W cieniu starego orzecha
- AniaDS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: W cieniu starego orzecha
Mnie się też ta róża już nie kojarzy z Heidi, nie jest tak całkiem do niej podobna. Któraś forumka ma w ogródku i ją i Heidi i też pisała, że kwiaty się różnią.
- lemka77
- Od: 30 cze 2009, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Edulkotku fajny, fajny ten niski przetacznik i w dodatku bardzo ładnie sie rozrasta. I jaki ładny z niego różany towarzysz.
Aguś faktycznie taka niebieska chmurka. Ciężko mu zrobić fotkę bo najmniejszy podmuch wiatru porusza tymi kwiatkami
Majuś latem na pewno będzie go dużo w sklepach. Jest dość popularny ostatnio. PRZETACZNIK KŁOSOWY 'BLAUTEPPICH' VERONICA SPICATA dostępny m,inn w szkółce Magda. Na all też był w tamtym roku.
Ewciu tam nawet już są różyczki. Tylko jeszcze ich nie widać -młode krzaczki. ALe w tym roku już mam nadzieję podrosną.
Aniu zobaczymy jak to z tym małpiszonem będzie w tym roku. Może nie będzie tak mokro jak w tym roku w lipcu. Jednak namnożyło się tych chorób przez ciągłe deszcze.
Przyszła zima. Dużo śniegu - to dobrze roślinkom go trzeba - zwłaszcza, ze zapowiadają mróz. W nocy ma być w najbliższych dniach nawet -10 stopni. Wybraliśmy się na spacer do mojej mamy do szpitala - na szczęście już dobrze się czuje. Ale przy okazji wzięłam aparat- i wiecie co moje miasto jest brzydkie. ALe nie brzydotą budynków- tylko wszędzie w kadr wchodzą jakieś beznadziejne pseudo graffiti albo wstrętne szyldy reklamowe. W lecie może mniej to widać bo jednak jest dużo zieleni. Reasumując fotek zbyt dużo nie udało mi się zrobić. Ale tych kilka "lepszych" pokażę.

Śnieg jest fajny

Aguś faktycznie taka niebieska chmurka. Ciężko mu zrobić fotkę bo najmniejszy podmuch wiatru porusza tymi kwiatkami
Majuś latem na pewno będzie go dużo w sklepach. Jest dość popularny ostatnio. PRZETACZNIK KŁOSOWY 'BLAUTEPPICH' VERONICA SPICATA dostępny m,inn w szkółce Magda. Na all też był w tamtym roku.
Ewciu tam nawet już są różyczki. Tylko jeszcze ich nie widać -młode krzaczki. ALe w tym roku już mam nadzieję podrosną.
Aniu zobaczymy jak to z tym małpiszonem będzie w tym roku. Może nie będzie tak mokro jak w tym roku w lipcu. Jednak namnożyło się tych chorób przez ciągłe deszcze.
Przyszła zima. Dużo śniegu - to dobrze roślinkom go trzeba - zwłaszcza, ze zapowiadają mróz. W nocy ma być w najbliższych dniach nawet -10 stopni. Wybraliśmy się na spacer do mojej mamy do szpitala - na szczęście już dobrze się czuje. Ale przy okazji wzięłam aparat- i wiecie co moje miasto jest brzydkie. ALe nie brzydotą budynków- tylko wszędzie w kadr wchodzą jakieś beznadziejne pseudo graffiti albo wstrętne szyldy reklamowe. W lecie może mniej to widać bo jednak jest dużo zieleni. Reasumując fotek zbyt dużo nie udało mi się zrobić. Ale tych kilka "lepszych" pokażę.

Śnieg jest fajny

Pozdrawiam Ida
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55

Piękne foty.

- oliwka
- Od: 24 mar 2008, o 13:31
To z wierzbą płaczącą zwłaszcza 

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Zima i śnieg są fajne ale w porę i w miarę rozsądku, temperatury i śnieg oczywiście.
Właśnie takiego sobie kupiłam u Magdy bo był jeszcze niedawno.

Właśnie takiego sobie kupiłam u Magdy bo był jeszcze niedawno.

- Rozanka
- Od: 9 lut 2009, o 13:19
Lemko, dzięki za Barocka.
Twoje Blue River mnie zachwyca, muszę się rozejrzeć za nią. Chipichon też mnie kręci. Oj, rozrasta się lista chciejstw.
Te bombki na choince to Ty zrobiłaś?
Śliczne!!!!!!!!!!

Twoje Blue River mnie zachwyca, muszę się rozejrzeć za nią. Chipichon też mnie kręci. Oj, rozrasta się lista chciejstw.
Te bombki na choince to Ty zrobiłaś?

- lemka77
Majuś cieszę sie, ze mogłam pomóc w zanlezieniu przetacznika. Zamów go sobie koniecznie. Zupełnie bezproblemowa roślinka.
Oliwko dzięki - mi też to drzewo wpadło w oko, a co za tym idzie w kadr
Maju - kocia o proszę jaki ten internetowy świat zakupów ogrodniczych mały. Hehe wszyscy korzystamy z tych samych źródeł. Zima jest super- nigdy nie przypuszczałam, że coś takiego napiszę... ale tak mi się znudził ten szabo-bury i brudny świat, że cieszę się na widok śniegu
Ewuniu Blue River może sie podobać. Ma ciekawie połączone kolory. Do tego pięknie pachnie. Na pewno warto ją mieć. Kupiłam u Ćwików dwa lata temu. Lista chciejstw i u mnie przeogromniasta i najgorzej, że ciągle coś do niej dopisuję, a i tak przy zamówieniach coś spoza listy wpada.
A bombki ro moja robota - miło mi, że Ci się podobają.
Teraz rózana piękność -Elfe - tak, tak można piać z zachwytu.
Jest zachwycająca w szczególe i w ogóle. Piękne kwiaty, kolor no i w ogóle wszystko na tak. Tylko jedno nie- nie powtarza u mnie kwitnienia. Chyba znam przyczynę ale dopiero gdy kupię drugą będę jej pewna.

i jeszcze Elmshorn - rekordzistka w długości utrzymywania kwiatów. Jak już zakwitnie to są i są......

tu w fazie przekwitu - już nie taka ładna ale z daleka nadal kolor ładnie się prezentuje. w ogóle to jest fajna róża na tył rabaty - kolor dobrze i długo widoczny.

Oliwko dzięki - mi też to drzewo wpadło w oko, a co za tym idzie w kadr

Maju - kocia o proszę jaki ten internetowy świat zakupów ogrodniczych mały. Hehe wszyscy korzystamy z tych samych źródeł. Zima jest super- nigdy nie przypuszczałam, że coś takiego napiszę... ale tak mi się znudził ten szabo-bury i brudny świat, że cieszę się na widok śniegu

Ewuniu Blue River może sie podobać. Ma ciekawie połączone kolory. Do tego pięknie pachnie. Na pewno warto ją mieć. Kupiłam u Ćwików dwa lata temu. Lista chciejstw i u mnie przeogromniasta i najgorzej, że ciągle coś do niej dopisuję, a i tak przy zamówieniach coś spoza listy wpada.

Teraz rózana piękność -Elfe - tak, tak można piać z zachwytu.

i jeszcze Elmshorn - rekordzistka w długości utrzymywania kwiatów. Jak już zakwitnie to są i są......

tu w fazie przekwitu - już nie taka ładna ale z daleka nadal kolor ładnie się prezentuje. w ogóle to jest fajna róża na tył rabaty - kolor dobrze i długo widoczny.

Pozdrawiam Ida
- majka411

Lemeczko, Elfe ma piękne kwiaty. Jaka, to przyczyna według Ciebie, że ona nie powtarza kwitnienia.
Miałam trzy krzaki, też je obserwowałam. Moim zdaniem, ta róże lubi ciepło i słonko. W naszych warunkach zwyczajnie nie daje rady rozkręcić się drugi raz. Przyrosty masy zielonej miała bardzo duże. Wszystko mi wymarzało do kopczyka.
Czy ona już Ci zimowała?
- lemka77
Tak Majuś ma za mało słońca. Gdy orzech rozwinie wszystkie liście to ma słońce dopiero po południu.
Tak więc kolejna do przesadzenia
Taki już nas los przesadzamy, dosadzamy i tak to się kręci
Excelsa

Tak więc kolejna do przesadzenia

Excelsa

Pozdrawiam Ida
Ido, ależ wspaniałe kwiaty prezentuje Elfe! nie znałam tej róży, ale to chyba będzie miłość od pierwszego wejrzenia... szkoda trochę, że nie powtarza kwitnienia, ale to szczegół ;)
pozdrawiam Cię serdecznie, A.
pozdrawiam Cię serdecznie, A.
- lemka77
Aguś ona generalnie jest z tych które powtarzają kwitnienie, tylko często czytam, ze jednak u nas nie powtarza. Może jest za zimno gdy szykuje sie do drugiego kwitnienia? To tak jak mój Eden wytworzył pąki, które niestety nie rozkwitły z zimna.
Pozdrawiam Ida
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Tak, Elfe wygląda jak lody cytrynowo-śmietankowe, pysznie wygląda i chciałoby się je polizać. :P
Elmshorn rośnie u mnie i czekam na ten popis kwiatów, myślę że co nie co pokarze.
Elmshorn rośnie u mnie i czekam na ten popis kwiatów, myślę że co nie co pokarze.

- lemka77
Majeczko na pewno będziesz z Elmshorna zadowolona. To bardzo żywotna róża. Sama gdy juz obkupię sie we wszystkie które chcę to jeszcze jedną sadzokę Elmshorna zakupię. Tylko kiedy to będzie....... skoro lista taaaka dluga. 

Pozdrawiam Ida
- majka411

bardzo uroczy kącik. Wiesz jak go zobaczyłam, to pomyślałam, że właśnie Elfe miałaby w takich warunkach świetne miejsce.
Zacisznie i dużo słonka.