Ogród Pod Lasem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród POD LASEM

Post »

Chciałabym tak umieć..... jak już przestudiujesz tę knigę i spróbujesz to zdaj relację czy łatwo....
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Jolu, trochę spóźnione, ale szczere życzenia urodzinowe ;:196, łoł jak jeszcze kolorowo u Ciebie, - przepiękna, moja niestety została przelana i po powrocie z wakacji nie miałam już co ratować, odnowione starocie wyglądają rewelacyjnie, tak, tak ;:108 jak już coś wyczytasz, podziel się z nami czy łatwo, może znajdziemy następne wspólne hobby na zimowe wieczory? No i pochwal sie swoimi "patchworkami" bardzo jestem ciekawa Twoich cudeniek.
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 paź 2010, o 15:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszko, spało mi się dobrze, ale bez snów - tak mam :)
Adrianno, dzięki, podobają mi się kolory jesieni nie tylko kwiatowe. Z sarenkami widuję się codziennie, bo rano pasą się przy ogrodzeniu - może jeszcze mają nadzieję ...
- z każdym rokiem piękniejsza, widać że dana od ;:167 . Kłopot jest z zimowaniem, ale widać, że warto się potrudzić.
Sadzonka selenicereusa od Ciebie teraz wygląda tak - może w przyszłym roku też da pokaz ...
A co do prezentu, to pokaż, bardzo proszę, a może też jakąś poduszkę, jeżeli jeszcze żyją - były robione z myślą o ogrodowej huśtawce, ale skoro trafiły na salony, to jestem zaszczycona :D
Małgosiu, dziękuję , a poniżej fotka Sympatii, o którą pytałaś jakiś czas temu czy powtarza kwitnienie - jak widzisz, powtarza.
Jagusiu a co w życiu jest łatwe, tylko dolce far niente jest łatwe :;230 . Jak coś wyjdzie z moich zamiarów to się pochwalę i powiem czy łatwo.
Ilono, jeszcze nie wiem czy mi się coś uda zrobić, ale jeżeli się uda, to podzielę się wiedzą.

Sorki, nie mogę zamieścić zdjęć - nie wiem dlaczego Fotosik nie działa. Zapytam adm.
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Joluś , jesteś niesamowita , nadanie starym rzeczom nowego wyglądu , nowego życia , to coś fajnego ;:224 .

Też lubię motyw lawendy na przedmiotach , nie tylko do ozdoby , ale też robię z gałązek bukieciki i wkładam do szafy . W tym roku chyba nici , z moich planów , bo lawenda , przycięta na wiosnę nie zakwitła :( .

A na garnuszku chyba decoupage z Toskanii ? Oj , śliczny , aż chciałoby się napić z niego ;:108 .
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Jagódko, cieszę się, że Ci się podobają moje pomysły na przyozdabianie starych garnków - będą następne, już zawiozłam kolejne puszki.
Spróbuję jeszcze raz wstawić obiecane fotki.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A to moje pierwsze "dzieło"

Obrazek[/UR

Sympatia dla Małgosi [url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ed7cfee36e5c3279.html]Obrazek
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oj , ale cudowne pomysły na upiększanie wnętrza . Ja umiem szyć , ale nie zdobyłabym się na szycie patchworków , typu narzuty , kilimy . Co innego poszewki na poduszki . Piękne ;:180 ;:167 .

Zauroczyła mnie ta z kwiatami , jak i narzuta na czwartej fotce :uszy ;:138 .
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

No, no czasu i serca to Ty w te arcydzieła włożyłaś, super ;:63 ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28

Post »

Jolu, dziękuję za fotkę Sympatii ;:196
Piękne dzieła wyszły spod twojej igły. Najbardziej podoba mi się poszewka na poduszkę z kwiatami. Wyobrażam sobie ile czasu i pracy trzeba, żeby zrobić dużą narzutę. Mam maszynę do szycia i kiedyś chciałam się w to pobawić, ale skończyło się na zamiarach. Łatki zszywasz ze sobą brzegami czy naszywasz na jakiś podkład?
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Jagódko, to nie jest trudne, jak sie przyjrzysz tym kapom, to one składają się z kilkunastu prostokątów lub kwadratów, z jakich robi się poduszki i potem tylko trzeba je połączyć listwami - proste ;:108
Małgosiu, zszywam brzegami, a potem przyszywam do podkładu, np.flaneli.
Ilonko, na prawde trudno te łatki-szmatki nazwać arcydziełami, nie zawstydzaj mnie :oops:. To prawda, że zrobiłam wiele ciekawszych rzeczy, ale - jak już pisałam - rozeszły się do ludzi
Jakiś krawiecki wątek powstaje :;230. Mogą mnie zganić za to :wink:
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Wracamy do ogrodu :lol: Gaura - początkowo nie wydawała mi się atrakcyjna, ale jak się rozrosła bardzo mi się podoba, taka delikatna gęstwina . A marcinki tworzą piękny bukiet
Obrazek Obrazek

Kolorowe liście wspinają się do słońca ...
Obrazek Obrazek

Jesienne róże ...

Obrazek Obrazek

Groszek - samotnik wciąż kwitnie i lwie paszcze ,odmiana zwisająca ciągle zdobią skalniak
Obrazek Obrazek

Barbula w pełnym rozkwicie , a kobea już weszła na dach garażu

Obrazek Obrazek

Ostatni mieczyk ... a milin zakwitł tylko tak skromnie, nie wiem dlaczego nie kwitnie tak obficie jak powinien ...

Obrazek Obrazek

Koleus ... piękny .. jakby był z jedwabiu i pytanie do Adrianny - jak się nazywa ten żółty kwiatek :?:

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Jolu :)
Widzę, że u Ciebie kolorowo - letnio-jesiennie. Bardzo lubię ten okres w ogrodzie kiedy wszystko zaczyna się przebarwiać na złocisto-brązowo - pod warunkiem że jest tak ładna pogoda ja teraz :D
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Masz rację Jagusiu, mimo perspektywy zimy, to ten okres jest, przy dobrej pogodzie, równie piękny jak lato. Drzewa przybierają niesamowite kolory, zarośnięte drzewami góry wyglądają zjawiskowo. Takie chwile zachwytów w przerwie na oddech w czasie jesiennego "rycia" przy porządkach i jak np. ja w tej chwili w porządkowaniu zaniedbanych fragmentów ogrodu. Ciężka praca ;:223 , ale będzie satysfakcja jak się zrobi ładny zakątek :D
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

Pospacerowałam po raz kolejny po ogródku :-) Fajnie tu, swojsko, bezpretensjonalnie ;:138
I brak narzekania na obecną jesień :-) Przecież najgorsze jeszcze przed nami :-) Brrrr...
Awatar użytkownika
Kalmia
1000p
1000p
Od: 15 maja 2007, o 14:19
Kontakt:

Post »

Witaj Joluś!
Widzę, że rączki masz złote nie tylko do roślinek :)
Groszek Ci kwitnie do tej pory. A u mnie nawet nie raczył wzejść na wiosnę, czyżby nasionka źle przechowywałam ...? :(
Piekny wrzesień mamy w tym roku, oby taka pogoda utrzymała się jak najdłużej!
Pozdrawiam serdecznie :D
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Witaj Siberio, czuję się zaszczycona Twoimi odwiedzinami :D Że swojsko u mnie - no cóż, jak to na wsi, trudno urządzać pałacowy ogród przy wiejskiej chałupie, wprawdzie wpisanej do rejestru zabytków, ale chałupie ;:108 Na jesień trudno narzekać, bo na razie raczy nas piękną pogodą i bajecznymi barwami. Każda pora roku ma swoje uroki, nawet zima, która bywa ciężka, zwłaszcza tu, w górach, dostarcza widoków przepięknych.
Łano witaj, ten groszek samotnik sam się wysiał w poprzednim roku, a w tym roku nie siałam , bo to przysmak saren, a jeszcze wiosną nie miałam ogrodzenia, więc byłaby to tylko zachęta do częstszych odwiedzin sympatycznych skądinąd zwierzątek.
Wrzesień rzeczywiście piękny, i chyba długo się taka pogoda utrzyma - dobrze, bo robót ziemnych mam dużo do wykonania.
Dzięki za uznanie dla moich szmatkowych wyrobów. Zimą, poza nadrabianiem lektur, czasem coś tam szyję, najczęściej dla znajomych i rodziny. Serdeczności ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”