Ogród w dolinie cz.10,czyli jak marzenia stają się faktem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród w dolinie cz.10,czyli jak marzenia stają się faktem

Post »

Piotrze! Nie muszę czekać do jutra ;:224 Obiad oczywiście był: polędwiczki wieprzowe z grilla (elektrycznego), pieczone ziemniaki, pomidory i ogórki w zalewie musztardowej. Pomocnicy też byli głodni jak wilcy ;:224 Ale i Ty mocno podziałałeś w ogrodzie :D

Obrazek
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Na hiacynty nie moę się napatrzyć, potem cały czas za nimi tęsknię ;:173 A jak pachną. Wiecznie przy nich klękam ;:306
Prymulka ciemna wiśniowa - super! Ja nie znoszę tych jaskrawych! Dlatego u mnie tylko lekarskie się panoszą i jedna różowa, którą dostałam w prezencie i jakoś wstydzę się jej pozbyć.
Klucze super!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu- sprawa z kranem- świetna :lol: Jak to miło odkrywać dobre niespodzianki..
Poidełko super, i Twój gołąbeczek od razu się załapał.. Zwinki szalenie lubię, ale coś u mnie w tym roku ich nie widzę.. Może jeszcze zbyt zimno u nas..? Mi jest zimno, to im pewno też :wink:
Pozdrawiam- ja bym na forum noe mogłą wstawić fotki garażu- obecnie wygląda jak wnętrze konterena budowlanego w drodze na wysypisko :oops: Zbieramy wszystko od stycznia, żeby zamówić jednym rzutem większy kontener, bo najwięcej smieci zbiera się od 2 tyg- ale o sprzątaniu Mąż już gada od kilku tygodni.. Twój garaż pokazowy- bardzo podoba mi się wieszak na narzędzia ogrodowe. Muszę sobie taki sprawić- widziałam kiedyś w markecie i ciekawa byłam, jak się sprawdza pod względem trwałości..
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu uroczo u Ciebie ,jak zawsze.
Miłej niedzieli :wit
Awatar użytkownika
Ewelina7
200p
200p
Od: 28 mar 2012, o 23:28

Post »

Aniu, świetne zakupy, podoba mi się zwłaszcza podpora z dzwonkami, mogę zmałpować? Uwielbiam wszystkie ogrodowe ozdóbki dźwięczące na wietrze...
O garażu nawet nie wspominam, ;:224 (to salon, nie garaż!) z niejakim niepokojem zaczynam myśleć o planowanym u mnie spotkaniu forumowym... Nie wiem, czy już zacząć generalne porządki czy obmyślać sposoby na odwrócenie uwagi gości od części domowej ogrodu...
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Ech, kolejny podgrzewany ogród...kocimietki Ci kwitną? Moje w bólach wypuściły pierwsze listki...tzn. jedna wypuściła, reszta chyba zdechła...

Piękne zakupy, a klucze zwłaszcza! W sumie mam taki jeden, ale jest w uzyciu, bo to klucz od domu, trochę strach w ogrodzie wieszać :)
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59

Post »

Aniu, zakupy poczyniłaś rewelacyjne, a z garażu zrobiłaś niemalże salon. ;:138
Gratuluję zapału i efektów. ;:180
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ANNO,wczoraj zaglądałem - dzisiaj się wpisuję :oops:
Taki był tłok,nie chciałem stać w kolejce ...
Znowu kilka pięknych rzeczy pokazałaś,co już nie dziwi ;:108
Cytuję z pamięci,kolejność nieprzypadkowa :!:
Podpora z dzwoneczkami,prymulka czerwono-brązowa,poidełko,jaszczurka ;:333
Pozdrowienia,
SŁA
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu mogę Cię śmiało nazwać Perfekcyjną Panią Domu ;:108 Ład i porządek w garażu ;:333
Roślinki masz jak malowane,a prymulka o kwiatach ktrwistoczerwonych mnie powaliła :shock:
Dekoracje do ogrodu ech no cudowne,a poidełko dla ptaków jeszcze lepsze ;:333 Okami skorzystał ;:306

Cudnie po prostu ;:167

Miłego dzionka ;:3
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miłko (takasobie)! Hiacynty faktycznie maja swoje 5 minut. Wszyscy powtarzali, że zimując w gruncie robią się brzydkie, a moje trzymają się dzielnie i kwitną jak te nowoposadzone. Mam je w kilku miejscach, w różnych kolorach, ale zapewne jeszcze dokupię. Tym bardziej, że w B. są ładne i tanie. Na szczęście ja lubię jak jest mocno kolorowe. Zatem jakiekolwiek dostanę, czy kupię jestem szczęśliwa. Na te klucze zasadziłam się niemal rok temu, a teraz mam :heja
Skoro tak lubisz...

Obrazek

Moniko (Monika-Sz)! Ten kran było dla mnie totalnym zaskoczeniem. Pamiętam, jak moja ekipa od instalacji wod-kan-co tłumaczyła mi co i jak, ale nie przypominam sobie, żeby wspominała o dodatkowym kranie. Było tego co prawda dużo, bo i nabijanie instalacji CO, wyrzut wody, ciśnienia na poszczególnych odcinkach, pompy od kominka itp., a ja tylko sama samiuteńka. Ale aż takiej sklerozy nie mam, by nie pamiętać tak ważnej kwestii :evil: Wieszak na narzędzia się sprawdza, ale nie na wszystkie, bo kilof trzeba mieć, a ten jedynie można gdzieś z boku postawić. Z lewej strony mam jednak regał ogrodniczy z Tchibo i ten na prawdę się przydaje. W czasie budowy garaż był u nas składzikiem, ale przed wyprowadzką zapasowe płytki, dachówki, resztki farb, fug itp. wyniosłam na strych. W końcu po to go budowałam, by autko miało tez swój domek :wink:
Słodkie brunety o kwiatach jak niezapominajki?

Obrazek

Jadziu (e-babcia)! Dziękuję. Dla Ciebie tez brunera. Mam jeszcze jedną, ale jeszcze nie kwitnie.

Obrazek

Ewelinko (Ewelina7)! Oczywiście, że możesz zmałpować. I proszę mi tu bez takich ;:124 Ja lubię porządek, ale aż taką pedantką to nie jestem. Poza tym nas interesuje ogród :D

Obrazek

Pati (sutvivor26)! Kocimiętki są różne i maja różny termin kwitnienia, wiec może zwyczajnie masz późniejszą odmianę? Odmiany mojej nie znam, bo ją dostałam od koleżanki zaraz na początku ogrodowania, kiedy każda roślinka była na wagę złota. I wiele już je rozdałam, bo rośnie jak głupia. Ale koty jakoś na nią nie lecą ;:306 Co do klucza. Mieliśmy taki w rodzinnym domu, ale jak się okazało po włamaniu, że można ten zamek otworzyć dosłownie wszystkim rodzice go zmienili. Co się stało z kluczami - nie wiem.

Obrazek

Marysiu (chinanit)! ;:196

Obrazek

Sławku (slanka-flora)! Kolejki to u mnie nie było ;:185 Ale i mnie wieczorem nie zawsze się chce usta otwierać, choć generalnie jestem niezłą gadułą. Przyznam jednak, że nie lubię paplać o niczym :evil: Lubię konkrety. Tak po męsku? Fajnie, że Ci się te moje gadżety podobają. Jak widzisz i ja im się nie oparłam. Porzeczce krwistej opierałam się rok, ale uległam ;:224 :;230

Obrazek

Aniu (Annes77)! Dziękuję ;:196 Z tego, że Okamiemu spodobało się poidełko się cieszę, bo kupiłam mu do ogrodu miskę, ale on się jej... boi ;:oj Taki z niego pies-paradoks ;:306

Obrazek
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Aniu, zakupy cudne. Podoba mi się wszystko, łącznie z zawartością donic.
Czasami trzeba sobie sprawić przyjemność, przecież na coś tak ciężko pracujemy.
Garaż-to dla mnie mistrzostwo świata ;:oj .
Twoja wiosna bardziej zaangażowana ;:108
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justynko (klarysa)! Oj trzeba sobie sprawiać przyjemności. Nie po to ciężko pracuje, by sobie zawsze i wszystkiego odmawiać. Mam nadzieję, że You're beautiful spełnią pokładane nadzieje... Na pewno pokażę, jak będą wyglądać. W opisie było, że można je hodować w pojemnikach. Oby się udało ;:138 Dziękuję za pochwały ;:196

Obrazek
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Aniu, zakupy naprawdę miałaś udane, ciekawe roślinki a do tego fajne ozdoby ogrodowe ;:138 ;:138 Ja dopiero zaczynam się rozglądać za jakimiś dekoracjami do ogrodu, te dzwonki co kupiłaś wpadły mi w oko ;:108 Powiedz czy bardzo drogie były ;:224
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Dostałam najpiękniejszy z narcyzów ;:oj . To moje marzenie ;:108 .
Trzeba być dobrym dla siebie. Często o tym zapominamy dbając o wszystkich dookoła.
Na różyczki będę czekała ;:108 .
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Teresko (tesia39)! Dekoracje zwykle nie są za tanie, wiec dokupuje po jednej. Ale nie chce tez przesadzić z ilością. Podpora kosztowała niecałe 70zł. Mało to nie jest, ale liczę, że będzie trwała. A dzwonki pięknie dzwonią na wietrze... Choć jak je wiozłam, były nie do wytrzymania :;230

Obrazek

Justynko (klarysa)! Gdybym miała więcej, to by się podzieliła. A bywają tylko w jednym ogrodniczym. Ale będę polować :wink:
Tm razem stokrotki

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”