Ogród ?po 30-tce?

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród ?po 30-tce?

Post »

Aniu, ja mam malutkie białe, średniej wielkości - jasnoróżowe, jasnoniebieskie, ciemnoniebieskie, ciemnoniebieskie pełne, oraz te jaskraworóżowe wielgaśne, które wzięłaś. :)Aha, mam jeszcze pstrolistne.
U mnie też kwitnie ta różowa chryzantema, ale dziś było -3*C i liście lecą na potęgę. :(
kryzysowa
---
Od: 9 kwie 2014, o 08:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, co ja poradzę, żem papla nie z tej ziemi i innym do słowa dojść nie daję ;:300
"Zasilanie się" w maminym ogrodzie jest na porządku dziennym, wszak Ona ogrodniczka od 40lat, więc zdążyła nagromadzić sporo okazów, a ja dopiero się urządzam :;230
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Rozumiem Kasiu, że Mamie troszkę przetrzebisz ogród, tłumacząc, ze roślinom wyjdzie to tylko na zdrowie :;230 . Myślę też (czasami :wink:), że masz encyklopedię wiedzy pod ręką. Poza tym, rośliny zostają przeniesione tylko o kilka/naście metrów, czyli pozostają w tych samych warunkach. Fajnie ;:63 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
Iw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 22:00

Post »

Ale Wy się dziewczyny nagadałyście, kiedy ja jod wdychałam. ;:oj
Ja dla odmiany wychodzę z założenia, że jak dają to biorę i w nogi. No bo przecież za kwiaty się ( nie) dziękuję ;:306
Marysiu jak będziesz dzielić niskie astry to i dla mnie kawalątek ;:196
kryzysowa
---
Od: 9 kwie 2014, o 08:21

Post »

Aniu, no właśnie nie do końca, bo moja mama lubi kwiaty typu warszawianki, więc sama rozumiesz ;:306 , aczkolwiek ma też sporo ciekawych okazów i tych nie omieszkałam zapożyczyć ;)
Iwonko, jak ja Ci zazdroszczam tego jodowego klimatu, zazwyczaj tylko dwa razy do roku są mi dane spacery brzegiem Bałtyku, gdybym tak miała go na co dzień, ech.. ;:144
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ale warszawianki potrafią być piękne. Jeśli są łaskawe wysiać się na biało, to naprawdę zwracają uwagę swoją urodą.
Aniu, dzisiaj rano miałam po raz pierwszy szron na tawie i na samochodzie. Muszę się śpieszyć z wysadzaniem tulipanów. A ty już po?
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jestem przekonana, że Ci odpowiedziałam, ale post gdzieś 'wcięło' :( . Poprzednio też mi się to zdarzało, ale brałam na karb swojej nieostrożności, że wycinałam sama to, co napisałam. No nic, nie ma problemu.
U mnie dzisiaj było +1*C, szronu nie było na szczęście, bo martwię się o chryzantemy. Chyba zacznę wsadzać tulipany, bo chociaż prognozy są optymistyczne, to z naszą pogodą nic nie wiadomo ;:224 . Poza tym chyba trzeba zacząć zbierać wszelakiego rodzaju 'przydasie' ogrodnicze', a tego w ciągu sezonu trochę mi się nazbierało :;230 .
Nie chcę zimy ;:145 . Idę do ogrodu, bo słoneczko przygrzewa, a trzeba się doświetlić ;:168 .

Obrazek

Obrazek
jak to mówią:'resztki magnackiej fortuny' :wink:
Obrazek
mogły by się wreszcie rozwinąć ;:161
Obrazek
tegoroczna
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Piękne bordo. No, warto poczekać. Tak sobie tłumaczę patrząc na moje chryzantemowe leniuszki.

Poczytałam o Twojej Lykkefund. Śliczna i można na północnej wystawie sadzić. Skoro bez kolców, to przy ścieżce mogłaby rosnąć z hostami :tan
I Ty mi piszesz o rozsądku, a później tak kusisz :;230
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
ewa321
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2014, o 17:13

Post »

Aniu - widzę, że u Ciebie ogródkowe pogodą się wcale nie przejmują, i bardzo dobrze !!
Różyczka pięknie kwitnie, jak i cała reszta :lol:
No ale to Twoje "przydasie" :;230 to kupuję !! To również przeze mnie nadużywane ostatnio słówko :lol:
Pozdrawiam i zapraszam
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ASK_anulla - bordo owszem ładne, ale z mojego podglądu pąków wynika, że na jednej rabacie mam takie trzy ;:161. Zobaczymy, jak się rozwiną :?: .
A Lykkefound chyba nie będzie się nadawać przy ścieżce, bo rośnie ogromna ;:oj . Popatrz tutaj:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 0&start=14 . Post z 10.06.2014. Ona przemarzła bardzo mocno w 2012 roku, a w następnym odrastała.
Chyba, że będziesz ją ciąć, ale ja nie lubię i nie umiem :oops: . Różnie piszą o jej zapachu - moja pachnie pięknie i mocno :D .
Inną bezkolcową, która bardzo mi się podoba, jest Zephirine Drouhin. Jest mniejsza i cudnie pachnie. Lubi przewiewne miejsca. Zresztą teraz wybór jest ogromny.
Hmm, pisać o rozsądku można, czemu nie, ale jak zobaczę coś co mi w oko wpadnie, to nie ma mowy żebym odpuściła :;230 . Z uwagi na mały ogród i zacieniony, sadziłam tylko pnące i pachnące. I tak nigdy nie udało mi się kupić róży, która rosła koło domu, jak byłam dzieckiem. Są podobne, ale ja tamtą ciągle widzę i jest niedościgniona ;:131 .

ewa321- zdjęcia teraz wymagają szukania w ogrodzie pojedynczych kwiatów, żeby ich często nie powtarzać :roll:.
Ja mam w ogrodzie taki kącik gospodarczo-wypoczynkowy, bo ciągłe bieganie do komórki po cokolwiek, to nie dla mnie. Ale w ciągu sezonu zrobiła się z tego niezła sterta :;230 . Z natury lubię używać wszelakich narzędzi, twierdzę bowiem, że "technika w służbie człowieka". Więc 'przydasi' u mnie sporo ;:306 .
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Ty podstępna Kobieto ;:119 nie wódź nas na pokuszenie takimi linkami. Będę musiała odciąć sobie Internet, jak tak dalej pójdzie ;:199

Już teraz sobie odpuszczam planowanie zakupów, a przez zimę może coś wymyślę, bo łysa ta ściana od północy. Tak mam kiepsko wejście od północnego wschodu, więc kombinuję...
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Ja też każdą wolną chwilę, a jest ich coraz mniej spędzam na słoneczku. Czyli wyszłam do ogrodu po 16 - tej. Niedługo po tej godzinie będzie ciemno...I tego nie lubię, wyjeżdżam do pracy po ciemku i wracam po ciemku. Budzę się w sobotę i oglądam ogród. :D Ładny kolor ma floks, on taki niebieski? Fajniutki.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Piękne lato mamy tej jesieni! :heja
Te ciemne chryzantemy ładne!
A floks naprawdę jest taki niebieski?
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

Witaj Aniu :wit Różowa różyczka piękna :D
Hosta z żurawką pięknie razem wyglądają.Twoja stała modelka Rozplenica Japońska piękna :roll:
Trzymam mocno kciuki aby hakonechloa się rozrosła :wink:
Chryzantema piękne zaczyna rozkwitać.Piękny różowy kolorek Marcinków :)
Piękne oczko wodne. Chryzantema w pięknym kolorku bordo
Marcinki, Dzielżan piękne ;:173
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ASK_anulla- sama się nakręcam, oglądając takie pięknotki; tylko to mi zostało ;:145 . Zawsze, jak chciałam poprawić sobie humor, brałam do rąk album o różach i wyszukiwałam, co też bym u siebie posadziła. Pomagało :D Teraz wystarczy otworzyć komputer, żeby znaleźć się w pięknych kolorach i kształtach. Mogliby jeszcze jakoś zapachy dołączyć :;230 .

PEPSI - jako, że wstaję bardzo rano, to ta ciemność mnie przygniata. Wcześniej można było już po 4.00-tej wyjść do ogrodu. Cicho i spokojnie, a kolorowo ;:131 . Oj będę biadolić na te 'ciemności egipskie', dlatego korzystam ze słonka, ile się da ;:3 . Jeszcze pamiętam, jak to jeździło się po ciemku do pracy i tak wracało :;230 .
Zresztą codziennie 'wyprawiam' męża do pracy, bo i tak jestem już 'na nogach'.
A floks? nie, on powinien być ciemno bordowy, ale któregoś ranka takim go zobaczyłam. Miałam nawet pokazać poprzednie zdjęcie. One zmieniają kolor, jak kameleon, w zależności od pory dnia.

takasobie- oj, chciałoby się , żeby tak było, jak najdłużej, chociaż jest bardzo, ale to bardzo sucho, bo moje podwórko wygląda jak nadmorski piasek, w sensie luźności podłoża ;:174 . Aż ciężko się chodzi, a pieski jeszcze 'dotłuką' dziur w ziemi ;:163 .

Paulii- cieszy mnie, że Ci się moje roślinki podobają ;:168 .

teksański się nie daje, chociaż przy ziemi, ale kwitnie
Obrazek
trojsklepki są niepozorne, ale trwałe
Obrazek
te ślady, to jakby ptak uderzył w szybę :?:
Obrazek
to też kwiatek :D
Obrazek
jak tu nie kochać żurawek? ;:145
Obrazek
zawilce dalej kwitną
Obrazek
Invicible - lubię błyszczące hosty i z falbanką
Obrazek
tak będzie wyglądał miłorząb, jak 'zdąży' zżółknąć prze mrozem. Inaczej spadną wszystkie zielone liście jednorazowo, jakby ktoś je nagle odkleił - smutne ;:174 . Taki widok mam raz na kilka lat, niestety.
Obrazek
Pozdrawiam Ania
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”