Fioletowy ogród i potager z aniołkiem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Fioletowy ogród i potager z aniołkiem

Post »

Dam 100 sztuk fioletowych fiołków za tą magnolię, w gratisie żądam tego niebieskiego ;:306
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnieszko nie nadążam za tobą. :) 120 odmian pomidorów, :shock: zapomnisz smaku pierwszego, jak zjesz ostatni. :wink: Kto by zasnął oglądając takie siewki w folii. ;:14 W dodatku pilnowane, żeby nie uciekły do sąsiadów. ;:306 Mix tulipanów z pewnością będzie piękny, a ty jako prekursorka nowego stylu wyznaczysz nowe trendy. :uszy Ja też posadziłam wszystkie cebulki przybyszowe w jednej rzeczce tulipanowej. W przyszłym roku liczę na ciekawy efekt. ;:173 Zawsze podziwiam cię za pracowitość, ale posadzić 10 drzew, to już przeszłaś samą siebie. ;:180 Pewnie mała pomocnica jeszcze się plątała przy kopanych dołkach. :D Bób z rozsady znakomicie wygląda na rabacie. ;:138 Myślisz o tym, że można w ogrodzie odpocząć, niestety prawdziwe pasjonatki zawsze znajdą coś do zrobienia na rabatach. Jak powstanie szklarnia i założysz hodowlę kur, to rozsad i pracy będzie jeszcze więcej. :?: Dobrego weekendu, spokojnej pracy w słońcu. ;:196
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj :wit . Nie było mnie chwilkę a Ty wariujesz z rozsadą ;:224 . No masz tego sporo , oj masz i pracy nie zazdroszczę . Oby wszystko pięknie Ci owocowało i kwitło ;:168 . Żółta magnolia to podobno rarytas więc powinnaś się raczej cieszyć ;:224 . Pozdrawiam i słonecznego weekendu Ci życzę :wit .
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Aga ale traf. Mnie zawsze marzyła się żółta magnolia :) U mnie jedna tej zimy przemarzła - największa ;:222
Chyba nawet taka sama jak Twoja z etykiety.
Rozsady :shock: Piękniejsze niż w jakimkolwiek wklepie ogrodniczym, jestem pod wrażeniem :D
Będziesz miała co sadzić ;:306 Zdradź czym je podlewasz :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Agusiu popatrz ilu chętnych znalazło się na tę cudną magnolię .Mnie się zawsze ona podobała a najbardziej chciałam mieć malutką gwiaździstą .Niestety po dwóch podejściach zrezygnowałam z niej jeśli nie chce się u mnie zadomowić.Kupisz sobie jeszcze tę którą chciałaś mieć.Słonecznego weekendu
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2014, o 07:58

Post »

Tulap pisze:Dam 100 sztuk fioletowych fiołków za tą magnolię, w gratisie żądam tego niebieskiego ;:306
Przebijam i dam za magnolię 100 lawend. :wink: ;:306

Żarty, żartami, ale jestem pewna Aguś, że pokochasz swoją żółtą magnolię. ;:108 Tym bardziej jak już niedługo oczaruje Cię swoimi kwiatami. ;:173 Ciekawe, która odmiana Ci się trafiła?
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

;:306 :;230 ;:306 :;230 ;:306 :;230
Nie macie pojęcia, jakiego mi psikusa ta magnolia zrobiła. No takiego prima aprilisa jeszcze mi żadne drzewko nie urządziło. A stałam już nad nią, jedną ręką szukałam szpadla, drugą adresów forumowych koleżanek, coby ja rozparcelować i wysłać ;:173
Tylko zdjęcia coś nie mogę załadować, za chwilkę może się wgra.
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majajka pisze:Agus termy jeleniogórskie bardzo chętnie Cię przywitają, nawet kawę zrobią :;230 . A do książki jestem często namawiana, tylko.... pomysłu mi brak ;:131 . No i duuużo lepiej opowiadam niż piszę (jak już przebiję się przez słowotłok Jaśnie Pana - zazwyczaj słowami "CISZA!, teraz JA mówię ;:306 ).
O, to może jakaś praca w radio? :D Ja jestem milczkiem, z resztą M. tak samo, ja dużo lepiej słucham, niż mówię i tym bardziej lubię towarzystwo gaduł :wink:
Blueberry pisze:Okra ma śliczne kwiaty, chociaż pewnie maleńkie ;:108
Natalko, mały był to kwiat, ale parę centymetrów miał. Pewnie na rabacie zgubiłby się zupełnie, gdyby był to kwiat rabatowy :wink: Ale niektóre ładne rzeczy trzeba obejrzeć z bliska, poświęcić się, pochylić i czasem bardzo warto.
Ninia pisze:Agnieszko, no właśnie Ty masz tyle różnych rozsad, że nawet nie zauważysz, że tych stokrotek masz mało. A ja tak na nie liczyłam...trudno, mam trochę więcej niż planowałam petunii i kremowej aksamitki...to też wypełnię to miejsce nimi (ale to nie to samo). Czy dereń kousa kupowałaś w szkółce?, bo ja też kupiłam na początku marca ten dereń (w Cerrfurze w balocie) i wsadziłam na razie w doniczkę, bo było na dworze zimno a on miał już listki. Teraz jak się ociepliło to chętnie bym go wsadziła już w grunt - może da radę skoro u Ciebie się trzyma dobrze. Fakt, że Ty jesteś z tego cieplejszego rejonu kraju a ja z centrum, ale chyba zaryzykuję.
Pewnie, że to rozumiem, trochę zawód zawsze jest, ale może sobie kupisz ze dwie gotowe, a może to dosiane szybko urosną :) Masz mnóstwo pięknych kwiatków nasianych, i cebulowych też, na pewno i bez stokrotek będzie co oglądać ;:108
mymysteryy pisze:Hej Aguś :wit

powoi nadrabiam zaległości forumowe, więc trochę spóźnione GRATULACJE !!! ;:215 Rozsada wzorcowa. ;:333 Myślę, że spokojnie możesz otrzymać tytuł forumowej Królowej Rozsady Obrazek :-D
To że wkładasz w to całe swoje serce, to widać. Ale wiadomo, że to nie wystarczy i musi być podparte dużą wiedzą na temat upodobań tak zróżnicowanego zestawu roślinek, więc tym bardziej chylę czoła, że udało Ci się to wszystko opanować przy innych obowiązkach, jakich na pewno masz sporo, przy Twojej małej pomocniczce. :wink:
Czekam na kolejne relacje i efekt końcowy Twej ciężkiej pracy. ;:65
Bardzo miło mi jak mi tak piszecie ;:196 Tak naprawdę najsłabiej to jest z tą wiedzą, nie przygotowałam się najlepiej na takie różności i niektóre przez to udało mi się uśmiercić. Ale czasem jakaś dobra dusza coś podpowie, naprostuje moje błędy i udaje się coś uratować :wink: I oczywiście takich zabiedzonych nie fotografuję z bliska do oglądania w wątku, jakby to wyglądały takie zdechlaki :wink:
Agnieszka
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ela151 pisze:Aga, u mnie najładniej się rozkrzewiły okry, których nie miałam gdzie posadzić i upchnęłam je pod drzewkiem. Nawet chwastów tam nie wyrywałam. Te na rabacie, choć były tuż obok, miały tylko po jednym kwiatku i strąku.
Wniosek- dać im najgorszą miejscówkę w chwastach i gąszczu.
Ja tam im mogę znaleźć miejsce w jakiś chaszczach, mniszkach, pokrzywach i innej jasnocie, akurat chwastów mam dostatek i takich kątów z roślinnością dziką, skoro tak im to pasuje, to czemu nie :lol:
Viola K pisze:Agniesiu, piękne roślinki w szklarni ;:167 najgorsze teraz pikowanie. Widzę,że już posadziłaś bób do gruntu i sałatę ?
Posadziłam bób, sałatę i przymierzam się w jakiś deszczowy dzień by posadzić pory i cebule, prognoza jest taka, że chyba nie ma co czekać. Żeby potem nie musiała co dwa dni podlewać ;)
cyma2704 pisze:Agnieszko nie nadążam za tobą. :) 120 odmian pomidorów, :shock: zapomnisz smaku pierwszego, jak zjesz ostatni. :wink: Kto by zasnął oglądając takie siewki w folii. ;:14 W dodatku pilnowane, żeby nie uciekły do sąsiadów. ;:306 Mix tulipanów z pewnością będzie piękny, a ty jako prekursorka nowego stylu wyznaczysz nowe trendy. :uszy Ja też posadziłam wszystkie cebulki przybyszowe w jednej rzeczce tulipanowej. W przyszłym roku liczę na ciekawy efekt. ;:173 Zawsze podziwiam cię za pracowitość, ale posadzić 10 drzew, to już przeszłaś samą siebie. ;:180 Pewnie mała pomocnica jeszcze się plątała przy kopanych dołkach. :D Bób z rozsady znakomicie wygląda na rabacie. ;:138 Myślisz o tym, że można w ogrodzie odpocząć, niestety prawdziwe pasjonatki zawsze znajdą coś do zrobienia na rabatach. Jak powstanie szklarnia i założysz hodowlę kur, to rozsad i pracy będzie jeszcze więcej. :?: Dobrego weekendu, spokojnej pracy w słońcu. ;:196
Trochę chyba oddam tych pomidorów, bo to jednak teraz stwierdzam ciutkę za dużo :wink: Naprawdę nie połapiemy się w tym, co nam smakowało. Myślę, że tak ze 100 nam wystarczy :wink: Ten rozsadowy bób stanął zupełnie w miejscu, nie rośnie i chyba przeżywa sadzenie, za to kiełkujący obok pędzi, różnie to może wyglądać "na mecie" czyli przy zbiorach :wink: Póki jest taka przyjemna pogoda, tak do 25 stopni, to naprawdę chce się coś porobić, ale gdy tylko rozgości się lato od razu zapał mi przechodzi, zaczynam odpoczywać i jedynie wieczorami albo rano coś podlewam i pielę. Nie tykam się żadnych większych ogrodowych prac, nie ma żadnego kopania, rycia w ziemi i wykopywania roślin. Słaba ze mnie zawodniczka w upały :oops: nawzajem miłego weekendu ;:196
Agnieszka
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Piękne Twoje krokusy Siebera. U mnie wypadły niestety...

A ketmia jadalna mnie powaliła. Nawet nie wiedziałem, że coś takiego istnieje.

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariusz, Kasiu, Iwonko, Irenko, Mati, Ewelinko, Seba, Jadziu, magnolia zakpiła sobie ze mnie ;:306 I nikt mi nie powiedział, że tak się otwieraja pączki, że pod jednym kożuchem zimowym nosi sobie ona jeszcze lekki płaszczyk i dopiero pod nim różową sukienką ;:224
No więc po rozpięciu płaszczyka wygląda to tak:

Obrazek

I tak to z kaczki zrobił się zając :wink:

Nie wiem, czy tak zawsze wygląda otwieranie się kwiatu magnolii, ale widziałam to zawsze inaczej, po otwarciu się łupki wychodził kwiat i żadnych dodatkowych osłonek na nich nie było. Może mi po prostu chciała zagrać na nosie ;:173
Agnieszka
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Aż szkoda, bo już widziałam ją u siebie ;:224
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Locutus pisze:Piękne Twoje krokusy Siebera. U mnie wypadły niestety...

A ketmia jadalna mnie powaliła. Nawet nie wiedziałem, że coś takiego istnieje.

Pozdrawiam!
LOKI
Ketmia mnie też zaczarowała, żadne zdjęcie w internecie nie oddaje jej urody, zawsze wygląda na nich jakby miała pośrodku kremowych płatków jakąś czarną plamę, a nie taki piękny słupek i znamię z aksamitnym puszkiem, cudna jest ;:167 Cieszę się, że jej nie wywaliłam i udało mi się ją uchwycić :tan

Po porannym spacerze po ogrodzie prócz dowcipnej magnolii sfotografowałam jeszcze morelę, właśnie zakwitła ku uciesze bzyczków i motyli, wyjątkowo wcześnie w tym roku.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego weekendu :wit ;:196 Jutro mam mieć burze i dość gwałtowne załamanie pogody i wreszcie sobie odpocznę, pozwiedzam Wasze ogrody :tan
Agnieszka
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Aguś,
magnolie tak właśnie się otwierają.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2014, o 07:58

Post »

Aguss85 pisze: magnolia zakpiła sobie ze mnie ;:306 I nikt mi nie powiedział, że tak się otwieraja pączki, że pod jednym kożuchem zimowym nosi sobie ona jeszcze lekki płaszczyk i dopiero pod nim różową sukienką ;:224
Prawdziwy majstersztyk prima aprilisowy w roślinnym wykonaniu. :;230 ;:306
Udało jej się wszystkich nas wykiwać. ;:112
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”