Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 21

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 21

Post »

Agnieszko Szczęśliwa zdjęcia piękne a ogród wcale nie ucierpiał bez Twojego muskania ..... ach te brzozy ;:63
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Sarunia pomocniczka ;:167
Nasadzenia, jakie masz w ogrodzie są o każdej porze roku cudowną jego ozdobą. Pięknie Aguś :D
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cześć Aga,
czy wrzosy z donic będziesz przesadzać do gruntu? Jeśli tak, to kiedy planujesz?
Kolejny piękny dzień się zapowiada - wszystkiego dobrego!
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

aguniada pisze: Obrazek
Witaj Agnieszko :wit
To zdjątko jest dla mnie najpiękniejsze ;:63 ;:63 ,może dlatego,że lubie marcinki,,ich kolorki ;:173
Jesienne dekoracje piękne.
Miłego i dobrego dzioneczka życzę ;:3
mój dzię wolny dziosiaj wyglada tak;
Ja ma do posadzenia nowe zakupki; 3 róże,hortensje Bobo :heja
I do przerobienia 4 kosze pieniek,wczoraj wieczoerm dostałam i odgotowałam już ;:60
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Witajcie! Po pochmurnym i dość wietrznym poranku, południe zrobiło się urocze i ciepłe. Słońce przegoniło chmury i w pełni można się cieszyć jesienią.
U mnie dziś na tapecie znowu kulinaria, ale postaram się też znaleźć chwilę na ogród. Jestem już po obchodzie z kawą i muszę powiedzieć: 'chwilo, trwaj'!

Aneczko, masz sporo pracy, ale jakże przyjemnie się jej poświęcić gdy pogoda dopisuje... miłego!
Iwonko, witam serdecznie... wrzosy będę przesadzać z donic do gruntu w ten weekend. Słonecznego dnia!
Madziu, dziękuję za miły wpis!
Marysiu, pogoda uskrzydla, a i powrót do formy nie jest bez znaczenia... cudowną mamy jesień!
Ewo, pogoda super, ale wieje dość mocno, także nie wiem, czy to dobry dzień na grabienie ;-)
Julek, czekam na piękne słoiczki, które z myślą o dżemie zakupiłam, więc dynia ma jeszcze chwilę na pokazywanie walorów dekoracyjnych ;-) Wkrótce idzie pod nóż :)
Dorciu, dziękuję za przyjemny wpis!
Iwonko, ściskam!
Bogna, aż żal przebywać w domu w taką pogodę... skopałaś warzywniak? Pozdrawiam!
Jagódko, wszystko w swoim czasie - teraz masz inne priorytety... ogród poczeka, a Ty od wiosny ruszysz z jego pielęgnacją ze zdwojoną siłą, stęskniona. Będzie dobrze!
Marzenko, wierzę, że z pomocą Kasi wybierzesz dla róż najlepszą miejscówkę i towarzystwo!

Udanego dnia wszystkim życzę!
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Aguś, już Kasia podała mi przepis na sukces z różami. Normalnie ona tak swobodnie je zestawia i komponuje, jakby je wszystkie miała przed oczyma.
Fajny taki spacer z kawą po ogrodzie. U mnie tak ciepło, że siedzę w pracy przy otwartym oknie i się wygrzewam w słonku.
x-ag-a
---

Post »

Marzenko, bardzo się cieszę! Wiedza różana naszej Kasi jest nieoceniona :) Zaraz do Ciebie zajrzę sprawdzić co ustaliłyście. Miłego popołudnia!

Zapraszam do podejrzenia świata z bliska:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

...A takie cudeńko zakwitło na parapecie :)
Obrazek
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Aguś, jeszcze nie skopałam, ale jestem w trakcie. Bardzo się cieszę, że się zmobilizowałam, bo przyszły sezon będę mogła zacząć od siania warzywek, a nie od wydzierania łące ziemi. Do piątku powinnam się wyrobić. Po powrocie chcę się zabrać za sprzątanie liści z ogrodu, bo oprócz tych z katalp pozostałe leżą. Właśnie Aga, czy ty na tych rabatach gdzie masz liściaki sprzątasz liście z kory, czy zostawiasz je? Ja co roku je ręcznie wybierałam, ale te krzewy np. Diabolo tak się porozrastały, że chyba nie dam rady. Jeśli je zostawię to one się same rozłożą, czy będą taki zbity kożuch tworzyć?
Świat z bliska ;:138
Dziś znów pięknie. Jak powiedziałaś Chwilo trwaj!
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
x-ag-a
---

Post »

Bogna, teraz jest najlepsza pogoda na tego typu prace... wiosną człowiek nie wie za co się zabrać i lepiej nie zostawiać na wtedy wszystkiego ;-) Warzywniak będzie przygotowany, tylko siać :)
Kochana, ja liści z kory nie sprzątam... te catalpowe - mimo, że olbrzymie - są dość wiotkie i po zważeniu przymrozkami, wraz z zimową wilgocią, same się rozłożą... to samo z pęcherznicami. Tak naprawdę z kory nie sprzątam ich w ogóle, wyczesuję jednak grabiami z liści np. jałowce płożące - dla samej estetyki.
Tak, te dzisiejsze zdjęcia się udały - też mi się podobają! :) Aura dziś jest fantastyczna!
Miłego popołudnia... ja wstawiłam właśnie lasagne z sosem bolońskim i beszamelem do pieca, a teraz zabieram się za śledziki w oleju rzepakowym ;-)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Agnieszko, ja męczyłam :wink: Kasię i u siebie i u niej, tak na 2 fronty. Twoje spojrzenie na świat nieustannie mnie zachwyca. Bije z Twoich zdjęć taki spokój, że aż czas się zatrzymuje jak je oglądam.
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06

Post »

Piękny ten świat z bliska ;:173 i kwiaty i listki nie wiedziałam, które zdjęcie wybrać :)
a na ogrodzie czyściutko ;:63
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Zdjęcia z bliska przepiękne i zawsze ubolewam, że mam zbyt nędzny aparat. Ale traktuję go bardzo użytkowo, a zdjęcia są głównie dokumentacją, więc nie powinnam marudzić :D
Popołudnie było bardzo ciepłe i cieszę się, że tak późno wyszłam do ogrodu-nie zmarzłam, a wiatr mnie nie owiał. Zerwał się na nowo krótko przed zachodem słońca. Grabienia nawet nie zaczynałam, ale wykopałam wszystkie niezimujące i mogę brać się za to, na co starczy czasu i pogody. Nie ma już pośpiechu :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

Aga,podpisuję się do opisu Marzenki (Sosenki4) !! Sprawia Tobie to ogromna radość. Lubię się pobawić aparatem i coś fajnego utrwalić.
ella52
200p
200p
Od: 8 lut 2011, o 18:36

Post »

:wit

O matko, piękne te Twoje zdjęcia ;:138 ;:138
Pozdrawiam Ela
Maleńki ogródek Eli
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aga, robisz przepiekne zdjęcia. Ja nie umiem uchwycić tak detali jak Ty.
Dla mnie najładniejszym zdjęceim jest to z trejażem i roztaczający się za nim widok
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”