Ogród Pod Lasem
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród POD LASEM
Chciałabym tak umieć..... jak już przestudiujesz tę knigę i spróbujesz to zdaj relację czy łatwo....
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- ilona2715
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Jolu, trochę spóźnione, ale szczere życzenia urodzinowe
, łoł jak jeszcze kolorowo u Ciebie, - przepiękna, moja niestety została przelana i po powrocie z wakacji nie miałam już co ratować, odnowione starocie wyglądają rewelacyjnie, tak, tak
jak już coś wyczytasz, podziel się z nami czy łatwo, może znajdziemy następne wspólne hobby na zimowe wieczory? No i pochwal sie swoimi "patchworkami" bardzo jestem ciekawa Twoich cudeniek.

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 9 paź 2010, o 15:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agnieszko, spało mi się dobrze, ale bez snów - tak mam
Adrianno, dzięki, podobają mi się kolory jesieni nie tylko kwiatowe. Z sarenkami widuję się codziennie, bo rano pasą się przy ogrodzeniu - może jeszcze mają nadzieję ...
- z każdym rokiem piękniejsza, widać że dana od
. Kłopot jest z zimowaniem, ale widać, że warto się potrudzić.
Sadzonka selenicereusa od Ciebie teraz wygląda tak - może w przyszłym roku też da pokaz ...
A co do prezentu, to pokaż, bardzo proszę, a może też jakąś poduszkę, jeżeli jeszcze żyją - były robione z myślą o ogrodowej huśtawce, ale skoro trafiły na salony, to jestem zaszczycona
Małgosiu, dziękuję , a poniżej fotka Sympatii, o którą pytałaś jakiś czas temu czy powtarza kwitnienie - jak widzisz, powtarza.
Jagusiu a co w życiu jest łatwe, tylko dolce far niente jest łatwe
. Jak coś wyjdzie z moich zamiarów to się pochwalę i powiem czy łatwo.
Ilono, jeszcze nie wiem czy mi się coś uda zrobić, ale jeżeli się uda, to podzielę się wiedzą.
Sorki, nie mogę zamieścić zdjęć - nie wiem dlaczego Fotosik nie działa. Zapytam adm.

Adrianno, dzięki, podobają mi się kolory jesieni nie tylko kwiatowe. Z sarenkami widuję się codziennie, bo rano pasą się przy ogrodzeniu - może jeszcze mają nadzieję ...
- z każdym rokiem piękniejsza, widać że dana od

Sadzonka selenicereusa od Ciebie teraz wygląda tak - może w przyszłym roku też da pokaz ...
A co do prezentu, to pokaż, bardzo proszę, a może też jakąś poduszkę, jeżeli jeszcze żyją - były robione z myślą o ogrodowej huśtawce, ale skoro trafiły na salony, to jestem zaszczycona

Małgosiu, dziękuję , a poniżej fotka Sympatii, o którą pytałaś jakiś czas temu czy powtarza kwitnienie - jak widzisz, powtarza.
Jagusiu a co w życiu jest łatwe, tylko dolce far niente jest łatwe

Ilono, jeszcze nie wiem czy mi się coś uda zrobić, ale jeżeli się uda, to podzielę się wiedzą.
Sorki, nie mogę zamieścić zdjęć - nie wiem dlaczego Fotosik nie działa. Zapytam adm.
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Joluś , jesteś niesamowita , nadanie starym rzeczom nowego wyglądu , nowego życia , to coś fajnego
.
Też lubię motyw lawendy na przedmiotach , nie tylko do ozdoby , ale też robię z gałązek bukieciki i wkładam do szafy . W tym roku chyba nici , z moich planów , bo lawenda , przycięta na wiosnę nie zakwitła
.
A na garnuszku chyba decoupage z Toskanii ? Oj , śliczny , aż chciałoby się napić z niego
.

Też lubię motyw lawendy na przedmiotach , nie tylko do ozdoby , ale też robię z gałązek bukieciki i wkładam do szafy . W tym roku chyba nici , z moich planów , bo lawenda , przycięta na wiosnę nie zakwitła

A na garnuszku chyba decoupage z Toskanii ? Oj , śliczny , aż chciałoby się napić z niego

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
-
Jagódko, cieszę się, że Ci się podobają moje pomysły na przyozdabianie starych garnków - będą następne, już zawiozłam kolejne puszki.
Spróbuję jeszcze raz wstawić obiecane fotki.

A to moje pierwsze "dzieło"
[/UR
Sympatia dla Małgosi [url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ed7cfee36e5c3279.html]
Spróbuję jeszcze raz wstawić obiecane fotki.

A to moje pierwsze "dzieło"

Sympatia dla Małgosi [url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ed7cfee36e5c3279.html]

- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oj , ale cudowne pomysły na upiększanie wnętrza . Ja umiem szyć , ale nie zdobyłabym się na szycie patchworków , typu narzuty , kilimy . Co innego poszewki na poduszki . Piękne
.
Zauroczyła mnie ta z kwiatami , jak i narzuta na czwartej fotce
.

Zauroczyła mnie ta z kwiatami , jak i narzuta na czwartej fotce

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
No, no czasu i serca to Ty w te arcydzieła włożyłaś, super

- megi1402
- Od: 1 lis 2010, o 00:28
Jolu, dziękuję za fotkę Sympatii
Piękne dzieła wyszły spod twojej igły. Najbardziej podoba mi się poszewka na poduszkę z kwiatami. Wyobrażam sobie ile czasu i pracy trzeba, żeby zrobić dużą narzutę. Mam maszynę do szycia i kiedyś chciałam się w to pobawić, ale skończyło się na zamiarach. Łatki zszywasz ze sobą brzegami czy naszywasz na jakiś podkład?

Piękne dzieła wyszły spod twojej igły. Najbardziej podoba mi się poszewka na poduszkę z kwiatami. Wyobrażam sobie ile czasu i pracy trzeba, żeby zrobić dużą narzutę. Mam maszynę do szycia i kiedyś chciałam się w to pobawić, ale skończyło się na zamiarach. Łatki zszywasz ze sobą brzegami czy naszywasz na jakiś podkład?
-
Jagódko, to nie jest trudne, jak sie przyjrzysz tym kapom, to one składają się z kilkunastu prostokątów lub kwadratów, z jakich robi się poduszki i potem tylko trzeba je połączyć listwami - proste
Małgosiu, zszywam brzegami, a potem przyszywam do podkładu, np.flaneli.
Ilonko, na prawde trudno te łatki-szmatki nazwać arcydziełami, nie zawstydzaj mnie
. To prawda, że zrobiłam wiele ciekawszych rzeczy, ale - jak już pisałam - rozeszły się do ludzi
Jakiś krawiecki wątek powstaje
. Mogą mnie zganić za to 

Małgosiu, zszywam brzegami, a potem przyszywam do podkładu, np.flaneli.
Ilonko, na prawde trudno te łatki-szmatki nazwać arcydziełami, nie zawstydzaj mnie

Jakiś krawiecki wątek powstaje

-
Wracamy do ogrodu
Gaura - początkowo nie wydawała mi się atrakcyjna, ale jak się rozrosła bardzo mi się podoba, taka delikatna gęstwina . A marcinki tworzą piękny bukiet

Kolorowe liście wspinają się do słońca ...

Jesienne róże ...

Groszek - samotnik wciąż kwitnie i lwie paszcze ,odmiana zwisająca ciągle zdobią skalniak

Barbula w pełnym rozkwicie , a kobea już weszła na dach garażu

Ostatni mieczyk ... a milin zakwitł tylko tak skromnie, nie wiem dlaczego nie kwitnie tak obficie jak powinien ...

Koleus ... piękny .. jakby był z jedwabiu i pytanie do Adrianny - jak się nazywa ten żółty kwiatek

Kolorowe liście wspinają się do słońca ...

Jesienne róże ...

Groszek - samotnik wciąż kwitnie i lwie paszcze ,odmiana zwisająca ciągle zdobią skalniak

Barbula w pełnym rozkwicie , a kobea już weszła na dach garażu

Ostatni mieczyk ... a milin zakwitł tylko tak skromnie, nie wiem dlaczego nie kwitnie tak obficie jak powinien ...

Koleus ... piękny .. jakby był z jedwabiu i pytanie do Adrianny - jak się nazywa ten żółty kwiatek

- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Jolu 
Widzę, że u Ciebie kolorowo - letnio-jesiennie. Bardzo lubię ten okres w ogrodzie kiedy wszystko zaczyna się przebarwiać na złocisto-brązowo - pod warunkiem że jest tak ładna pogoda ja teraz

Widzę, że u Ciebie kolorowo - letnio-jesiennie. Bardzo lubię ten okres w ogrodzie kiedy wszystko zaczyna się przebarwiać na złocisto-brązowo - pod warunkiem że jest tak ładna pogoda ja teraz

Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
-
Masz rację Jagusiu, mimo perspektywy zimy, to ten okres jest, przy dobrej pogodzie, równie piękny jak lato. Drzewa przybierają niesamowite kolory, zarośnięte drzewami góry wyglądają zjawiskowo. Takie chwile zachwytów w przerwie na oddech w czasie jesiennego "rycia" przy porządkach i jak np. ja w tej chwili w porządkowaniu zaniedbanych fragmentów ogrodu. Ciężka praca
, ale będzie satysfakcja jak się zrobi ładny zakątek 

Pospacerowałam po raz kolejny po ogródku
Fajnie tu, swojsko, bezpretensjonalnie
I brak narzekania na obecną jesień
Przecież najgorsze jeszcze przed nami
Brrrr...

I brak narzekania na obecną jesień

Witaj Joluś!
Widzę, że rączki masz złote nie tylko do roślinek
Groszek Ci kwitnie do tej pory. A u mnie nawet nie raczył wzejść na wiosnę, czyżby nasionka źle przechowywałam ...?
Piekny wrzesień mamy w tym roku, oby taka pogoda utrzymała się jak najdłużej!
Pozdrawiam serdecznie
Widzę, że rączki masz złote nie tylko do roślinek

Groszek Ci kwitnie do tej pory. A u mnie nawet nie raczył wzejść na wiosnę, czyżby nasionka źle przechowywałam ...?

Piekny wrzesień mamy w tym roku, oby taka pogoda utrzymała się jak najdłużej!
Pozdrawiam serdecznie

-
Witaj Siberio, czuję się zaszczycona Twoimi odwiedzinami
Że swojsko u mnie - no cóż, jak to na wsi, trudno urządzać pałacowy ogród przy wiejskiej chałupie, wprawdzie wpisanej do rejestru zabytków, ale chałupie
Na jesień trudno narzekać, bo na razie raczy nas piękną pogodą i bajecznymi barwami. Każda pora roku ma swoje uroki, nawet zima, która bywa ciężka, zwłaszcza tu, w górach, dostarcza widoków przepięknych.
Łano witaj, ten groszek samotnik sam się wysiał w poprzednim roku, a w tym roku nie siałam , bo to przysmak saren, a jeszcze wiosną nie miałam ogrodzenia, więc byłaby to tylko zachęta do częstszych odwiedzin sympatycznych skądinąd zwierzątek.
Wrzesień rzeczywiście piękny, i chyba długo się taka pogoda utrzyma - dobrze, bo robót ziemnych mam dużo do wykonania.
Dzięki za uznanie dla moich szmatkowych wyrobów. Zimą, poza nadrabianiem lektur, czasem coś tam szyję, najczęściej dla znajomych i rodziny. Serdeczności

Łano witaj, ten groszek samotnik sam się wysiał w poprzednim roku, a w tym roku nie siałam , bo to przysmak saren, a jeszcze wiosną nie miałam ogrodzenia, więc byłaby to tylko zachęta do częstszych odwiedzin sympatycznych skądinąd zwierzątek.
Wrzesień rzeczywiście piękny, i chyba długo się taka pogoda utrzyma - dobrze, bo robót ziemnych mam dużo do wykonania.
Dzięki za uznanie dla moich szmatkowych wyrobów. Zimą, poza nadrabianiem lektur, czasem coś tam szyję, najczęściej dla znajomych i rodziny. Serdeczności