Kwiecisty ogród Doroty
- reniusia20
- 1000p
- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kwiecisty ogród Doroty
Witaj Dorotko
i jak nie może kapnąć deszcz tak nie może a chmury wiszą cały czas...

- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Agnieszko niektóre odmiany tulipanów już przekwitają, wydaje mi się że porównując z poprzednimi latami mniej zakwitło.
Na rabatkach jest naprawdę kolorowo.
Beatko ja mam podobnie, ogród się kurczy, a ja zawsze coś dosadzę. Teraz stawiam na byliny, mniej z nimi pracy i zabiegów.
Aniu chyba jest to słaba odmiana, szkoda bo są ładne. Moje koty na szczęście przechodzą koło nich obojętnie, jedynie skaczą jak biegają za motylkami i wtedy coś nadłamią , ale ja im wybaczam bo koty moje, własne wtedy strata mniej boli
Wokół swoich powbijaj patyczki, albo obtocz siatką plastikową, zawsze będzie jakieś zabezpieczenie.
Krysiu a ja Tobie zazdroszczę, że nie masz problemu z suchą glebą. Ja Epimedium mam od Gabrysi- nie ma jej już na forum.
Deszcz nam bardzo potrzebny, właśnie przed chwilą podlewałam róże i chryzantemy, które tak powoli zbierają się po zimie.
Aniu ile mnie rok temu zima zrobiła szkód, szkoda gadać, na szczęście tegoroczna była łaskawa. Barwinek pięknie mi się rozrósł, mam też kępkę białego od Ani- Raczek i fioletowego.
Reniu u nas wczoraj tak mało popadało, ale niedaleko były ulewy, coś niesprawiedliwie te chmurki obdzieliły wodą.
Tak Wam się podobają moje tulipanki to proszę powtórka

Na rabatkach jest naprawdę kolorowo.
Beatko ja mam podobnie, ogród się kurczy, a ja zawsze coś dosadzę. Teraz stawiam na byliny, mniej z nimi pracy i zabiegów.
Aniu chyba jest to słaba odmiana, szkoda bo są ładne. Moje koty na szczęście przechodzą koło nich obojętnie, jedynie skaczą jak biegają za motylkami i wtedy coś nadłamią , ale ja im wybaczam bo koty moje, własne wtedy strata mniej boli

Wokół swoich powbijaj patyczki, albo obtocz siatką plastikową, zawsze będzie jakieś zabezpieczenie.
Krysiu a ja Tobie zazdroszczę, że nie masz problemu z suchą glebą. Ja Epimedium mam od Gabrysi- nie ma jej już na forum.
Deszcz nam bardzo potrzebny, właśnie przed chwilą podlewałam róże i chryzantemy, które tak powoli zbierają się po zimie.
Aniu ile mnie rok temu zima zrobiła szkód, szkoda gadać, na szczęście tegoroczna była łaskawa. Barwinek pięknie mi się rozrósł, mam też kępkę białego od Ani- Raczek i fioletowego.
Reniu u nas wczoraj tak mało popadało, ale niedaleko były ulewy, coś niesprawiedliwie te chmurki obdzieliły wodą.
Tak Wam się podobają moje tulipanki to proszę powtórka
- reniusia20
- 1000p
- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Dorotko te różowo-białe zakochałam się w nich!!! 

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dorotko, cesarskie korony kojarzą mi się przede wszystkim z Tobą
Cudnie obrodziły tej wiosny, masz festiwal kwiatów!
Epimedium piękne...nigdy nie zwracała mojej uwagi, ale to Twoje naprawdę urocze
Dzwonki wczoraj wysiałam, niech się dzieje...jak ma wyrosnąć, to wyrośnie ;-))
Pozdrawiam serdecznie

Cudnie obrodziły tej wiosny, masz festiwal kwiatów!
Epimedium piękne...nigdy nie zwracała mojej uwagi, ale to Twoje naprawdę urocze

Dzwonki wczoraj wysiałam, niech się dzieje...jak ma wyrosnąć, to wyrośnie ;-))
Pozdrawiam serdecznie

- korzo_m
Reniu mi też się te tulipanki najbardziej podobają.
Kasiu jeszcze niedawno nie znałam epimedium, dzięki forum odkryłam ich urok.
Dzwonki wysiałaś wprost do gruntu, właśnie dzisiaj oglądałam nasionka i miałam ochotę je posiać, ale u mnie jest za sucho, poczekam na deszcz.
Dla Ciebie jeszcze raz korony ich dzisiejszy wygląd.

Kasiu jeszcze niedawno nie znałam epimedium, dzięki forum odkryłam ich urok.
Dzwonki wysiałaś wprost do gruntu, właśnie dzisiaj oglądałam nasionka i miałam ochotę je posiać, ale u mnie jest za sucho, poczekam na deszcz.
Dla Ciebie jeszcze raz korony ich dzisiejszy wygląd.
- Kriss1515
- 1000p
- Od: 15 cze 2012, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale dorodne korony.
Te malutkie irysy pamiętam z ogródka mojej babci.

- anastazja B
- 1000p
- Od: 3 mar 2013, o 09:44
Dorotko korony masz naprawdę przepiękne, trudno się oprzeć ich urodzie. Stworzyłaś im odpowiednie warunki i pięknie Ci się odwdzięczyły
Tulipanki też cudeńka , piękne odmiany , u mnie dopiero maja zamiar kwitnąć.cebulowe najlepiej wyglądają posadzone w grupkach, wtedy jest najlepszy efekt. Widzę ,że u Ciebie cyprysik puszcza już nowe przyrosty - u mnie wszystko z opóźnieniem. Za to deszcz w moich stronach padał od sobotniego popołudnia do niedzielnego non stop. dzisiaj jak przesadzałam jeden krzew i wykopałam głęboki dołek to na dnie stała woda
. Bardzo potrzebny był roślinom deszcz, od razu się zazieleniło
Do Was też na pewno dojdzie 

Tulipanki też cudeńka , piękne odmiany , u mnie dopiero maja zamiar kwitnąć.cebulowe najlepiej wyglądają posadzone w grupkach, wtedy jest najlepszy efekt. Widzę ,że u Ciebie cyprysik puszcza już nowe przyrosty - u mnie wszystko z opóźnieniem. Za to deszcz w moich stronach padał od sobotniego popołudnia do niedzielnego non stop. dzisiaj jak przesadzałam jeden krzew i wykopałam głęboki dołek to na dnie stała woda

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Dorotko widoku tulipanków nigdy dość.... są przepiękne, a Ty masz ich mnóstwo...... oglądanie ich to prawdziwa przyjemność
Korony..... piękne, okazała kwiaty.... prawdziwie królewskie

Korony..... piękne, okazała kwiaty.... prawdziwie królewskie

- korzo_m
Krystianie mam jeszcze kilka kolorków, ale te są ciut wyższe, niedługo zakwitną.
Beatko jak ja chciałabym aby popadało, od rana jest zachmurzone, ale z nieba nic nie kapie, jest tak sucho. Przez moje piaski woda szybko ucieka, nawet po dużym deszczu schnie szybko.
Agnieszko to jak tulipany jeszcze się nie znudziły następna ich porcja.

i jeszcze kwitnące krzewy i drzewka

Beatko jak ja chciałabym aby popadało, od rana jest zachmurzone, ale z nieba nic nie kapie, jest tak sucho. Przez moje piaski woda szybko ucieka, nawet po dużym deszczu schnie szybko.
Agnieszko to jak tulipany jeszcze się nie znudziły następna ich porcja.
i jeszcze kwitnące krzewy i drzewka
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Dorotko.... no cudowności po prostu......
ależ masz ich całe łany.... bajecznie to wygląda 

- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
No widzisz Ty masz problem z żółtymi szachownicami a ja z czerwonymi ;)
- anastazja B
- 1000p
- Od: 3 mar 2013, o 09:44
Dorotko pierwszy raz w tym roku zobaczyłam kwitnącą tawułkę , ale z niej szybciocha 

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Dorotko,pięknie i kwieciscie u ciwebie,nawet tawuła zaczyna kwitnąć.U mnie jeszcze z tydzień pewnie poczekam i na większość tulipanów i tawułę.
- Renata1962
- 1000p
- Od: 24 lut 2011, o 16:44
Dorotko jak mogą się znudzić takie śliczności ,ja proszę o więcej 

Witaj Dorotko
ja się dopiero budzę ze snu zimowego tutaj na forum ale widzę że u Ciebie ruch jak w mrowisku , cieszę się że jednak otworzyłaś nowy wątek i że ma on aż tylu wielbicieli - muszę teraz nakarmić moje 2 śpiochy a potem poczytam sobie dokładnie co nowego wymyśliłaś na ten rok w ogrodzie
ja się dopiero budzę ze snu zimowego tutaj na forum ale widzę że u Ciebie ruch jak w mrowisku , cieszę się że jednak otworzyłaś nowy wątek i że ma on aż tylu wielbicieli - muszę teraz nakarmić moje 2 śpiochy a potem poczytam sobie dokładnie co nowego wymyśliłaś na ten rok w ogrodzie

Magda - pilna uczennica Matki Natury