Słoneczne rabaty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Słoneczne rabaty

Post »

Sabinko ;:oj!
Takie widoki pojawią się u mnie chyba za miesiąc!
Masz się czym cieszyć i na czym oko zawiesić ;:215.
Możesz się spokojnie nie przejmować tym, co za płotem... ;:224.

Wielka buźka - ;:196 Jagi
BlueAnna
50p
50p
Od: 2 lis 2014, o 13:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ojejej! Jakie żonkile, moje ledwo wyrastają, nawet pąków nie widać.
Choć deszczu nie lubię z utęsknieniem na niego czekam, podlewanie w marcu-tego jeszcze nie miałam.
Niech popada a potem słoneczko, to i zazieleni się i wszystko szybciej ruszy.

Synek Twój ma rację, że tylko białe pasuje do białego (przynajmniej w zębach :wink: ), kolorowe plomby wyglądają jak dziury :wink:
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30

Post »

Sucho jest i to bardzo. wczoraj facet obok na polu bronował i się kurzyło jak nie wiem co. Ja oczywiście dzień wcześniej okna umyłam. W ogóle mam ziemię taką pylastą . Ja podlewałam już trochę uruchomiłam już pompę w studni. Ale może coś w ko?cu popada.
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wybaczysz spóźnialskiej? ;:123 :D Jestem i obiecuję poprawę :uszy Masz cudną wiosenkę, ale do zdjęć sasanek wracałam 2 razy, by sprawdzić czy to na pewno zdjęcia z tego roku ;:oj U mnie dopiero wychylają nosy. Prymule też masz obłędne ;:215 Jestem ciekawa, jak uda się ten drugi rzut krokusów. Ja posadziłam trochę do donic (warstwowo z tulipanami i żonkilami), wzeszły ładnie i zatrzymały się na etapie centymetrowych nosków. Nie sądzę, by to było przemrożenie - podczas największych mrozów chowałam je do drewutni. Chociaż - kto wie? W drugiej donicy zieleninę obgryzły myszy, więc ostatni raz bawiłam się w kompozycje wiosenne do donic :wink: Mam jeszcze donicę z liliami, może jeszcze zdarzy się cud ;:224
Słodkie te listki orlików i taka dorodna kępa ;:333 Moje zeszłoroczne, biedronkowe też wschodzą, ale to kępuniunie :lol: :wit
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Czyli na wzejście werbeny muszę czekać jeszcze miesiąc ;:218 bo od miesiąca nic...
Szałwię dopiero wysiałam ale ona raczej szybka.

Zajrzę później bo nie wiem dlaczego ale nie widzę twoich zdjęć ;:131
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

No i nici z pomagania ;:185 ;:198
U mnie wszystko znów leży. Do niedzieli brak czasu, a poza tym u nas od dwóch dni leje. Dobrze, w oczach widać jak listki się otwierają ;:333 . A forsycje kwitną na całego :tan
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30

Post »

Moja sąsiadka ma dorodną forsycję ale nie kwitnie.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Sabinko u mnie też miejsca jest dosyć, więc z noclegiem nie ma problemu :)
Żonkile ślicznie rozświetlają ogród ;:215 Ciekawi mnie jaki kolor będą miały Twoje orliki? Kępa wygląda na jasny :)
U mnie prymulki też nieśmiało zaczynają pokazywać kolor, ale ja mam tylko jedną odmianę od kilku lat. Za to co roku kępa się powiększa. W zeszłym roku trochę je podzieliłam i będą w kilku miejscach. One są niezawodne. Inne kupowałam co roku i potem zanikały...tylko te są niezmiennie.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Ach Sabinko jak piękna wiosna u Ciebie! Żonkile jakie duże i sasanki już kwitną. ;:oj Moje dopiero się z ziemi gramolą. ;:131
No i powojniki Jackmanii większy niż którykolwiek z moich. ;:131 No może te co do mnie ostatnio przyjechały mają o wiele większe przyrosty. ;:306
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Sabinko udały się krokusy, cudne. ;:215 Swoje dziś oskubałam, przekwitły. Udało nam się dziś spotkać z Ewą garden11 u mnie, szkoda, że krótko i ogród szary. Pikowanie pewno skończone, na dworze zimno i mokro. :wit
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Witaj Sabinko, :wit chyba gdzieś Cię zapodziałam, bo dawno nie zaglądałam. :oops:
A tu takie cudne dywany cebulowych i puszyste sasanki i ogromne żonkile i Jackmani pięknie wystartował. ;:138 ;:138
Dobrze, że się rozpadało, bo dziewczyny ani chybi, dalej by Cię nagabywały na "gościnne występy" w ich ogrodach. ;:306
Szanuj zdrowia za młodu, bo na starość może Ci go zabraknąć i tylko skrzypienie w gnatach pozostanie.Wiem co mówię. ;:306
Dużo zdrówka i wielu słonecznych a kilku deszczowych dni życzę. ;:3 ;:3 ;:47
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Witam wszystkich przedświątecznie :wit
Nadszedł ten czas, kiedy zapominam jak się nazywam :;230 Spisuje listy zakupów, rozplanowuję obowiązki próbując uwzględnić w tym wszystkim czas dla dzieci i na dokładkę lepię lukrowe ozdoby na torty dla mężusia i znajomej, która spotkała moją teściową dwa tygodnie temu i poprosiła o tort, a ja dowiedziałam się wczoraj w nocy.. Sama radość...
Ogrodowo nie dzieje się nic ciekawego, właściwie to jest ciekawie, tyle, że niekoniecznie tak jakbym to sobie wymarzyła. Liczyłam na eksplozję kwitnień na święta, a pewnie będę musiała zadowolić się śniegiem ;:223 Mąż żartuje, że chociaż jedne święta będą białe, ale patrząc na pączki róż, powojników i wychodzące lilie jakoś mi nie do śmiechu. Wczoraj mieliśmy półgodzinną burzę z paskudnymi błyskawicami i równie paskudnym gradem. Dzisiaj wiatr wieje tak bardzo jakby mu ktoś za to płacił.. PASKUDNIE ;:222
Rośliny przystopowały, krokusy padły, sasanki schowały się w swoim futerku. Tylko żonkile dzielnie trwają: większą społecznością przed domem i jeden samotnik na głównej rabacie..

Witajcie Mileno i Stasiu ;:168 Fajnie, że dotarłyście do mojego wątku ;:196

Dziękuję wam wszystkim za odwiedziny i ogromną ilość miłych słów ;:168 Wybaczcie gospodyni, że przez najbliższe kilka dni będzie raczej gościem w swoim własnym ogrodzie.. Ale jak to się mówi "Siła Wyższa" ;:306 Ogromne całusy ;:196

Dla osłody fatalnej pogody:

W niedzielę było jeszcze znośnie.. odwiedził nas nawet pierwszy motyl..

Obrazek

Obrazek

Sasanki

Obrazek

Wyszły też styczniowe śnieżniki

Obrazek

Szafirki w blokach startowych :lol:

Obrazek

Pierwiosnek przyniesiony przez córkę z łąki ;:224

Obrazek

Przycięta budleja

Obrazek

Liczyłam na to, że żagwin rozkwitnie się na święta, niestety temperatury nie zachęcają roślin do otwierania pączków.

Obrazek

Wychodzące lilie

Obrazek

Udokumentowany wczorajszy grad...

Obrazek

.. i pojedyncza, żółta latarnia, która przetrwałą nawałnicę :lol:

Obrazek
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witaj Sabinko.
Jak na tę pogodę,jaką mamy to masz ładne kwitnienia .Gradu nie zadraszczam i mam nadzieję ,że nic nie zniszczył. Śliczne masz szafirki.Takiej odmiany nie znam.A ty znasz ją?
U mnie taki ziąb,że chyba śnieg spadnie a już tak było cudownie.
Życzę udanej krzątaniny przed świątecznej, wspaniałych wypieków . ;:108 Wesołych świąt.
Ja dopiero dziś pojadę na konkretne zakupy. Nawet nie chce się wychodzić z domu. ;:222 :wit
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Pogoda dała się nam wszystkim we znaki. Nawet nie ma jak wyjść na dwór i cieszyć się wiosennymi kwitnieniami, bo ziąb każe szybko się wycofywać do ciepełka w domu. Masz rację, rośliny przystopowały, zaskoczone niską temperaturą. A tyle się już u ciebie działo na rabatach. Pozostaje nam tylko mieć nadzieję na lepsze dni.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Sabinko świetnie, że styczniowe cebulki zaczynają pokaz. :tan
U mnie, pierwszy raz od 5 czy 6 dni, pięknie świeci słońce. Trwa to może z 5 minut, bo wcześniej lało. A i śnieg znów padał. :oops:
No faktycznie chociaż jedne święta ze śniegiem... co za ironia losu. Dwa lata temu, w Lany Poniedziałek byliśmy z dzieciakami na sankach, bo tyle śniegu napadało. :oops: :oops: :oops:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”