Leśny ogród Moni68 cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p
Od: 11 lis 2009, o 17:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Leśny ogród Moni68 cz.6

Post »

Witaj Moniko, wspaniała wiosna w Twoim leśnym ogrodzie, wszystko budzi się do życia, piękne krokusy. Wiosenne prace trochę dadzą nam w kość, ale przecież nie mogliśmy się już tego doczekać :D
Ja czekam na kwitnienie Twoich rododendronów, to będzie bajka :D

Pozdrawiam Tomek :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Moniko
U nas na szczęście trochę się zachmurzyło i może nawet spadnie deszcz :lol:
Już nie mam siły latać z konewką. Woda w studni jednak trochę zbyt zimna do podlewania :(
U mnie krokusy niestety już przekwitły, ale na to szykują się żonkile i tulipany. No i dosadzone bratki rozświetlają ogród :)
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Jestem pod wrażeniem informacji, że już prawie wszystko uporządkowałaś w ogrodzie :roll:
Pięknie kwitną wiosenne kwiaty, bez roślin cebulowych, na wiosnę przyszłoby nam czekać dłużej.
Sadzenie ich w grupach daje szansę na zauważenie kwiatów, nawet z daleka. :wink:
Zima była uciążliwa, to prawda, ale uważam, że wiosenka szybka, już część krokusów mi przekwitła.
Nie samym ogrodem człowiek żyje, inne zajęcia też czekają, Wesołych Świąt Moniko :P
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Tomku, dziękuję :D Też ich nie mogę się doczekać!!
Prace w ogrodzie już dały mi w kość :lol: :lol:

Dorotko, u nas się chmurzy, ale nie wiem, czy popada. Do Ciebie szybciej przychodzi wiosna, jeszcze nie wszystkie moje krokusy zakwitły.

Elu, na szczęście są inne zajęcia poza ogrodem :lol:
Tobie również życzę wspaniałych świąt ;:167

Nie byłam jeszcze w ogrodzie, więc na dobry początek dnia :)
Obrazek Obrazek
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

MONIKO- przyszłam popodziwiać Twoją leśną wiosnę, tak jak myślałam ,piękne wiosenne zdjęcia. :roll: Bardzo ciekawy kolor iryska , jeszcze nie spotkałam takiego.
Ja 4 dni spędziłam wraz z mężem przy pozimowym porządkowaniu ogrodu i najbardziej męczące, to usuwanie uschniętych igieł pod sosnami.Całe ręce mam pokłute na same święta.Tak sobie myślałam o Twoim leśnym ogrodzie ile trudu musisz włożyć po zimie, żeby tak pięknie wyglądał. :) :) :)
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tajko, dziękuję za odwiedziny :D
Współczuję Ci tych porządków, bo dobrze wiem, co to znaczy... Wyobraź sobie, jak żmudne jest usuwanie igieł ze skalniaka :lol: :lol: Zajmuje mi to kilka dni, a i tak nie da się wszystkiego uprzątnąć- praca benedyktyńska i syzyfowa zarazem :lol: Dlatego też nie pokazuję tegorocznych zdjęć skalniaka, bo jeszcze nie jest gotowy :lol:
Te iryski to Iris reticulata Katharine Hodgkin.
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Jestem pełna podziwu, że już uporałaś się z porządkami w ogrodzie. Mi najbardziej dało w kość porządkowanie wrzosowiska - to wybieranie liści i igieł spośród roślin i kory - :evil: A to tylko malutki kawałek w porównaniu do Twego ogrodu. Widzę, że i u Ciebie kwitną już wiosenne maluszki :D Są słodkie. Nawet bratki posadziłaś...Też o tym myślałam, ale dopiero po świętach wybiorę się na rynek. Dzięki za fotki! Dodają energii.
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Witaj Moniko. Wiosna u ciebie widzę. Już czuje się tę atmosferę oczekiwania w napięciu na WIELKI rozkwit. Ja jeszcze tylko oglądam i staram się identyfikować to co powoli wychodzi z ziemi. A przyznam, że czasem jest trudno. :oops:
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

Witaj MONIKO!
Czy u Ciebie już wiosna - czekam na nią z niecierpliwością.
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11

Post »

Moniko jak odwiedzam twój ogród to zapominam o świętach tylko myślę że zaraz po nich jadę do Krakowa i już mam listę co kupić w obi oczywiście lista z twoich fotek .zazdroszczę lasu .ja o takim marzę i ciągle coś dosadzam może za 100 lat....... uda mi się go zobaczyć u siebie na działce na razie póki co tworzę zakątki

pozdrawiam alina
ogród u stóp klasztoru
Awatar użytkownika
Tula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2009, o 15:00

Post »

Oj Monia ależ Ci zazdroszczę tych ogrodowych porządków. Ja tej wiosny patrzę jak wszystko perzem porasta i czekam na koparki... w maju zaczynają się roboty pod garaże. Obiecali mi zrobić porządny mur i przygotować za nim kawałek płaskiego "pod pietruszkę" :)
Po przyjeździe zastałam przekwitające już białe krokusy od Ciebie i wiesz co... kiedyś mi wysłałaś czosnek, który później "zniknął" gdzieś w ziemi... no to ja mam wrażenie, że on się znalazł :) Coś wyłazi tam, gdzie go powtykałam i to chyba na pewno jest czosnek :)
Lilie od p. Pajdy będę chyba jutro sadziła w pojemniki. Kupiłam takie:
azjatyckie: pink tiger, toronto, red sensation
L.A. : amateras, fossano, koures, advantage
orienpety: anastasia, robina, space mountain, nymph, etosha
trąbkowa: pink perfection
Porosły już prawie wszystkie, poprzebijały woreczki swoimi kiełczyskami. Właśnie siedzę i piszę sobie jak je razem pozestawiać, żeby wszystko w pojemniku kwitło w tym samym czasie.
Poziomki uzyskujemy przez przewracanie pionków.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochane, witam Was serdecznie :D
Nastał radosny czas Świąt, czas spotkań rodzinnych i odpoczynku. Po wiosennym sprzątaniu ogrodu stanie przy garach to czysty relaks :lol: Pogoda dopisuje, więc coraz więcej bylin budzi się do życia i lada moment zakwitną kolejne cebulowe.
Wczoraj byliśmy złożyć życzenia w ogrodniczym, przy okazji kupiłam kilka bylin i rh Polarnacht, bo jeszcze go nie miałam :lol:

Izuniu, dziękuję :D Porządki zrobiłam, ale ledwo żyję :lol: Po Świętach zacznę sadzić lilie i pozostałe rośliny, które przyjdą.

Lucy, miło,że zajrzałaś :D Rzeczywiście nie mogę się doczekać!! Oby nie było przymrozków!

Krysiu, wiosna przyszła!! Z cebulowych zakwitły niektóre krokusy i irysy reticulata- zdjęcia na poprzednich stronach. Wiele bylin już wystartowało, w ogrodzie robi się coraz ładniej.

Alinko, dziękuję za odwiedziny :D Jestem ciekawa, co zamierzasz kupić? Szczerze mówiąc nigdy nie korzystałam z marketów ogrodniczych, więc nie wiem, jaki mają wybór.

Uleńko, przynajmniej zrobią Ci porządek i może zniwelują te górki!! Zawsze podziwiałam Twoją pracę na tych skalistych zboczach!!
Cieszę się, że czosnek się "znalazł" :lol: Nie pamiętam, jaki wysyłałam, ale wszystkie ładnie się prezentują. Nie przepadam tylko za tym dziwadłem Hair :lol:
Lilie zamówiłaś piękne!! Kilka z nich mam. Najwcześniej zakwitną azjatyckie, potem LA, na końcu orienpety. Te ostatnie rosną bardzo wysoko, w drugim roku uprawy osiągają 2 m!

Obrazek Obrazek

I dekoracja świąteczna
Obrazek

Wszystkim moim Gościom życzę, aby nadchodzące Święta były czasem nadziei, pokoju i radości.
Wesołych Świąt ;:167
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

A ja wolę kopanie niż stanie przy garach (choć przyznam, że gary mniej męczą :roll: ). Może za jakiś czas mi się zmieni, na razie to zachłysnęłam się ogrodem (całe życie w bloku :wink: ) to mi odbija :;230

Weołego Alleluja, Monia! ;:196
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dominiko, lubię prace w ogrodzie, ale nie tyle od razu :lol: :lol: Przy takich porządkach zaczynam zazdrościć małych ogrodów :lol: :lol:
dziękuję za życzenia ;:196
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51

Post »

Ale wiosennie i świątecznie! A tymczasem u mnie nie ma żadnej świątecznej dekoracji; Chyba powieszę na palmie pisanki, chociaż nie będzie to polska palemka wierzbowa, ale zawsze to ten sam symbol pokoju. :D
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”