Działka ROD Moja radość na emeryturze cz.2 - Warmia i Mazury.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Działka ROD Moja radość na emeryturze cz.2 - Warmia i Mazury.

Post »

Danusiu :wit
Podobnie jak Ty jestem załamana pogodą, choć i tak mam lepiej od Ciebie, bo mogę wykorzystać każdą słoneczną chwilę i pobyć w ogródku, podczas gdy Ty musisz dojechać na swoją działeczkę i to już jest trochę większe przedsięwzięcie.
Muszę jednak przyznać, że wbrew tej kapryśnej pogodzie Twoja działka jest cudownie kolorowa, a to za sprawą głównie pierwiosnków, które nie zważając na nic dają czadu ;:138 Hiacynty i żonkile pięknie rozjaśniają rabatki, a biała sasanka jest cudowna ;:215 Ja też mam białą, ale to taka "brudna" biel i nie jest taka efektowna.

Trzymaj się Danusiu, musimy mieć nadzieję, że wreszcie nadejdą ciepłe dni i nabierzemy nowej energii. Tego życzę Tobie, sobie i wszystkim ogrodnikom i działkowiczom ;:168 Miłej niedzieli ;:196
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Danusiu, mam nadzieję, że tulipany i narcyzy poczekają na Ciebie, zimno zatrzyma na dłużej ich kwitnienie ;:168
Wydaje mi się, że zielone nasiona sasanki nie mają szans wzejść, najlepiej wschodzą posiane jak najszybciej po zebraniu, ale myślę, że jednak powinny być dojrzałe.Spróbuj posiać takie i takie, zobaczysz które wyrosną? Nasionka wzeszły mi pięknie, ale przesadzone siewki, w większości się nie pokazały tej wiosny, ale ciągle zaglądam i już trzy znalazłam. ;:138
Pięknie kwitną Twoje pierwiosnki ;:65
Miłej niedzieli ;:196 :wit
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06

Post »

Witaj Danusiu :wit
Pogoda nas wszystkich nie rozpieszcza, ale może to już ostatnie dni tak niesprzyjającej aury i już w końcu zaświeci nam ;:3
Biała sasanka cudowna ;:215 , a moja zanika całkiem,pokazał się tylko jeden malutki sponiewierany kwiatek ;:145
Pierwiosnki też piękne , ja teraz poluję na te białe ;:306
Martusia ma rację, że trzeba siać nasiona sasanki zaraz po zbiorze. Próbowałam dwukrotnie i wzeszły :heja
Pozdrawiam cieplutko i miłego dnia ;:3 ;:196
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Danusiu pięknie kwitną Ci pierwiosnki ;:138 u mnie się dopiero rozkręcają, zimnica dalej, wczoraj trochę popracowałam w ogrodzie ale ręce marzną bo ziemia nie nagrzana bo słoneczka brak :( Może maj będzie ładniejszy i w końcu będziemy się cieszyć ogrodowaniem. Pozdrawiam cieplutko ;:196
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Dziś to już czyste szaleństwo pogodowe.Ta pogoda po prostu szaleje,a dziś to już przechodzi samą siebie,zresztą wczoraj też.
Wczoraj tak sypnęło śniegiem jak w najgorszą zimę.Zaczynam już popadać w histerię i nie wiem co jeszcze.To już wolę walkę ze
ślimakami. ;:134 Nie wiem czy ta pogoda nie zaszkodzi na owocowanie drzewek czy krzewów.Jednego gołego ślimaka już załatwiłam.
Witaj ALU w ten zimowy dzionek.Znowu sypie śnieg,chyba pójdę lepić bałwana.
Żeby nie te zwijanie papierków to chyba bym wyszła z siebie i stanęła obok.
Trzymaj się ciepło. ;:168

Obrazek

Obrazek

Obrazek
LUCYNKO!!!!!
Boję się jak diabli,ale nie mogłam zawieść wnuczek,nie mogłam też darować i nie zjeść choć kawałeczek tortu.(jestem smakoszem tortów) ;:306
O pogodzie już nie będę pisać i się dołować.Dobrze,że wtedy zrobiłam dużo zdjęć,bo jak wpadliśmy w sobotę na chwilę to nie zrobiłam ani jednego. ;:222
Trzymaj się zdrowo. ;:168

Obrazek

Obrazek
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

HALINKO oby ta lepsza pogoda przyszła jak najszybciej.Masz rację do ogródka koło domu można wyskoczyć na chwilę,a u mnie to cała wyprawa.Wszystko w tym roku będzie opóżnione,a jeszcze trzeba pamiętać o Zosi i ogrodnikach,co oni mogą pokazać.
Ty też trzymaj się ciepło. ;:168

Obrazek

Obrazek

Witaj MARTO!
Też myślę wysiać sasanki takie i takie bo jednak w sklepie też sprzedają nasiona sasanek a one przecież leżą nie wiem ile. ;:145
Sasanki chyba wschodzą w tym samym roku po posianiu? jak myślisz? Ja już zapomniałam jak to było kiedyś jak mi wschodziły.
;:124 W tym roku na pierwiosnki nie narzekam,szkoda tylko,że nie mogę częściej ich oglądać.
Trzymaj się zdrowo. ;:168

Obrazek

Obrazek

HALINKO!
Już zaczynam tracić nadzieję na ciepełko.Oby to były ostatnie podrygi w tym roku,bo na prawdę będzie żle.Jedne co dobre to więcej deszczu bo niestety u mnie zaczynało być sucho.(przez te wiatry)
Ja co roku podsypuję wapnem sasanki,ciemierniki,powojniki itp.W tym roku nawet nawozem róż nie zasiliłam. ;:222
Miłego dnia. ;:168 ;:3

Obrazek

Obrazek
KRYSIU!!!
Zimno i to strasznie.Ciekawe jaki będzie ten maj,a czekają na nas jeszcze ogrodnicy i Zosia. ;:145 Strach się bać.
Wszystko będzie opóżnione bo niestety z braku słońca ziemia zimna.
Pozdrawiam cieplutko.Miłego dnia. ;:168

Obrazek

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Danusiu, Twoja działeczka kwitnie wieloma kwiatkami, ;:215 nie oglądając się na pogodę ani na to, że rzadziej tej wiosny ją odwiedzasz. ;:303
Ja też rzadko zaglądam, bo ziemia za zimna, by cokolwiek robić, ale w niedzielę nie wytrzymałam i poszłam zajrzeć. :roll: Nic się nie zmieniło, kwitnie to, co kwitło, choć mimo słońca tulipany się pozamykały. :(
Dzisiaj po nocnym przymrozku nawet nie próbowałam jechać, wyniosłam pomidory na balkon i czuwam nad ich kondycją. ;:108 Na razie mają słońce, ale gdy tylko napłyną chmury, będę zmuszona wnosić je do mieszkania. Słabo się trzymają, ale żyją, a jak długo tak będzie, dopiero się okaże. ;:218

Pozdrawiam cieplutko i dobrego tygodnia życzę. ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Danusiu działeczka zrobiła się kolorowa. Kokoryczki coraz bardziej mi się podobają, muszę o nich pomyśleć :lol: Czy dziś miałaś poranne przymrozki u nas było -5 st.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Danusiu, pogoda zupełnie oszalała, żeby sypać śniegiem prawie w maju. ;:14 Jednak mam nadzieję, że wszystkie cudnie kwitnące kwiatuszki obronią się mimo wszystko i jeszcze ucieszą Twoje oczy, jak tylko się ociepli. ;:108
Piękna sesja sangwinarii ;:63 ;:63 ;:63 Zaintrygowały mnie te czerwone plamki na brzegu liścia, na ostatnim jej zdjęciu ;:oj
Słonecznego, ciepłego dnia ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

LUCYNKO kwitną te biedne kwiatki bo muszą,bo to ich czas więc się pchają bidulki.
Mam nadzieję,że jutro będzie ciepło tak jak zapowiadają i wreszcie założymy dach na foliaku.
Jak będzie dach to wywiozę z domu co się da,postawię pod folią i przykryję włókniną.Pomidory też wtedy wysadzę.Mam takie pręty to zrobię im tunel dodatkowy.Innego wyjścia nie mam.Niestety z pieleniem działka musi poczekać.
Trzymaj się ciepło. ;:138

Obrazek

Obrazek
DOROTKO u nas codziennie przymrozki ,a rano dochodzi mrożny wiatr.Dziś też jest pochmurno i rano było ledwo 5 stopni.Na szczęście nic nie pada.
Dlaczego masz myśleć o kokoryczkach skoro ja już nie wiem co z nimi robić.Nawet rosną za płotem całą kępą,co prawda jeden kolor,ale też ładny.Jutro jak będę to wykopię dopóki jeszcze liście widać i wyślę.
Miłego dnia. ;:168 ;:3

Obrazek

Obrazek
MARTO!!
No właśnie co to jest to czerwone??,zobaczyłam dopiero na zdjęciu.Jutro jak uda mi się pojechać to pójdę zobaczyć.
Sangwinaria też mi się podoba niestety kwitnie krótko.Zamawiałam pełną,ale przysłali taką i już tak zostało.
Dziś kupiłam nasiona sasanki,wysieję i zobaczę jak wzejdzie.Mają być trzy kolory.Właśnie teraz trzeba wysiewać,wschody następują po miesiącu.Zobaczymy.
Miłego dnia. ;:3

Obrazek

Obrazek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Pogoda wszystkim nam daje się w kość, u mnie było podobnie zimno i sypało śniegiem. Kwitnienia na działce odbywają się bez naszego udziału, a szkoda bo teraz jest przecież najprzyjemniejszy czas. Czas na cieszenie się każdym kwiatkiem, których i u Ciebie dostatek ;:oj
Danusiu, Dorotko to są kokorycze, a nie kokoryczki. Kokoryczka, to zupełnie inna roślina ;:196
Pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28

Post »

Danusiu, dlaczego Twoja ułudka tak obficie kwitnie, a moja pojedynczymi kwiatuszkami? Za to nadrabia coraz to nowymi odrostami, wkrótce zajmie całe miejsce na rabacie i nic nie zostanie dla innych roślin ;:14
Śliczny ten bialy narcyz z żółtym środkiem ;:215
Milego wieczoru, Danusiu ;:168
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Danusiu, mnie podobnie jak Halszkę, zaskoczyła tak obficie kwitnąca ułudka. ;:111 Czy może wiesz, jaka jest tego przyczyna?
Moja rozlazła się szeroko i nawet daleko, a kwiatuszków skąpi. ;:222 Zresztą już przekwitła. ;:108

Pięknie i ciepło dzisiaj było ;:3 , więc cały dzień spędziliśmy na działce, która miejscami już tak przeschła, że musiałam z wężem potańcować. ;:7
Po powrocie wywaliłam do balkonowego tuneliku większość sadzonek z pokoju. Niech sobie radzą, bo ja już straciłam do nich cierpliwość. ;:223

Mam nadzieję, że i do Ciebie wiosenna normalność wróciła, ;:131 a jeśli się ociąga, to pogoń ją, nie przyśpieszy.
Zdrówka. ;:167 ;:196
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No nareszcie pogoda. ;:138 .Pojechaliśmy na działkę ok.12 a wróciliśmy około 15.
Pokryliśmy foliak dachem z folii,wreszcie.Nie szkodzi,że szyba wypadła,zaklei się. :D
Wysprzątaliśmy całą działkę i wszystko uległo spaleniu.Nacięłam się róż i też wszystko spalone.Zostało pielenie i porządki.
Zawiozłam część kwiatków które ustawiłam pod folią i w altanie.Dalie rosną na potęgę.
IWONKO!
Mam nadzieję,że też było ciepło i pracowałaś na działce.Ciekawe jak będzie jutro.????
Dzięki za sprostowanie,ciągle te kokorycze mi się mylą.Ta duża powinna być kokoryczą w/g mnie.
Miłego wieczoru. ;:304 ;:168

HALINKO(Jarha) może dlatego,że rośnie tam wieki?Ma słońce i trochę cienia od migdałka i tak sobie trwa już sporo latek.
Parę narcyzów musiałam ściąć ponieważ łamią im się łodyżki.Jeden kwiatek leżał na ziemi a w nim dwa gołe ślimaki.Już nie będę czekała na zimę,ślimakom ona nie była straszna.
Miłego wieczoru. ;:168

LUCYNKO!
Na prawdę nie wiem ale ona tak kwitnie co roku.Nawet jej specjalnie nie zasilam.
U mnie też robi się sucho,ale dziś nie miałam czasu na podlewanie.Wycięłam strasznie dużo zmarżniętych gałęzi na różach.
Pnące róże musiałam przyciąć do ziemi.Nie będą kwitły w tym roku,zresztą inne też cięłam do kopczyków.
Do normalności to jeszcze daleko,przecież muszę wysiać kwiatki,a te co rosną przepikować.Może w sobotę jak będzie pogoda
zawiozę pomidory,posadzę głęboko i przykryję włókniną.
Trzymaj się ciepło. ;:168

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Witaj Danusiu w końcu pogoda tez się bardzo cieszę. Miejmy nadzieję że będzie tylko lepiej pozdrawiam życzę zdrówka i słoneczka
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”