W cieniu starego orzecha

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: W cieniu starego orzecha

Post »

Mnie się też ta róża już nie kojarzy z Heidi, nie jest tak całkiem do niej podobna. Któraś forumka ma w ogródku i ją i Heidi i też pisała, że kwiaty się różnią.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Edulkotku fajny, fajny ten niski przetacznik i w dodatku bardzo ładnie sie rozrasta. I jaki ładny z niego różany towarzysz.

Aguś faktycznie taka niebieska chmurka. Ciężko mu zrobić fotkę bo najmniejszy podmuch wiatru porusza tymi kwiatkami

Majuś latem na pewno będzie go dużo w sklepach. Jest dość popularny ostatnio. PRZETACZNIK KŁOSOWY 'BLAUTEPPICH' VERONICA SPICATA dostępny m,inn w szkółce Magda. Na all też był w tamtym roku.

Ewciu tam nawet już są różyczki. Tylko jeszcze ich nie widać -młode krzaczki. ALe w tym roku już mam nadzieję podrosną.

Aniu zobaczymy jak to z tym małpiszonem będzie w tym roku. Może nie będzie tak mokro jak w tym roku w lipcu. Jednak namnożyło się tych chorób przez ciągłe deszcze.

Przyszła zima. Dużo śniegu - to dobrze roślinkom go trzeba - zwłaszcza, ze zapowiadają mróz. W nocy ma być w najbliższych dniach nawet -10 stopni. Wybraliśmy się na spacer do mojej mamy do szpitala - na szczęście już dobrze się czuje. Ale przy okazji wzięłam aparat- i wiecie co moje miasto jest brzydkie. ALe nie brzydotą budynków- tylko wszędzie w kadr wchodzą jakieś beznadziejne pseudo graffiti albo wstrętne szyldy reklamowe. W lecie może mniej to widać bo jednak jest dużo zieleni. Reasumując fotek zbyt dużo nie udało mi się zrobić. Ale tych kilka "lepszych" pokażę.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Śnieg jest fajny :lol:
Obrazek
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Lemeczko, dziękuję jeszcze mogę domówić do zamówienia u Magdy. Zrobię to, bo mi się bardzo podoba.
:;230 śnieg na wagę złota dla dzieciaczków tej zimy.
Piękne foty. ;:108
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

To z wierzbą płaczącą zwłaszcza :)
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Zima i śnieg są fajne ale w porę i w miarę rozsądku, temperatury i śnieg oczywiście. :;230

Właśnie takiego sobie kupiłam u Magdy bo był jeszcze niedawno. :uszy
Awatar użytkownika
Rozanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2009, o 13:19

Post »

Lemko, dzięki za Barocka. ;:138
Twoje Blue River mnie zachwyca, muszę się rozejrzeć za nią. Chipichon też mnie kręci. Oj, rozrasta się lista chciejstw.
Te bombki na choince to Ty zrobiłaś? :shock: Śliczne!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majuś cieszę sie, ze mogłam pomóc w zanlezieniu przetacznika. Zamów go sobie koniecznie. Zupełnie bezproblemowa roślinka.

Oliwko dzięki - mi też to drzewo wpadło w oko, a co za tym idzie w kadr :lol:

Maju - kocia o proszę jaki ten internetowy świat zakupów ogrodniczych mały. Hehe wszyscy korzystamy z tych samych źródeł. Zima jest super- nigdy nie przypuszczałam, że coś takiego napiszę... ale tak mi się znudził ten szabo-bury i brudny świat, że cieszę się na widok śniegu :D

Ewuniu Blue River może sie podobać. Ma ciekawie połączone kolory. Do tego pięknie pachnie. Na pewno warto ją mieć. Kupiłam u Ćwików dwa lata temu. Lista chciejstw i u mnie przeogromniasta i najgorzej, że ciągle coś do niej dopisuję, a i tak przy zamówieniach coś spoza listy wpada. :roll: A bombki ro moja robota - miło mi, że Ci się podobają. ;:180

Teraz rózana piękność -Elfe - tak, tak można piać z zachwytu. :lol: Jest zachwycająca w szczególe i w ogóle. Piękne kwiaty, kolor no i w ogóle wszystko na tak. Tylko jedno nie- nie powtarza u mnie kwitnienia. Chyba znam przyczynę ale dopiero gdy kupię drugą będę jej pewna.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i jeszcze Elmshorn - rekordzistka w długości utrzymywania kwiatów. Jak już zakwitnie to są i są......
Obrazek

Obrazek

tu w fazie przekwitu - już nie taka ładna ale z daleka nadal kolor ładnie się prezentuje. w ogóle to jest fajna róża na tył rabaty - kolor dobrze i długo widoczny.
Obrazek
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit
Lemeczko, Elfe ma piękne kwiaty. Jaka, to przyczyna według Ciebie, że ona nie powtarza kwitnienia.
Miałam trzy krzaki, też je obserwowałam. Moim zdaniem, ta róże lubi ciepło i słonko. W naszych warunkach zwyczajnie nie daje rady rozkręcić się drugi raz. Przyrosty masy zielonej miała bardzo duże. Wszystko mi wymarzało do kopczyka.
Czy ona już Ci zimowała?
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak Majuś ma za mało słońca. Gdy orzech rozwinie wszystkie liście to ma słońce dopiero po południu.
Tak więc kolejna do przesadzenia :roll: Taki już nas los przesadzamy, dosadzamy i tak to się kręci :D

Excelsa
Obrazek
Pozdrawiam Ida
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ido, ależ wspaniałe kwiaty prezentuje Elfe! nie znałam tej róży, ale to chyba będzie miłość od pierwszego wejrzenia... szkoda trochę, że nie powtarza kwitnienia, ale to szczegół ;)
pozdrawiam Cię serdecznie, A.
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś ona generalnie jest z tych które powtarzają kwitnienie, tylko często czytam, ze jednak u nas nie powtarza. Może jest za zimno gdy szykuje sie do drugiego kwitnienia? To tak jak mój Eden wytworzył pąki, które niestety nie rozkwitły z zimna.
Pozdrawiam Ida
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak, Elfe wygląda jak lody cytrynowo-śmietankowe, pysznie wygląda i chciałoby się je polizać. :P
Elmshorn rośnie u mnie i czekam na ten popis kwiatów, myślę że co nie co pokarze. :uszy
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majeczko na pewno będziesz z Elmshorna zadowolona. To bardzo żywotna róża. Sama gdy juz obkupię sie we wszystkie które chcę to jeszcze jedną sadzokę Elmshorna zakupię. Tylko kiedy to będzie....... skoro lista taaaka dluga. :roll:
Pozdrawiam Ida
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A z każdą wizytą na forum lista coraz dłuższa. ;:223
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

lemka77 pisze:Tak Majuś ma za mało słońca. Gdy orzech rozwinie wszystkie liście to ma słońce dopiero po południu.
Tak więc kolejna do przesadzenia :roll: Taki już nas los przesadzamy, dosadzamy i tak to się kręci :D

Excelsa
Obrazek
:wit Lemeczko,
bardzo uroczy kącik. Wiesz jak go zobaczyłam, to pomyślałam, że właśnie Elfe miałaby w takich warunkach świetne miejsce.
Zacisznie i dużo słonka. ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”