdecydowanie za dużo gadam - obejrzałam statystyki i mi głupio :oops: Ileż można klepać, cytując słowa mojego M. ;)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Gadać można dużo :;230 Na siewki poczekasz przynajmniej tydzień. Dobrze, że coś się pokazało. Wczoraj były u mnie dwie, dziś już osiem :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

12 stopni - slonce swieci ;:3 - wiatr szaleje :twisted: ale ogrodek odpuszcze jeszcze.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”