Alicja125- Alu Dobrze, że chociaż azalie nam rośną i jakieś akcenty kolorowych krzaczków są.
Już z rodkami się nie bawię.
Fajnie, cieszę się, że pniaczek z rojnikami się podoba. Tam są jeszcze na dole rozchodniki. Jak podrosną będzie ładniej. Powinno tak być
Dziękuję i dobrego czwartku życzę
marta64- Martuś Dziękuję. Maj nam cudnie rozkwita. Burza kolorów w ogrodach.
No właśnie, Azalie wielkokwiatowa są bezproblemowe a rododeendrony tak już nie mają.
Oj u mnie chyba nie ma rabaty bez ozdoby
O bardzo ci dziękuje za nazwę tej małej nowej roślinki. skalniakowa gipsówka fajnie się nazywa.
Nad stawem irysy syberyjskie niebieskie mam. Liliowców nie chcę , troche dalej je mam. i ciągle tam ślimaki je okupuja. I nie chciałabym tam za dużo mieć czegoś aby i tam plewić. Wystarczy mi na rabatach .
U mnie tam na wiosnę potrafiło brzegi zalewać. Nie wiem jak teraz będzie po powiększeniu. To raczej takie rośliny, które zniosą zalewanie na jakiś czas.
A o wiązówce muszę poczytać. Chyba gdzieś miałam 1. ale sama nie wiem gdzie jest. To można byłoby ją potem przesadzić.
Sprawdziłam już Bobrek trójlistkowy, fajnie wygląda. Mogły być. Tylko gdzie go dostać ?
Trawy zalewnia nie zniosą.
Za tatarakiem się muszę rozejrzeć też gdzieś.
Obsadzanie będzie etapami za jakiś czas. Na razie w ogrodzie i warzywniku jest dużo pracy, a wolnego nie ma. A jeszcze niedługo mam 2 wystawy.
Ale co tam dam radę.
Karo Tak teraz mam duży staw. Wcześniej był raczej stawik. Mam nadzieje, ze do lata w połowie się z nim uporamy.
Dużo wokół niego nie będę robić. Z tyłu kilka drzewek. W jednej części trochę roślin i tyle. Nie chcę sobie dokładać pracy, bo i tak mam jej sporo na rabatach itd.
Staw od domu jest położony może 70- 80 m. coś koło tego. I w takiej L to go nie widać.
Pozdrawiam serdecznie
Buk tricolor

Przesadzana 3 dni temu hosta w miejsce hortensji już objedzona przez ślimaki .
Dziś sypnęłam już wszędzie granulat pod hosty. Może jeszcze wypuści ładne liście ?