Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77

Post »

A mój Innocent - wypuszcza z ziemi nowy pęd, bo zeszłoroczne ;:222 . Tak więc kwiatów nie będzie ;:124 .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu - z prawdziwą przyjemnością ogladam zdjęcia z Twojego ogrodu. Podziwiam umiejętność fotografowania. Zbliżenia doskonałe! Ice cream, piwonia koperkowa ( nigdy jej nie widziałam), chaber - to naprawdę dobre zdjęcia.
Okazuje się, że tam, gdzie piękne winnice, tam piękne ogrody - klimat niewątpliwie sprzyja. Powiedz mi, czy powojniki u Ciebie rosną osobno czy też oplatają jakieś rośliny dla ich towarzystwa?
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu :wit
ale cudnie juz powojniki kwitną ;:215
I różyczki też zaczynają.oj będzie pięknie różany czas nadchodzi :)
Piwonie teraz też mają swój czas :)
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Aniu, aż nie mogę uwierzyć, że narzekasz na brak deszczu ;:oj U mnie leje już od tygodnia i to mocno :( Kwiaty gniją w ogrodzie, trawsko urosło wielkie a i tak kosić nie można ;:145 Martwię się o róże, znowu nie zdążyłam zrobić oprysku :oops:
Incconent Blush ;:167 Oj, jak mi się ta odmiana podoba! Chyba sobie kupię chociaż do donicy... ;:224
Róże masz zapączkowane na maksa :D U mnie niektóre młodziaki nie mają wcale pączków ;:145 Tak, że doktorka będę oglądała w innych wątkach...
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Przepiękne różane pączusie ;:167 ;:138
Zazdroszczę deszczu, u mnie wciąż zapowiadają przelotne deszcze a sucho jak wiór. Roślinki podlewam, ale trawa żółta już jak siano ;:185
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu zachwycona jestem Twoimi powojnikami i Rh i róże w pąkach i trochę trawki , pięknie ;:196 .
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Pięknie kwitną Twoje powojniki . Takie ładne mają kolorki. U mnie pewno ciągle mokre :(.
Białobok malutki jak i mój ale uroczy. Świetny jest ten świerk.
Co ja widzę na listkach róż... masz w pobliżu sosny? Jak pojechałam na działkę to w pierwszej chwili się załamałam. Wszystko z białym nalotem :shock: . A potem się okazało że i ławka, i cały taras, altana też brudna. Tak sosny pylą.
Pąki różane cudowne. Zwłaszcza Madame Luise Lavegue.
Ten Twój orlik jakiś taki...jasny. U dziewczyn tą odmianę widziałam prawie całą czarną. Ja też mam jakiegoś black ale dopiero sadzony wiosną.
123katex
1000p
1000p
Od: 22 maja 2013, o 20:16

Post »

Piękne masz powojniki i jeszcze chwilka, jeszcze momencik i różyczki pokażą swoje kolorki. :wit
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Aniu, Twoje róże szaleją aż miło popatrzeć ;:333 Moje niestety bardzo ociągają się, niektóre jeszcze listków dobrze nie puściły, co to mówić o pąkach. Czekając na swoje, będę podziwiać Twoje ;:215
Buziaki z deszczowej Stolicy ;:47
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Dziś jestem mega humorzasta...pogoda zrobiła się nijaka,nie pada,ale za to szaro i ciemno.Do tego zdałam sobie sprawę,że od piątku nie byłam na działce i już mnie nosi jak radza sobie moje rośliny,a przede wszystkim róże.O lilie też się obawiam,bo ostatnim razem łaziła poskrzypka ;:125
Jutro pogoda podobna,nijaka,ma być wietrznie i może padać deszcz,końcówka maja nie nastraja mnie optymistycznie ...
Ale dość już utyskiwań...przecież na balkonie powojniki mam pod nosem,które starają się jak mogą i swoimi kwiatami ubarwiają mi życie ;:108
Pelargonie z werbenami tworzą fajny duet,a mała hostka oddzielona od mamy próbuje rozwinąć swe skrzydła,co mnie bardzo cieszy ;:108
Jedna róża na balkonie moje marzenie jak dotychczas ma przyrosty,ale potrzebuje słońca,by zawiązać pąki ;:oj

Tajka prawda,że ładny? Ma niespotykane kolorki,tęczowa bańka ;:333 Jest niewysoki,akurat do donicy.
Moje róże jeszcze nie wszystkie ruszyły,obserwuję je z zaciekawieniem,bo tej wiosny dość mocno je przycięłam...

Filemon coraz więcej pąków i radości w moich oczach :D

Sabinko jak na młodziaka Twój doktorek ma kilka pąków i tylko się cieszyć ;:333 Zobaczysz jakie ma cudne kwiaty,uwielbiam tę różę.Jeśli chodzi o Madame to na pewno ona.Sprawdzałam w google i ona tak czasami ma,że ma różowe pąki,a w miarę rozkwitania robią się bardzo jasne ;:oj
Incconent brzydki prawda? A to Ci brzydal jeden ...

Aga róże powoli pokazują kolorki,bardzo lubię tę fazę tajemniczości z ich strony,kiedy powoli odkrywają swoje niewątpliwe piękno i zapach ...

Edytko a to szkoda,ale mój też jednego kwiata pojedynczego miał w kolorze całkiem białym ...

Ewuś mam kilka powojników rosnących z różami ramblerami np Błękitny Anioł rośnie w towarzystwie z Ghislaine de Feligonde i Veichenblau,a mam tez bylinowe,które pną się po korzeniu oraz wolno rosnące np.Guernsey Cream i Justa...
Bardzo mi milo,że moje zdjęcia się podobają i staram się ująć piękno i czar roślinki w obiektywie.Czasami wystarczy nacisnąć spust migawki i wychodzi magia,a czasem trzeba się troszkę namęczyć,jednak pierwsza wersja i moje hobby fotografowania bierze górę ;:215

Aniu różany czas nadchodzi i już nie mogę się doczekać szczególnie nowości w moim ogrodzie ;:oj

Elwi u mnie chmurzasto,ale deszczu zero ;:222 Jak jest taka brzydka pogoda,to mogłoby choć trochę popadać,a nie dalej sucha ziemia.U Ciebie leje od tygodnia? Tak też niedobrze,nie mogło by być po równo?
Jaki oprysk planujesz wykonać? Ja już dwa razy psikałam róże,mszyca poważnie zaatakowała...
Incconent do donicy dla mnie idealna,nieduży powojnik,bardzo zgrabny ma pokrój ;:333
Moje różyczki tez jeszcze nie wszystkie zapączkowane,a te z wiosny dopiero coś wypuszczają,ale nie trać nadziei,oby ciepło wróciło to zdążą wytworzyć ;:333

Zuza oj jak bardzo cieszą grubaśne pączki na różach ;:215 Teraz za to martwię się,by ich coś nie podżarło ;:202
Deszczu miałam troszkę,ale to stanowczo za mało,dalej sucha ziemia ...

Dorotko dziękuję ;:108

Madziu tak mi tęskno za działką,ale pogoda okropna,wietrzna,bez słoneczka.
Moje wszystkie różane listki mają nalot,niestety drzewa niemiłosiernie pylą.
Orlik może w słońcu lekko zmienił barwę,ale w rzeczywistości jest ciut ciemniejszy ;:224

123katex dziękuję,wszyscy chyba czekamy już tupiąc nogami na kwitnienie różyczek...

Marlenko i u Ciebie róże wytworzą pączki,moje już kilkuletnie,dlatego szybciej startują ;:215
Warszawa w deszczu,a ja czekam na kilka kropel...

Biały orlik urzekający i delikatny...

Obrazek

Orlik z zawilcami ;:167

Obrazek

Azalia japońska i teraz ich czas...

Obrazek

Roseum Elegans i pierwszy kwiat

Obrazek

Czosnek przytulony do Flory Romantica

Obrazek

Nevada...wstyd mi za siebie,że tak po macoszemu ją co roku traktuję :oops: Nie opryskałam niczym,mam porównanie z innymi różami,które dostały wszystko to co trzeba,że nie można tak bezczynnie siedzieć i patrzeć jak wszystko dookoła dosłownie żre różę...

Obrazek

Eden zawsze traktowana jak królowa,ale cała w pyle...czekam na deszcz,aby umył listki,ona ma takie piękne zielone,błyszczące...

Obrazek

Dobrze,że piwonie kwitną przed różami,mogę w spokoju nacieszyć się kwiatami...

Obrazek

Miłego ogrodowania i cudnej pogody...
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Doskonale znam to uczucie, gdy w miejscu usiedzieć się nie da, bo człowiek chce, musi wyjść, na działkę, na spacer, a tu nie ma jak ;:223
Dziś mam tak samo, jak Ty. U mnie leje cały dzień, i tak już jakiś czas, z niedzielną przerwą - niedziela była piękna, w końcu poleżałam na leżaku ;:224
ps
Orliki tak mnie urzekły, że wyprosiłam sadzoneczkę od sąsiadki - dostanę na jesieni :;230
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Aniu, pogoda chyba w całym kraju dzisiaj i jutro taka sama, niby coś tam pada, a efektów brak, za to ciemno cały dzień, jakby wieczór trwał 10 h. Nie lubię takiej aury, ale cóż począć, można to spożytkować i domowe obowiązki nadrobić (przynajmniej dzisiaj maszyna do szycia poszła w ruch i pozszywałam to co leżało tygodnie na półce :wink: ), no i nasze kręgosłupy zregenerują się.
Nie dziwię się Twojej miłości do klematisów, patrząc na Twoje balkonowe okazy też mam na nie chęć, śliczne kwiaty. A róże mają już takie duże i apetyczne wprost pąki, jak pogoda będzie sprzyjać, to szybko rozkwitną się ;:215
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu powojniki cudne, ;:31 orliki białe i ciemne z zawilcami pięknie się prezentują. Azalia, rododendron i piwonia cieszą kolorami. ;:215 Róże już w pąkach, ale słońca i ciepła teraz potrzebują. U Ciebie susza, a u nas czwarty dzień pada, słońca nie widziałam od tygodnia. Moja Artemis malutka, ale ma pąki. :tan Niestety oberwałam już kilka chorych listków. ;:145
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Jak przystało na Małgosię (tę od Jasia :wink: ) trafiłam "po okruszkach" ;:306 I bardzo dobrze, bo cuda pokazujesz ;:oj W dr. Jamainie zakochałam się od pierwszego wejrzenia, a powojniki to ach ach. Pięknie u ciebie.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Jakie piękne zestawienie ciemnych orlików i zawilców ;:oj Aniu na Podkarpaciu już prawie tydzień mamy taką paskudną pogodę.. A jeszcze rdza zżera mi powojniki i nie mam jak opryskać przez deszcz ;:222
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”