U Aneci cz.2
- arlet3
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: U Aneci cz.2
Anetko no to Ci niespodzianka

- Anetta
- 1000p

- Od: 17 sie 2009, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dzięki Madziumojsze pisze:Ogólnie przepadam za białymi kwiatami, a ta azalia z tym zielonym środkiem... boska!!!!![]()
Elu właśnie przez ten zielony środek jest taka piękna, teraz zamówiłam fuksję o tych samych kolorkach, śnieżnobiałą z zielonym odcieniem.elcia1974 pisze:Biały kwiat azalii wygląda przepięknie. Ten zielony środeczek jest fantastyczny
dzięki Aguśagapuszka_83_28 pisze:Biała azalia jest bardzo ładna
Beatko masz racjęsari pisze:Piękna biała azalia,na pewno urody dodaje jej ten seledynowy środeczek
Oj tak Moniś! Akurat z tej mieszanki jestem zadowolona, tylko kiedy i jak ja ją przesadzę, korzenie na pewno zrośnięte mają, i cały czas kwitnie.diament pisze:Mnie również trafiły się dwa kolory ale różowe. Ale mieszają w tych doniczkach
alunia pisze:To niespodzianka![]()
Piękna jest ta biała azalka
dzięki Alu i Arletkoarlet3 pisze:Anetko no to Ci niespodzianka
- elcia1974

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Fuksja w tych samych kolorach, co azalia na pewno będzie przepiękna. 
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
- Anetta
- 1000p

Jeżeli tylko zakwitnie Elciu
w tamtym roku kwitły mi słabo ale pewnie za gorące stanowisko im dałam, byłam egoistką bo chciałam je od strony wejściowej domu, na tarasie, tam spędzam najwięcej czasu, a to niestety strona południowa, cieniowałam je tak że promienie słoneczne nie padały bezpośrednio ale jednak gorący lipiec dał im w kość, wtedy przeżyły ale teraz chyba nie przezimowały, no może jedna, trudno, zamówiłam już nowe
Mam i ja swojego niebieskiego (mam nadzieję) hiacynta
------------------------------
Przesadzałam też swoje sucholuby a nasza Martunia prosiła kiedyś,dawno temu, wiem sorki, żebym zrobiła z czymś zdjęcie mojej crasulki więc mam z pięciozłotówką (zdjęcia nie ostre bo robione wieczorem a od tego srebrnego koloru odbija się światło):

Mam i ja swojego niebieskiego (mam nadzieję) hiacynta
------------------------------

Przesadzałam też swoje sucholuby a nasza Martunia prosiła kiedyś,dawno temu, wiem sorki, żebym zrobiła z czymś zdjęcie mojej crasulki więc mam z pięciozłotówką (zdjęcia nie ostre bo robione wieczorem a od tego srebrnego koloru odbija się światło):

- elcia1974

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Piękna jest ta Crassulka
A biorąc pod uwagę kolor doniczki hiacynt powinien byc niebieski, chyba, że
komuś pomyliły się cebulki przy sadzeniu.

komuś pomyliły się cebulki przy sadzeniu.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
- Anetta
- 1000p

I tak być może
miałam już trzy podejścia do niebieskiego ale przeważnie z biedronki kupowane te do pędzenia na wazoniku, a u nich rzadko kiedy coś jest takie jak powinno być
miałam już trzy podejścia do niebieskiego ale przeważnie z biedronki kupowane te do pędzenia na wazoniku, a u nich rzadko kiedy coś jest takie jak powinno być
no proszę, Anetko, Twoja pamięć lepsza jak moja
Teraz to świetnie widzę jakich rozmiarów jest ta krasulka , kojarzyłam ją wcześniej jako maleństwo, które mam, a ta Twoja to całkiem dojrzała już roślina

Teraz to świetnie widzę jakich rozmiarów jest ta krasulka , kojarzyłam ją wcześniej jako maleństwo, które mam, a ta Twoja to całkiem dojrzała już roślina
wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
- Anetta
- 1000p

muszę przyznać że jako nieliczna roślinka u mnie ładnie rośnie, nawet zimą lekki przyrost zauważyłam,
teraz zmieniłam jej ziemię i doniczkę na większą więc pewnie przyhamuje troszkę we wzroście a pójdzie w korzonki.
teraz zmieniłam jej ziemię i doniczkę na większą więc pewnie przyhamuje troszkę we wzroście a pójdzie w korzonki.
Ogólnie azalie to bardzo piękne kwiaty.
Fajnie musi wyglądać dwa kolorki w jednej doniczce
Pooglądałam zielone
wszystkie urocze ale podziw zostawiam ceropegii variegacie i ...crasulce pięknie rozrośnięta
mam taką begonkę i dzięki Tobie
miałam możliwość podejrzenia jej od spodu
ona ogólnie jest bardzo ładna ale od spodu wyjątkowa
nie myślałam że ma tak wyrazisty kolorek
mam taką begonkę i dzięki Tobie
- Anetta
- 1000p

Jak zakwitną w całości to pokażęMiro78 pisze:Ogólnie azalie to bardzo piękne kwiaty.
Dzięki Alualunia pisze:Crasulka pięknie rośnie![]()
Ślicznie się prezentuje
Elu dziękuję za miłe słowa
ceropegię przesadziłam do świeżej ziemi może weźmie się za rośnięcie, a i cieszę się że begonka i Tobie podoba się, nie sądziłam ze samoczynnie jakakolwiek roślinka potrafi taki metaliczny\perełkowy kolor wyprodukować, jeszcze widziałam że niektóre kwiatki fiołków mają takie właściwości.
Anetko piękna ta Crassulkai
i nawet pieniążki produkuje 
- Anetta
- 1000p

normalnie bankomat w domku mam
dzięki Adamie
dzięki Adamie